8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 70 911
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Привет и от мен. И ние решихме, че вторият език е руски. Моята девойка има високо ниво на английски и е безсмислено да повтаря всичко. Речници по немски, английски, руски и френски у наас колкото искаш.

# 136
Някой да има повече информация за това https://www.comiccon.bg/ събитие?
Моята девойка ми омърмори, че иска да ходи, но дали има смисъл или само ще платим едни пари..? Хич не съм наясно с тези влогъри, и т.н субекти..

# 137
  • sofia
Но за децата ми този език звучи абсолютно чуждо и непонятно. Не откриват никакви прилики с нашия, което ми е много странно Flushed

То и няма прилики, та няма как да се открият. По-скоро да се разберат с някой сърбин, хърватин.

За Санкт Петербург не знам как е положението с размер на издръжка, но на моя колежка дъщерята завърши в Москва магистратура и издръжката си беше доста сериозно перо. За такси не съм я питала, за ученето знам че беше здраво. Магистърската теза, с която завърши, тук спокойно прави докторат.

Maria_P, по филмите не си ли виждала как едни откачалки се събират да си правят веселбата. Обикновено са облечени като някакви любими герои от игри, комикси и пр., правят си разни игри и забавления. Та нещо подобно е явно.
От влогърите, двама съм гледала покрай децата.

# 138
Здравейте.
Ние имаме още няколко дни почивка. Ще пътуваме тези дни. Починахме си, направихме и малко разходки, но усещам че не ни стигна времето за всичко. Друга година имаше моменти дори на скука, тази няма такова нещо.
Мария, ако има голям интерес детето ти бих  отишла с него. Виктория е луднала по такива щуротии (чак  е плашещо на моменти) и съжалявам, че не разбрах по рано за да я заведа.   Почти целия й клас бяха там. Има много книжки, блузки  и дреболии на сносни цени.  Естествено има и доста прахосъбирачки на ужасно цени. За децата е интересно.
 Обаче да знаеш , че няма да се разминеш само с билета. Взе ще има нужда от пари и вътре.

# 139
  • с/у ОколоМръсТното
Някой да има повече информация за това https://www.comiccon.bg/ събитие?

Щерката ходи вече 2г на тази щуротийка (за мен). Само 1вия път платихме. После тя си финансира това удоволствие. Супер доволна е.
Мисля, че и т.г. ще отиде.

# 140
  • Чикаго / София
  Като бяхме преди 2 години в Доминиканската Република се чуваше само Руски отвсякъде. Хотелът ни беше пълен с руснаци, плажа също. Руски надписи навсякъде по плажа. На рецепцията работеше рускиня.  И храната в ресторанта беше руска Simple Smile Голям смях с тези руснаци беше там.

Руският е много хубав език и наистина ние го разбираме, но моите деца и една дума не схващат от него. Бих се радвала да го научат някой ден, но поне докато завършат Гимназията едва ли ще им се отдаде възможност.

# 141
  • София
И в Санкт Петербург е скъпо. Въобще Русия е скъпа дестинация за обучение, но пък от канала ЕЖК дочух, че приемали сравнително лесно.

# 142
  • sofia
И трудно завършват Simple Smile, което е в реда на нещата

# 143
  • София
И трудно завършват Simple Smile, което е в реда на нещата

Това е към плюсовете, да.

# 144
Моадежът снощи , когато огладнял, си правил сам принцеси.
За другите набори може да е ежедневие отдавна, но у нас се случва за първи път, хи хи.

# 145
  • София
Моят младеж като си прави сандвич със салам, така накълцва салама, че после трябва да го ръфаш..... Няма никакво влечение към готвенето. Наскоро срещнах негов съученик, той е запален кулинар и за десет минути ми се похвали как прави кекс, палачинки, мусака и каквото друго се сетиш.... Моят младеж отговори, че той щял да си намери жена, която може да готви..

# 146
Жена му да го мисли, казваш.
Сашо чак до сладкиши и ястия не го е докарал, но си реже нещата за сандвичите на тънко.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 09:47 от Чиби

# 147
  • гр. София
Добро утро, мами  Heart Eyes
Още информация за РЕ:
Скрит текст:
от страницата на Данибон
Школа „Сан Стефано“ (адрес: София, ул. ”Сан Стефано” № 22) организира курсове по руски език за сертифициране на ученици и възрастни от РКИЦ.
A1 – eлементарно ниво
Придобиват се елементарни умения за общуване в стандартни житейски ситуации
A2 – базово ниво
Придобиват се базови комуникативни умения в социално-битовата и културната сфера
B1 – първо ниво ТРКИ – 1
Владеенето на руски език на това ниво се признава и е достатъчно да се започне обучение в руски висши учебни заведения.
B2 – второ ниво ТРКИ – 2
Дава Ви възможност за общуване и професионална дейност във всички сфери. Сертификат за това ниво е необходим за получаване на диплом бакалавър или магистър от руско учебно заведение.
C1 – трето ниво ТРКИ – 3
Владеенето на руски език на това ниво Ви дава възможност за работа в рускоезичен колектив и извършване на професионална дейност като преводач, журналист, мениджър, дипломат.
Обучението е в група от минимум 6 курсисти. 100 учебни часа на ниво.
Начало – 2 октомври 2017 г.

Хубав ден на всички  smile3525

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 11:07 от Mama Mimi

# 148
При нас лятото върви чудесно, на синът ми много му хареса "Декамерон", но не може да намерим нищо на Сафо, само една книжка, която е от 2009 и отдавна е изчерпана.

# 149
  • София
  Моят се преумори това лято.  Rolling Eyes Прочете най-силно съкратените варианти на част от задължителната литература и ги обобщи така:

-Троянски и Тивански цикъл: Не е лошо, но много скучно написани. С Пърси би било много по-яко.
 -Антигона: Добре е, кратичка. Не я схванах много.
 -Хамлет: Тоя ако не държеше да си говори всичките мисли на глас, щеше да стане доста яко разказче.
 - Библейски легенди: Стават, не са много досадни.
 -Декамерон: По-скоро приятни. Тия хора най-много ги е страх от очакването на заразяването, а не толкова от болестта. Не го разбирам.
 -Илиада: О, не, пак ли същото! Не мога да се занимавам пак с това!

И до там. Дон Кихот сега го почна, но от утре почват някакви математики и предполагам, че ще го свърши към април.  Crossing Arms Та това ще му остане на пубера от Античност и Ренесанс. Мъка!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт