8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 70 292
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • варна
....

Мама Мими, в коя фирма правят униформите на твоята девойка? Ние сме в Бонита стил.
velina_v, да, и нашите униформи са от фирма "Бонита стил". Имаше останали ограничени бройки преди края на м. юли. За учебната 2017-2018 година служителите от фирма "Бонита" обаче ме уведомиха, че фирмата не се ангажира с изработването на униформите за нашата гимназия. Ще се запазят същите като цвят и модел, но вероятно ръководството на училището ще сключи договор с друга фирма - имало претенции от родителите, че униформите били прекалено скъпи.
Униформите им са наистина много скъпи!Но те са монополисти!Не знам друга фирма да шие на гимназиите униформите.За сравнение-до сега бяхме в хубаво елитно училище и ризите са по 22 лв,жилетка-24.СЕга за гимназията подобна риза  в различен десен-27,жилетка-38.

# 211
  • гр. София
...Уиформите им са наистина много скъпи!Но те са монополисти!Не знам друга фирма да шие на гимназиите униформите.За сравнение-до сега бяхме в хубаво елитно училище и ризите са по 22 лв,жилетка-24.СЕга за гимназията подобна риза  в различен десен-27,жилетка-38.
janiz, наистина така е  Peace Но... какво да правим като децата трябва да имат униформа? Може и да не я носят всеки ден, но за празниците, за патронния празник ще бъдат задължени да я обличат...

# 212
И ние сме далеч от суетата. Побърква ме с това "Приготви ми дрехи". Ако не го направя, излиза с каквото му попадне под ръка. Мъка, мъка ... Но иначе си спомня ка в 5 клас отишъл с дълъг панталон и сандали на училище и една девойка от класа му го попитала "По-ромски не можа ли да се облечеш?". Поне тя го е научила кое как се комбинира Laughing. Вчера ми каза, че трябва да му купя някакви дрехи. Аз. И то без него. Не обича да го разхождам по магазините, но все пак успявам с уговорката, че влизаме максимум в три. Основно ходи с дънки.  И май така ще продължи. Намирам турски, които коригирам на дължина, защото кръстчето не е от най-финните. Не знам по физическо дали анцузи ще са им нужни? Поръчала съм за всеки случай един, та да видим. Униформи нямаме. Което не зная дали трябва да ме радва или напротив ...

# 213
  • София
Нашите униформи бяха от Бонита. Преди 3 години, когато ги въведоха, цените на суитчерите им бяха по-високи от суитчерите на Бенетон от новата колекция. Освен това имаше и 15% надценка, ако детето си позволи да е нестандартно.

Сега му купувам тъмни панталони - предимно дънки. И по-семпли тениски. И дори да има едно единствено съчетание на панталон и тениска, което ме дразни, той все някак успява да го налучка и да се облече така с думите: "Мамо, това са само дрехи, не е бъдещата ми работа, че да го мисля". Иначе и аз не мога да го накарам да дойде с мен да пазарува. Но поне съм спокойна, че ако не стане на него ще стане на баща му.
На училще винаги е ходил с тениска с къс ръкав и суитчер с цип. По-рядко блуза без цип върху потник. Все му е топло.

# 214
В нашето училище униформи няма. Но и да имаше не бих се примирила. Да не си нося метъл тениските и накъсаните дънки - хаха, мисията невъзможна. Ама то и всеки тийн със стила си, едва ли би се съгласил да го облекат в бяла ризка, вратовръзки и плисирани полички. Чак им се чудя на тези с униформите. Нали на повечето идеята им е по-бедните деца да не се чувстват зле, че ходят в по-стари дрехи, че нямат пари за дрехи от Zara, H&M и тем подобни, а после като ми сложат едни цени на ризата от 30 лева... Rolling Eyes

# 215
Анцуг по физическо ще им трябва при всички случаи.
Като са си избрали училище, в което задължително има униформи, ще се съобразяват с изискванията.
Личния стил и въображението в обличането - в свободното време.
Има училища, на които е гордост да им носиш униформата.

Чак им се чудя на тези с униформите. Нали на повечето идеята им е по-бедните деца да не се чувстват зле, че ходят в по-стари дрехи

Не е това идеята на униформите.  А за цените - има и нови дрехи на по-нормални цени.

# 216
  • София
... Да не си нося метъл тениските и накъсаните дънки - хаха, мисията невъзможна.

Това не е ли демоде?! Аз носех метъл тениски. След училище.  Laughing Щото по време оно униформата беше абсолютно задължителна.  Joy Joy

# 217
  • София
Като са си избрали училище, в което задължително има униформи, ще се съобразяват с изискванията.

Чак им се чудя на тези с униформите. Нали на повечето идеята им е по-бедните деца да не се чувстват зле, че ходят в по-стари дрехи

Не е това идеята на униформите.  А за цените - има и нови дрехи на по-нормални цени.

Съгласна съм. Идеята на униформите не е да заличават класовото разделение.
Скрит текст:
Как ми липсват старите емотикони.....

Аз нямам нищо против униформите. Синът ми - също. В новото училище няма да имат, но ако имаха - Иво щеше да си я носи без мърморене.

# 218
  • София
... Да не си нося метъл тениските и накъсаните дънки - хаха, мисията невъзможна.

Това не е ли демоде?! Аз носех метъл тениски. След училище.  Laughing Щото по време оно униформата беше абсолютно задължителна.  Joy Joy
Добре че няма мода да носят фолкпевици или смърфове, миньони. Сега видях и тениски на онези, които играят и снимат във фейсбук (не зная как се казват). Има и с майнкрафт и GTA. Но бяха в детската номерация. Нашите набори са големи за това. Точно са си за метъл тениски.

# 219
  • гр. София

Съгласна съм. Идеята на униформите не е да заличават класовото разделение.
Скрит текст:
Как ми липсват старите емотикони.....

Аз нямам нищо против униформите. Синът ми - също. В новото училище няма да имат, но ако имаха - Иво щеше да си я носи без мърморене.
Vivi, и аз се присъединявам към вас  Peace Съгласна съм напълно +1  yes Нашата девойка с желание ще си носи униформата. Дори ако всеки ден да трябва да я облича.

# 220
  • България, София
Моята девойка не е очарована, че ще носи униформа, но е примирена.
Така или иначе съм й поръчала само тениски с дълъг ръкав засега. С къс ръкав мисля да поръчвам след Нова година. Какво да ги подмятам из къщи. Пък и да я вида колко ще порасне още.
Пола категорично не иска да носи. По принцип не иска, а като униформа - съвсем. Добре, че не е задължително.
Суитчер сега не й поръчах, нека си доизноси нейните, пък и не е задължителен.
Цените не са много симпатични, ама какво да се прави. И елек не съм й поръчала. Ако много настояват да носи, ще й поръчам.
Като цяло не съм против униформите, но се шият в няколко на брой фирми, които се оливат с цените.

Виви, браво на твоя младеж за напредъка с френския още отсега Simple Smile
И на мен много ми липсват предишнште емотикони.

При нас пазаруването на дрехи е точно обратното на това при част от младежите. Не дава и чорапи да й купя, ако тя не си ги е избрала. Е, в редки случаи рискувам с някоя блузка без нея, когато съм сигурна, че ще й хареса.
Ако нещо е на кантар, по - добре да не вземам.
Малко суетна си пада, съчетава нещата, подбира общо - взето внимателно цветове, модели.

Днес я водих на очен лекар и се оказа, че е късогледа вече. Малко е, на лявото око - 1, на дясното око - 1, 25, но ще правим очила, за да не се мъчи, особено като гледа на дъската. Голяма заслуга имат телефоните. Така каза лекарката. Това взиране в малък екран със ситни буквички вреди на очите, особено при подрастващите.
Та сега съжалявам, че само се канех, а не реализирах заканата, да й дам телефон с копчета. Ама тя сигурно през ваканцията щеше да си наваска с телефона и пак да се докара до това положение.
То като говорим с баща й, не вярва. Ама като го чу от лекар, започна да се позамисля. Късно, либе, за китка вече  Rage

Мама на Ниагара, и аз съм фен на твоята девойка, без да съм я виждала. И моята е бойна. В седми клас беше отвъртяла един съученик с раницата, защото я беше дразнил. Вземал й раницата, бягал, та тя го беше настигнала, съборила го, докато си издърпва раницата и след това го издумкала с раницата по главата. Сега пак ще са в един клас. Дано той си знае урока, да не я дразни. Макар че доста се бях притеснила, защото от играчка става плачка, не дай Боже. После е виновен не този, който е провокирал и дразнел, а този, който е ударил.
Тя 6 години таекуон до тренира. В седми клас спря.

# 221
Велина, и с твоята девойка ще трябва да внимават младежите.

# 222
  • България, София
Чиби, определено ще трябва да внимават.
Че и тя не е като Ниа 38 кг., ами е висока 166 см и тежи около 51 кг. Пък и за 6 години все е научила някой ритник и удар Grinning

# 223
Чиби, определено ще трябва да внимават.
Че и тя не е като Ниа 38 кг., ами е висока 166 см и тежи около 51 кг. Пък и за 6 години все е научила някой ритник и удар Grinning

Елегантна, фина, но опасна. 

# 224
  • България, София
Мда Simple Smile Хубаво е момичетата да могат да се отбраняват сами.
Но все пак много съм и говорила, че трябва да внимава с уменията си. Белята става много лесно и често без да искаш.
А и в бойните изкуства ги учат и на самоконтрол, да овладяват агресията, та се надявам, че и от това нещо ще й остане. Треньорът й е много добър не само в преподаване на самите движения, но и в представяне на философията.

Общи условия

Активация на акаунт