Февруари още е далече, но коремчето личи ни вече

• 41 752
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Едно време като сме били все в дървени кошарки/легълца, как ли сме оцеляли Wink

# 421
  • Бургас
И аз съм за дървените кошари.По- стабилни, по удобни за бебето, ползват се по-скоро дълго. Поддържат се по- лесно ,на повечето ми познати ,сгъваемите кошари при дете над 1 година изглеждаха зле- мръсни, изподрани, засечени...едвали някой ще я пере всяка седмица с това разглобяване.
Това е моето мнение.
Мисля да се сдобия с помпа, с първата Б ми искаха в болницата.

# 422
Леглото ни е дървено,  кошарата сгъваема https://www.hippoland.net/lorelli-classic-koshara-na-1-nivo-penn … llow-1008028-1726 Grinning

# 423
Аз днес си купих помпа на Медела двуфазна ръчна, беше на намеление 55лв от 99лв и се изкуших. Дори ид а не ми потрябва винаги мога да я пусна в олх и да си взема парите. Относно кошарите и аз съм за дървените, изглеждат ми по-стабилни и хигиенични спрямо тези платняните. Единствено се чудим дали да е от тези 3в 1 или само кошара с чекмеджета, а по натам да вземем гардореб, че сега спалнята ни е малка и няма да има къде да съберем всичко.

# 424
И ние сме с дървено легло с решетки - единствен минус - тежи си на мястото и няма местене. Нашето е в бяло и много светло синьо и дори интериорно си пасва със спалнята. После се разглобява на юношеско легло, скрин и бюро. Звучи по-готино, отколкото е, защото като направихме отделната детска стая, ни дойдоха други идеи и леглото така и не пасна. Но синът ни всеки ден го ползва за качурене, висене на две ръце от горната греда на решетките (тях ги махнахме), а сега го подготвяме за новия член на семейството Grinning
А, да - има и люлееща функция, в смисъл че ръчно си го люлеех. Вървеше и с матрак от дунапрен, който не е мръднал откакто сме го взели. Някой питаше за матраци - аз знам, че най-обикновен дунапренен е най-добре, защото не задържа акари, които може да са причинители на алергии при малките деца. Като се замислите, основата на повечето матраци на възрастните също е дунапрен, облечен с разни слоеве отгоре и отдолу и с добавени пружини.

И за помпите - и аз препоръчвам ръчната на Филипс Авент, наистина помага (тегли качествено), издържа на изварявания, лесно се сглобява, но истината е, че ако имах възможност, щях да си взема електрическа, за да си спестя ръчния труд Blush То и ръчната държи цена, но помня че моята я купих по време на някакви намаления в АИКО, което е на околовръстен път, беле около 50 лв, след намалението.

# 425
  • 2860 км северно от Екватора
Да ви питам, на всички ли вече им личи корема?

# 426
Направо ми взехте думите Grinning Моят сутрин почти го няма, като хапна и пия вода се показва и изглеждам все едно съм преяла. Утре влизам в 18г.с. Всеки път питам аг дали е нормално и все ми казва, че чак в 6ктия ще ми проличи, защото съм слаба и висока. Ходя на лекции за бременни и винаги изглеждам все едно съм придружителка, а не бременна, а всички около мен с огромни кореми. Сигурно ще наваксам

# 427
Направо ми взехте думите Grinning Моят сутрин почти го няма, като хапна и пия вода се показва и изглеждам все едно съм преяла. Утре влизам в 18г.с. Всеки път питам аг дали е нормално и все ми казва, че чак в 6ктия ще ми проличи, защото съм слаба и висока. Ходя на лекции за бременни и винаги изглеждам все едно съм придружителка, а не бременна, а всички около мен с огромни кореми. Сигурно ще наваксам
Аз съм в 21+5 г.с, но нямам изявен корем както показват във ФБ януарките, и не знам да се притеснявам ли. В събота съм на преглед. Rolling Eyes

# 428
Ами, ако бебенжето си е с нормални размери и тегло значи няма какво да се притеснявате. Вие бяхте от Варна нали, ако помня правилно? Къде се следите?

# 429
  • София, България
И аз съм за дървените кошари, много ми харесват модулните с люлеещ се кош, шкафчета и плот за повиване, спестява място!  За помпа за кърма доста инфо събрах и съм се спряла на електрическа Medela Swing.

Коремът и на мен ми личи вече, но не много. По-скоро изглежда несъразмерно с останалата част от тялото ми. Все още спортувам и се опитвам да се храня балансирано, може би затова.

# 430
  • Велико Търново
Да, поне близките ми казват че се вижда. Преди бях с много стегнат и плосък корем, така че определено си се вижда Simple Smile а и съм качила доста кг - 7кг дотук, а съм едва в 18гс.

# 431
  • София, България
Аз съм в 21+5 г.с, но нямам изявен корем както показват във ФБ януарките, и не знам да се притеснявам ли. В събота съм на преглед. Rolling Eyes
[/quote]

Няма място за притеснение - на моя колежка и приятелка не й личеше до 8ми месец. Хората даже се изненадваха,като разберат, че е бременна.

# 432
Ами, ако бебенжето си е с нормални размери и тегло значи няма какво да се притеснявате. Вие бяхте от Варна нали, ако помня правилно? Къде се следите?
Да от Варна съм. Следя се при А. Симеонова.

Няма място за притеснение - на моя колежка и приятелка не й личеше до 8ми месец. Хората даже се изненадваха,като разберат, че е бременна.
Praynig
Е, аз си виждам корем, но не знам колко трябва да е голям в 5-ти месец съм все пак...ако до 8-ия не си личи, сигурно ще се побъркам. Thinking

# 433
Относно помпите- скоро бях в хиполенд на проучване. Попаднах на много любезен консултант и той каза че медела са най- добри тъй като са специализирани в медицинска козметика и уреди( но са и доста скъпи). Като по- евтин вариант ми препоръча Canpol, която е около 100лв електрическата.
Относно корема- имам си доста корем(21+3 г.с.), особено ако съм с нещо по мен си личи без съмнение (+ 4кг).
Не се притеснявайте че нямате корем и не ви личи, след раждането ние ще ревем, а вие ще сте доволни без следа от раждане Simple Smile Стига бебчовците да са ок на прегледите, значи всичко е наред Simple Smile 

# 434
  • София
Вече личи корем при мен, нисък е. 21+2 съм. В профил много се забелязва.. въпреки,че една съседка се изненадала като разбрала, че съм бременна и казала "аз я гледам, че е напълняла, а то какво било." Grinning Като видях двете чертички се претеглих и бях 85кг, после 83, сега съм 86,200. Дано тенденцията се задържи така за напред, че и без това съм прекалено над всякакъв вид норми. Днес прерових якетата, че стана хладно навън и не мога да закопчая нито едно, даже и зимното..
Кошара ще купим, отделно братовчедката на мм ще ни даде дървено легло, което ще сложим в спалнята. Относно помпата си мисля, че е хубаво да взема. Ще е от помощ в началото. Само се моля да имам кърма. Някой ми беше казал,че се предава по майчина линия шанса за кърменето. Ако е така наистина, моя няма да е много голям.. Дано да има де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт