RYANAIR - 9

• 62 398
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
И да си стъпят и да не си стъпят, мен лично ме изгубиха като клиент.
Всяка компания прави гафове.тогава си плащайте на редовните.Те и без нас ще минат

# 616
  • София
Сигурна съм, че не са преритали за мен.  Laughing И е факт, че с всяка компания може да възникне проблем, но райън за мен освен гафове друго не правят. Както и да е, достатъчно се оплаквах, спирам темата, за да не спамя.  Peace

# 617
Доволни ли сте от колите под наем през сайта.

# 618
  • На остров
Аз не съм фен на раян нито на уизз, единствено ме яд заради директната линия до София. Няма друга дитектна от Стокхолм.
Но толкова години сме били без директна. Не е болка за умиране.

# 619
  • София
Мисля си за вариант с купуване на два еднопосочни полета...цената не се променя, надявам се!
Райън ги избягвах, доколкото мога и очевидно е имало защо - първи опит и то негативен.

Аз винаги купувам само еднопосочни билети, всеки с отделна резервация.
Малко по-бавно става работата, но пък е по-сигурно.
А и цената понякога излиза по-евтина.

аз също купувам само еднопосочни билети.
Един след друг, за всеки от пътуващите.
Бавно, но сигурно е така.
Моето направление от София до дъщеря ми и обратно засега не е засегнато от отмяната.
Но то до там друг не пътува, а е удобно за 3 държави. Едва ли ще го изпуснат.

# 620
А защо отделните полети са по-сигурни. Какво правите, ако ви отменят само полета в едната посока?

# 621
  • София (Възраждане)
Да, моля, обеснете защо еднопосочно и поотделно е по-сигурно?

# 622
  • София
А защо отделните полети са по-сигурни. Какво правите, ако ви отменят само полета в едната посока?

До сега не са ми отменяли полет, та не знам какво бих правила.
Сигурно не бих пътувала, ако няма удобни дати. Парите ще ми ги върнат по сметката, сериозни са.
Правя отделни резервации  защото ако са на една и не започне пътуването тогава и втората не важи.
Случвало се е напр. да не започна пътуването на началната  дата, а да се наложи да придружа близък с кола. Но пък на връщане се мятам на самолета за София без проблеми.  Имало е и обратен случай - да придружа човека, който си е избрал кола от там.
Друг случай - при пътуване със Скъпия той до предния ден се чудеше дали да се качи на самолета. Имал си важни дела тук. Не знам дали щяхме да имаме проблеми, ако сме на обща резервация.
Но всеки си решава.

# 623
Правя отделни резервации  защото ако са на една и не започне пътуването тогава и втората не важи.
Това важи за т.нар традиционни компании, за нискотарифните всички билети са си отделно и важат дори да пропуснеш полети.

Друг случай - при пътуване със Скъпия той до предния ден се чудеше дали да се качи на самолета. Имал си важни дела тук. Не знам дали щяхме да имаме проблеми, ако сме на обща резервация.
Но всеки си решава.

Никакъв проблем няма, просто го няма и толкова. Това с коя да е компания е съвсем нормално нещо.

# 624
  • София
Може.
Но аз си усложнявам живота и си ги правя отделни.
Не задлжавам никой да прави като мене.
Така ми е по-спокойно за пътуването.

# 625

До сега не са ми отменяли полет, та не знам какво бих правила.
Сигурно не бих пътувала, ако няма удобни дати. Парите ще ми ги върнат по сметката, сериозни са.

Да, но ще върнат само парите за отменения полет, а за другия не.
На мен ми се е случвало няколко пъти да ми отменят/ преместят полет, но ако не ме устройва, ми връщат всичко.
И щом съм чекирана, мога да летя и само в едната посока, ако се наложи.
Разбира се, всеки си решава. Попитах, за да разбера дали няма нещо, което не ми е известно. Благодаря.

# 626
  • Пловдив / София
Вие, ако си мислите, че като сте с традиционни АК, няма да стане, гаф...Rolling Eyes
Раян са си добра АК, както и Уиз и изобщо всяка, която не ти иска безбожно много пари за билет.
Разбира се, те нямат само евтини билети, но лично аз, като не ми харесва цената в даден момент, или не купувам, или изчаквам.
Думата ми е, че при нискотарифните цените варират.
И не са нискотарифни, защото правяят гафове или са по-небезопасни, както много хора си мислят. От друго идва, но е дълга тема.

# 627
  • София
Доволни ли сте от колите под наем през сайта.

Ние с последния ни полет с Райън си наехме през техните оферти - никакви проблеми. Е, не знам само при нас ли беше така и дали зависи за в коя държава наемаш, но като попълнихме, че сме от България в миг изчезнаха топ фирмите за наем на коли 😄 Останаха тези с малко по-нисък рейтинг, бяхме леко скептични, но в крайна сметка се оказаха точни - излезна и доста евтино и за капак типа кола (Фиат 500, много малки), която бяхме наели свърши и ни дадоха джип Нисан Кашкай при същите условия. Simple Smile

# 628
Малко се опетлаха раянците,но са
първи са в европа по брой превозени пътници,луфтханза е след тях, покриват буквално всеки ъгъл в европа,острови,и северна африка(само май България не я поглеждаха до сега) , благодарение на тях всички са били навсякъде на цената на един хамбургер и кока кола,особено младите хора обикалят постоянно,нещо което до преди 15-20 години не беше възможно за всички социални класи.

около тях се развива туризма в съответните градове,ако разбира се има интелигентна управа и местни  бизнесмени -давам пример с бергамо,от най-смотаното и неизползвано летище до преди 20тина години стана най-важната им база,с невероятен растеж на пътници и икономика около туризма-всеки ден никнат нови хотели,беденбрекфаст,ресторанти,барове,паркинги т.н. -буквално и във най-забутаното селце в планините наоколо и по езерата е бум от туристи,които идавта именно  с раянер

Трапани са в ужас понеже са им анулирали половината полети и загубите от туризма са огромни, и там цяла европа ходеше с раянците

та,хора които са променили икономиките из цяла европа,едва ли са толкова загубени -сигурно ще си оправят проблемите,доколкото се говори,не са случайни а  предизвикани от външни фактори.

# 629
parasiempre86, много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт