8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 70 200
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Нашата родителска е обявена за 18.09. Наборът ходи заедно с другите хлапета от квартала, с които ще учат в едно училище, и са си взели униформените ризи и вратовръзки. Ще се ползват само при официални мероприятия, което е добре. За дрехи не сме обикаляли още. За учебници ще видим кво ще кажат на РС. Карта може да си извади едва след 15.09.

# 466
Да дам отчет. Взети униформени ризи, ученически бележник и лична карта.
Новата класна ми се обади, за да каже, че младежът ще е в нейния клас и за родителскатя среща.

# 467
  • софия
Зависи от Бюрото и служителката. При Университета упорито всеки месец искат бележник Mr. Green
Зареждам  й ежемесечно от години по 20 лв за ЦГМ. Искали са ми документ през всякакво време на годината . Зависи от гишето или от служителката. Незнам каква им е логиката.Че може да спре да учи например ноември и да няма право на карта.Идиотско!Затова вече зареждам само на площад " Славейков". Там са ларж.

# 468
  • sofia
А, и в Младост са ларж. Бележник/ лична ученическа карта ми искат само в началото на всяка учебна година. През останалото време никога не ми се е случвало.

# 469
Днес получих имейл от училището на наборката . Все още няма инфо за родителска среща, само информация за тържеството на 15-ти . А, и че ще правят тест по английски  веднага след тържеството.Simple Smile Тогава ще си купуват и учебниците по английски.Започва се.....

В понеделник съм планувала да ги снимам със сестра й  за бележниците, да отхвърляме и тази задача. Пазара, колкото и да не ми се искаше , го отложих за след 15-ти. Иска ми се да изчакам да видя кой какви изисквания ще има и тогава да купувам.

# 470
  • София
А, и в Младост са ларж. Бележник/ лична ученическа карта ми искат само в началото на всяка учебна година. През останалото време никога не ми се е случвало.

Такова е правилото. До 30 септември може да зареждаш без документ за новата учебна година. От първи октомври задължително зареждаш с бележник заверен за новата година първият път. След това пак цялата година без бележник. Те вкарват детето в системата, че е отново редовен ученик и има право на карта.  После при зарежданията само правят проверка дали присъства в системата, ако присъства зареждат.
Това ми го обясни една от служителките на спирката на Плиска. Другото /да искат бележник всеки път/ е чиста проба заяждане.

Мирта, май ще сме съученички  Wink

# 471
Категории пътници с право на преференциални карти и условия за издаването им
 - всички ученици до 20-годишна възраст включително, учащи в училищата, намиращи се на територията на Столична община, съгласно регистър на Министерството на образованието и науката– картите се издават/зареждат срещу лична карта и ученическа книжка или ученическа лична карта за съответната учебна година при издаване на карта и при всяко първо зареждане за учебната година, а при всяко следващо зареждане - срещу лична карта или ученическа лична карта. В началото на учебната година се допуска издаване/зареждане за един месец срещу служебна бележка със записана съответна учебна година и лична карта - във всички пунктове за продажба на превозни документи, в които се зареждат електронни карти;

# 472
  • София
Дидева, никъде не са ни искали през годината. Синът ми зарежда на 2-3 места. Аз рядко го правя без детето, но не са ми искали документ до сега.

# 473
А, аз не казвам, че искат. Просто цитирах, че по принцип се изисква, за да няма изненадани, ако им се случи.

# 474
На мен ми искат, дори и с детето, пак гледат документ.
Един път разиграх сцена със снимки на лична карта и бележник в телефона. Предизвиках бурни възмущения. Но се смилиха  Laughing Затова гледам да се сетя да взема личната карта.
И на възрастни лични карти гледат, не позволяват някой друг да зарежда чужда карта.
Разбира се зависи от служителя. Но като правила си го има разписано.
Има и още един вариант за карта - пакет с родител - тогава е 10 лв. за всички линии.

# 475
  • Бг-мама
Did8 , все едно за нашето училище пишеш. Пълно информационно затъмнение. Ни кога е тържеството , ни класни , ни разпределение ни родителска среща.
Днес подадоха с баща си за лична карта. Снимаха се и за бележника и ученическата карта.
Другата седмица имаме час за консултация с ортодонт и двете деца. Ако кажат и брекети за двамата нямам идея как ще ги плащам.  Rolling Eyes

# 476
  • София
И при нас продължава да цари пълно информационно затъмнение. На сайта на училището няма никаква информация, по телефона дават инструкции да се следи сайта, изобщо положението е с много неизвестни.... Моят младеж всяка вечер си флиртува с бъдещите съученички в чата до късно през нощта. Явно всички тръпнат в очакване за 15 септември...

# 477
  • София
И при нас няма никаква информация за нищо. Само между децата вървят едни слухове за паралелките  Laughing Сигурно другата седмица ще изсипят всичко на веднъж. То и без това реално учебната година започва в понеделник на !8ти. Има време за всичко.

# 478
  • България, София
Зечова, малката със сигурност ще е за брекети, че зъбките й растат на където си искат.
На наборката са подредени, но има дълбока захапка.
Първо ще ги водя на зъболекар, пък после на ортодонт.
На манечката й е още рано, че не е сменила всички зъбки, но си е мнооого скъпо удоволствие и на мен не ми се мисли за цени и плащане.

Снимки не сме правили за документите.
Не знам дали ще искат да е с униформа. То като не са ни готови блузите какви снимки, пък и каква ли част ще се вижда от униформата, като се орежат снимките (представете си емотикон с почесващо се по главата човече Simple Smile
Чакам РД на 12.09. и се надявам да бъда осветлена за учебници, снимки, откриване на учебната година и т.н.

Наборката си има пластика за градския транспорт от миналата година, само ще я зарежда.
Мен много ме беше учудило, че лелката, която я издавала, искала да види детето и то лично да си я поръча. Свекърва ми беше ходила да й вади първоначално картата, снабдена с всички изискуеми документи и снимка. 
Лелята се запънала, да идва и детето. Каква е логиката, като към онзи момент, а и към настоящия дъщеря ми все още е непълнолетна. В крайна сметка свекърва ми се беше преборила за карта, без да разкарва излишно детето. След това не знам дали при зареждане са й искали ученическата карта или бележник.
Всеки си измисля понякога правила, които не са официално оповестени.

# 479
  • София
В очакване на инфо за учебниците съм и аз.Yum
Идва си учебната година и това е. Simple Smile
Имам си да се занимавам с малкия и без това там си текат РС, даден е списък с нужни материали, униформи, нови маратонки и т.н. така че не ми липсват активности./Тука е ред на зеленото ухилено човече/
Мама Вили ако сте с профила АЕ/ИЕ ще бъдете с най-добрата приятелка на Дени Simple Smile
Зечова, Велина-В искрено съчувствам и съучаствам с  вас в проблема със зъбите, защото малкия е на 8г,но носи шини от 5 годишен. Винаги има начин и вариант, сумите са високи, но според мен с брекети е още по-скъпо. При нас проблемът със захапката не търпеше отлагане и за  да оправим нещата носи шини вече 3-та година .Това, което искам да кажа е, че на някои  ортодонти просто не им се занимава, а това, че не са излезли всички постоянни зъби не е причина да не се постави апаратче по-рано и все пак , зависи си от ситуацията и конкретния случай. Ако се интересувате, пишете на лично, ще ви кажа къде ходим ние, че да не става рекламна кампания.
Картата за транспорта зарежда сама когато трябва и си следи сроковете.Документи рядко й искат,но тя си е дребничка и не ми се е налагало да доказвам, че не е ученичка.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт