8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 70 210
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Честит празник!
Бети, много хубава новина за приятелчето на Косьо!
Чиби, уредихте се вие със спокойствие относно личния състав.
Моят син час по час отваря сайта на училището, надявайки се да се падне в една паралелка с любим приятел, но още няма инфо.
Аз пък чакам учебните планове, то ясно, че днес няма да е, народа не е на работа като мен.
Исках в събота или неделя да вървим на пазар, но забравих, че той е зает с мероприятието в ИЕЦ. Освен петък следобяд да щурмуваме магазините. От сега ми се реве като си помисля как ще се изпокараме.

# 451
Емонка, хубаво е да  си спокоен за личния състав на класа на детето.
Съчувствия за пазаруването с тийна.

# 452
Ох, и аз вече се настроих на училищна вълна . Наборката е на приливи и отливи. Ту много вече и се ходи на училище и няма търпение, ту я обзема страх от това, че ще е на ново място и не познава никой и не й се иска да свършва ваканцията.

При нас все още няма информация за родителска среща, разпределение на класовете или учебници. Предполагам , че ще е след 15-ти.

Съчуствам на майките на момчетата по отношение на пазаруването . При нас е точно обратното - може всеки ден да обикаля магазините и да мери дрехи. В течение е на всякакви модни тенденции/ тинейджърски естествено  Simple Smile /. Отделно сама си майстори всякакви неща от стари или отдавна необличани дрехи. Някои направо не мога да ги позная. Но това й е страст, наред с рисуването.

Бети, чудесна новина за момчето . Дано да се възстанови напълно!

За малко да забравя..Честит празник , момичета!

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 17:36 от mama vili

# 453
  • Чикаго / София
Бети чудесна новина за приятелчето на Косьо! Дано бързо се възстанови напълно.

# 454
mama vili, дано госпожицата да се чувства добре в новото училище.
П. П. Вече на сайта ни има и съобщение за родителслката среща във вторник!

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 08:45 от Чиби

# 455
  • гр. София
Бети, и аз се радвам на добрата новина около възстановяването на приятеля на Косьо  Grinning
Ние се престрашихме и наборката се снима без училищната униформа. Ако се наложи, по-нататък ще се снима и с нея  Peace Засега и ние само третрадките сме закупили. За учебниците ще чакам информацията от РС в началото на следващата седмица.

# 456
В училищата, в които униформата не е задължителна за всеки ден, може и да не искат да е с нея на снимката.
Знае ли човек.

# 457
  • Пловдив
Някой тук ще купува ли ученическа карта за пътуване? Не използвам често градски транспорт и не съм наясно ученическите карти за една линия ли са или за всички. Или в различните градове става по различен начин. Също така с какъв документ трябва да удостоверя, че детето ми е ученик, от училищата ли ги дават?

# 458
  • sofia
За София - Трябва ти ученическа лична карта или бележник подпечатани от училището
 и снимка. Картата за ЦГМ е 20 лв.месечно. Мисля,че за 1 линия е 9 лв.

# 459
  • София
Спливитет, моят син има карта за пътуване от вече пет години. За София месечната цена на картата е 20 лв. Първоначално искат документ, удостоверяващ, че детето е записано като редовен ученик- ученическа лична карта или бележник, а доколкото си спомням, преди пет години искаха и заверено удостоверение от самото училище, за да издадат пластиката на картата. А, искат да носиш и една снимка която сканират на място и ти я връщат. След това си заверяваш пластиката ежемесечно или на период, който ти е удобен. Лично аз заверявам картата на моя син на всеки три месеца, давам 60 лв. и не се занимавам изобщо повече. Всъщност той сам си я зарежда на всяко билетно гише, най-често на спирка Сердика на метрото.

# 460
За София преди три години подадохме заявлението online. Получи си я на метростанция, която бяхме посочили в заявлението. Оттогава си я зарежда сам, обикновено за месец. През септември - със стария бележник, след това - с новия, но не съм питала дали му го искат всеки път.
Мирта е посочила цените.

# 461
  • sofia
Само в началото на нова учебна година искат бележник/ученическа лична карта. През останалото време само зареждаш картата, без да е необходимо да ги носиш отново.

# 462
  • София
Зависи от Бюрото и служителката. При Университета упорито всеки месец искат бележник Mr. Green

# 463
  • София
Зависи от Бюрото и служителката. При Университета упорито всеки месец искат бележник Mr. Green
  Аз затова давам пари на младежа за зареждане на всеки три месеца, за да не се занимаваме с лелки и гишета ежемесечно.

# 464
  • Гълъбово
Здравейте, вече сме почти на прага на първия учебен ден и почти сме готови с дрехите - голямо мрънкане падна, но успях да удържа. Взехме официален черен панталон, черен спортен, 2 бели ризи с дълъг ръкав, 2 с къс и по една бяла тениска с къс и дълъг ръкав. Зор видяхме, докато намерим спортно-елегантни обувки, които да стават хем да официалния панталон, хем за дънки. Остана да намеря сега черен пуловер с и без ръкави.Засега удрям на камък, няма като за него, М размер от мъжката номерация му е широк. Надявам се, скоро да започнат да зареждат, та да мине и този зор. Направо не ми се мисли с тези бели ризи/тениски как ще я караме, всеки ден пране ме чака. Вратовръзка и емблема също взети. Сакото си го взехме, ръкавите му са по-дълги от ръцете, а уж мерки му взимаха... На сакото пише 42 номер, явно се "доближава"  до размер 42 ... На раменете , в кръста и на дължина му е добре, само ръкавите.... Отказахме се от поправка, решихме, че ще подгънем ръкавите, защото реално само на 15-ти ще го облече това сака и на официални празници. И ако му намалим ръкавите по мярка после ще му станат къси, а не мисля да давам след 1-2г. още 75 лв за сако.  Баща му малко беше против, копчетата на ръкавите нямало да се виждат, чудо голямо. Оставихме го така. Младежа не е очарован, не се харесва, не иска да ходи с униформа поне засега, но каза, че като няма начин ще ходи.

Относно учебници и родителска среща в сайта на училището ни вест, ни кост. Дори няма информация за 15-ти кога и къде трябва да бъдат, тъй като ще бъдат в друго училище, че на Търговската гимназия й правят ремонт, който ще продължи до не знам кога...
Писах на имейла на директорката кога ще има публикувана някаква информация на сайта на училището, отговориха ми след 30 мин. така: "Информация по поставените от Вас въпроси
може да получите след 01.09.2017 година." ... Чакам си аз досега...

Общи условия

Активация на акаунт