Въпроси за приемното семейство?

• 36 476
  • 297
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Монда,
ако имаш възможност да наемеш учител за домашна подготовка, ще е доста по-нетравмиращо и резултатно за детето. Все пак в градините подгтовката е на ниво в малка част от тях, другите са под всякаква критика, а и така ще свикне по-лесно със средата, с вас, семейната обстановка........това е мнението ми на въпроса ти.

# 106
Ами- от днес Еми е у дома. Много сме щастливи всички .
за предучилищната - трябва да има документ за завършена предучилищна- от детска градина или училище. /така,че няма да мога да прескоча този етап. Учителката в къщи ще остане вариант за през лятото.

# 107
Общият   брой на децата в приемни семейства към края на  месец юни е 77  - с 30 повече в сравнение със същия период на 2006г. , като само за полугодието са настанени19. Регистрираните кандидати, подали заявление за приемни семейства са 57 в цялата страна, а утвърдените, при които може да бъде настанено дете са  12. От тях 7 са утвърдени за професионално приемно семейство.

от тук

# 108
Честито за добрата новина  bouquet.
От тук нататък весело и безгрижно детство на малката Еми Hug.

# 109
за щастие- при мен се оказа възможен по-лесния вариант- настаняване при роднини и близки. С оглед на това, че от  две години се познаваме с детето, посещавам го в дома всеки месец, то ме познава и се е привързало към мен, е възможно да бъде настанено при мен. По този начин  се улеснява  много поцедурата и приключва в рамките на месец.

# 110
Понеже темата е за приемните семейства, ще си позволя да постна нещо тук от друга тема.
За незапознатите-дъщеря ми бяга от дома си вече повече от година и нещата зазляха напоследък.

Дъщеря ни "излежава" задържането си вече втора седмица.Та , варианти, обмисляния и недообмисляния,ни бяха сервирани всеки ден.Сега-черешката.

Представителят на отдела за закрила на детето смята,че е най-добре тя да бъде настанена в семейна среда(тъй като ние не можем да осъществяваме контрол над нея, което си е така).Това семейство, в което е живяла около два месеца,подало молбичка тя да бъде настанена там.Мъжът от семейството уточнява-тя (15г.) има сексуална връзка със сина ни (16г.), така,че искаме да е при нас. Представителят на отдела чака реакция от нас.Питам- това приемно семейство ли ще рече.Не, не било, това било „емоционално близко семейство”, в което също можело да се настанява.
Аз: Ами да сложим червен фенер пред апартамента им и готово!Съпругът ми: Ми да ги оженим, тогава!
На мен ми е ясно ,че законът  си затваря очите за подобни сексуални връзки между непълнолетни, знам също, че някъде ги женят на тази възраст, но......отделът за закрила на детето да го предлага!!!!
Сега ще търсят приемно семейство с момиче...

Моля, кажете ми, ние ли не сме наред?  newsm78

# 111
От всичко,което съм прочела повъпроса, малко съм изненадана. "Емоционално близка" е явно само със сина, а не с родителите. Защо да е основателна причина това за преместването и?
А тя като бяга къде отива ? При това семейство ли?

# 112
Ами когато иска да се крие, тоа е начинът-отива при ново гадже, за което не подозираме.

# 113
И така,не успях да се въздържа да не напиша и аз нещо тук по темата.Не разбирам как вие като родители не можете да се справите с дъщеря си и да намерите правилният подход към нея и сте позволили да се грижат други хора ?Нима мислите,че това е правилно?Защо не потърсите първо причината във вас и начина,по който се отнасяте към нея?Не мислите ли,че трябва да бъдете по-скоро нейни приятели,отколкото съдници,в каквито сте се превърнали?Защото от опит знам,че едно дете на тази възраст има нужда от доверие и разбиране!Пожелавам ви да намерите правилният подход и детето ви да расте до вас,където мисля че ще се чувства най-добре!

# 114
Не разбирам как вие като родители не можете да се справите с дъщеря си и да намерите правилният подход към нея и сте позволили да се грижат други хора ?Нима мислите,че това е правилно?
Имах нужда да го чуя.

# 115
И така,не успях да се въздържа да не напиша и аз нещо тук по темата.Не разбирам как вие като родители не можете да се справите с дъщеря си и да намерите правилният подход към нея и сте позволили да се грижат други хора ?

Не съди прекалено строго без да знаеш какви са нещата в действителност.
Нали се сещаш,че Аист изнася част от събитията,които се случват в семейството и,не можеш да добиеш реална представа само от нечий преразказ.
И защо си мислиш,че не са опитвали по различни начини,че не са търсили подходящия подход?
Дали им е лесно да чуват подобни упреци от непознати хора,които си мислят,че имат универсалната рецепта за възпитанието на дете?!
Писнало ми е от мнения и укори.
Децата са различни.
Това,което минава при твоето не може да мине при моето например.

# 116
Не искам да обидя никого и не съдя никой.Просто мисля,че към сърцето на всяко дете има път и трябва да се намери.Готови рецепти няма и не може да има-всеки е индивидуален.И съм сигурна,че са опитали много,но също така вярвам,че има начин да се достигне и превъзмогне проблема.Извинявам се ако  съм обидила някой.

# 117
Това,което едно семейство възпитава в детето си с години,улицата може да го изтрие за дни.
Тийнейджърите са отвратителни.
Възрастта е ужасна.
Някой минават през нея по-лесно,други по най-трудния начин.
Че ще се осъзнае и превъзмогне проблема момичето и аз съм сигурна,но докато това стане страдат родителите.
След време ще осъзнае какви глупости е вършила и ще съжалява за това,всички сме минали по този път.

# 118
Днес беше най-щастливата Коледа в живота на нашата Еми!
Непрекъснато е засмяна , щастието и  е отразено в очите и. Изнесе ни програма от Коледни песни и стихотворения, обра овациите на цялата фамилия / а тя никак не е малка:-)/. Не мога да ви опиша щастието, което намерихме  дарявайки дом и обич на това мило момиченце. Наистина по Коледа стават чудеса и се моля следващата  Коледа да донесе щастие на още много деца, да им подари семейства, които много да ги обичат и грижат за тях.
Весела Коледа на всички!

# 119
Днес беше най-щастливата Коледа в живота на нашата Еми!

Пожелавам и оттук нататък всички да бъдат такива.
Весела Коледа!

Общи условия

Активация на акаунт