Февруари още е далече, но коремчето личи ни вече

• 41 754
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Привет момичета! Най-сетне и аз реших да се регистрирам в този чудесен форум.
Записвам се и в тази тема,тъй като съм бременна в 18 г.с. и се вълнувам от състоянията и процесите, и всичко онова, което вълнува бременните жени! Терминът ми е около 26 февруари Simple Smile От няколко дни си наблюдавам стъпалата и едното ми е подуто,но не изпитвам болка,освен някакво напрежение. Чудя се дали да не си запиша час при специалист или да се консултирам само с гинеколога ми?

# 406
  • София
Ние взехме апартамента преди около две години и тогава правихме основен ремонт. Дилемата беше как да се топлим, защото няма ТЕЦ и сега слагаме пелетна камина с водна риза. Аз имам проблем с климатиците, а камините винаги са ми били слабост. Ще вземем също сушилня, миялна и дрешник. Детската е в жълто и засега ще остане така какъвто и да е полът. (Надявам се да го видим днес на феталната морфология Flowers Four Leaf Clover )

# 407
Това с ремонтите е моята тема. Правим цял етаж на къща в момента. Там ще има баня с тоалетна, всекидневна и кухня, трябва да се разширяваме, че вече ни е тясно. То не е ремонт, ами си е направо строеж, в момента сме още на грубата фаза и до раждането едва ли ще е готово, дано поне да сме стигнали до обзавеждането, да сме приключили с мръсотията.
Вчера от Лидл купих много хубави детски дрешки - гащеризонче, две долнища, блузка. Да има че предния път за родилното носих дрехи - обличахме си бебетата.

# 408
Момичета какво мислите за този матрак http://avmebeli.com/detski-matrak-110-65-10-sm-eko-2-kokos-classic.html

# 409
с кеф чакам бебока да види сметката на апартамента

Много ми стана интересно как бебето ще види сметката на апартамента.Ще ака по стените,ще хвърля тежки предмети по прозорците,ще издере паркета с големите си нокти... JoyJoyJoy

# 410
  • София
Спомням си, че като бях малка любимото ми занимание беше да рисувам..по стените. Нашите се примириха и ми отпуснаха стената зад вратата на спалнята. После решиха, че ще правят ремонт и ми отпуснаха една голяяяяяма стена за рисуване. Толкова бях щастлива Simple Smile Аз това си представям под "съсипване" на апартамента. Ние спалнята я боядисахме, сега махаме тапети в хола и шпакловаме. Обмисляме вариант и за окачен таван в хола (на 6 ет. сме и отоплението ни е само на климатик, нямаме тец), та малко поне да има изолация от покрива.
И на мен ще ми е интересно да видя мнения за матрака, тъй като четох противоречиви мнения относно кокоса.

# 411
Аз днес бях на 2 Фетална,всичко си му е наред на бебето,върви си точно 18 +5 и докторът каза,че е момиче.Вече си имаме едно момиченце,но аз съм доволна,вътрешно исках да е пак момиче,таткото също е много доволен,даже си има вече име.Снаха ми е с термин 2 седмици преди моя,при тях също е момиче,както и при сестра ми.
Вече като знам пола, мисля да се оглеждам вече за дрешките,засега сме купили само 1 шкаф от Икеа за дрешките.За ремонта,ние се нанесохме миналата година в тази квартира,всичко ни е чисто ново,ламинати тапети,мебели.Мисля само да боядисаме кухнята и коридора,че има тук там петна и да изчистя основно.От миналата седмица съм почнала с чистенето,подреждах шкафове,изхвърлях стари дрехи ,мисля да изпера килимите и пердетата и съм готова.

# 412

Много ми стана интересно как бебето ще види сметката на апартамента.Ще ака по стените,ще хвърля тежки предмети по прозорците,ще издере паркета с големите си нокти... JoyJoyJoy
Приемаш нещата буквално, нямах предвид нищо от това,  нито, че ще ходи с крака по стени и таван. Мисълта ми беше,че ремонта у нас е пълен провал и ще бъде доста захабен след 3-4 години, а и дори детето да надраска с проходилка паркета или фулмастери някъде,   да намаже нещо с пюре (понеже всичко у нас е бяло), или че ще трябва нещо да обезопасим по странен начин и ще стои грозно,  няма да ми пука.  Но мисля да не се обяснявам още, а просто да се по смея, че помисли детето за Херкулес.

# 413
Момичета, тези дни съм в големи терзания, като неопитна бъдеща мама, в момента много ме интересува каква кошара ще купите на бебето - дървена или сгъваема, има ли плюсове и минуси за едните или другите, или само в дизайна и цените е разликата? Също - мислите ли предварително да си купувате помпи за кърма, май няма да можем да си ги спестим, и тези които са купували - ще дадете ли предложения? Много бихте ми помогнали с мненията си! Flowers Sunflower

# 414
Според мен дървената кошара е по-добрия вариант. Аз с първото си дете купих дървена кошара от "Вис Виталис", размери 120/60 см., на която изцяло се маха едната решетка. Не беше скъпа, струваше 250лв. и тъй като е на колелца може да се мести в различни стаи. В момента кошарата е  долепена за нашата спалня,  с една изцяло свалена преграда, но съвсем скоро мислим да я сменим с голямо легло тъй като вече му става малка.

# 415

Приемаш нещата буквално, нямах предвид нищо от това,  нито, че ще ходи с крака по стени и таван. Мисълта ми беше,че ремонта у нас е пълен провал и ще бъде доста захабен след 3-4 години, а и дори детето да надраска с проходилка паркета или фулмастери някъде,   да намаже нещо с пюре (понеже всичко у нас е бяло), или че ще трябва нещо да обезопасим по странен начин и ще стои грозно,  няма да ми пука.  Но мисля да не се обяснявам още, а просто да се по смея, че помисли детето за Херкулес.

И аз го написах с цел посмиване,не заяждане Simple Smile И най-вече защото тези неща са за по-големи деца,не за бебоци.

# 416
Open book,
Смятам че помпата за кърма е важна поне за всеки случай да я имаш, ако държиш на кърменето.
С първото ми дете възникнаха проблеми след раждането и бебето беше отделено в неонатология. Една приятелка ми беше дала филипс авент ръчна, тази помпа ми спаси кърменето. Много дни се цедих, но си е струвало, бебо засука без проблем и се оказа цицоман🙂.
Можеш да купиш втора ръка и да я стерилизираш.
Сестра ми пък, когато й се налагаше, цедеше кърма и излизаше като оставяше бебето си на таткото.

# 417
  • 2860 км северно от Екватора
Кошара, аз мисля сгъваема, искам да мога да я местя. Помпа, за сега не мисля да купувам.

# 418
Момичета имам проблем... от изследванията ми от микробиологията се оказа,че имам гъбична инфекция и док. ми изписа Бетадин свещички, но като прочетох листовката пише, че е противопоказно да се използват при бременност. Също и при повишена функция на щитовидната жлеза, а аз имам.. нз какво да правя, знам, че и др доктори изписват таблетки, които в листовките им пише ,че не е препоръчително да се взимат от бременни, но мн ме е страх да не стане нещо на бебето.. някоя от вас имала ли е такива проблеми с гъбичките и лекарствата?

# 419
Четох във форума на болницата, където ще раждам и повечето раждали вече там, ми препоръчаха да си взема помпа. Така и ще направя. Още повече мисля че кърмата ще тръгне по- лесно с помпата отколкото да разчитам бебето от самото начало да засуче правилно и силно така че да тръгне кърмата.
Относно кошарите- 100% съм за дървените кошари. Има много мнения против дървените- че си удряли главичките децата когато започват да се изправят и падат в леглото. Но лично аз смятам че и сгъваема да е, като е допряна до стената детето пак ще се удари. Пък и ако бяха толкова вредни дървените  нямаше в цял свят да ги ползват. Това с кошара за игра да се ползва за сън го има само в БГ. Като предимство на дървените виждам че могат да се ползват много по дълго време от сгъваемите ( дори малките с размер 120×60). Когато детето започне да става само - махаш преградата и може да си ползва леглото още дълго време, докато сглобяемите- техните крачета са пластмасови и ми прави впечатление че след година употреба самите крачета на леглото сякаш не издържат и не изглежда така както в началото. А и другото заради което ми харесват повече дървените е чисто визуално- изчистени , красиви без разни шарении. И без друго леглото ще е с шарени чершафи, играчки, повивалник, органайзер, и последното което ще ми липсва е жирафи или патета по леглото.

Общи условия

Активация на акаунт