8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 70 250
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Велина, в 73-то обучението по език е интензивно. Физика, биология, химия, история, география за 8 клас (кои от тях на немски си завси от наличните учиетли) децата ще учат в 9 и 10 клас.  В девети ще ползват учебници за 8-ми, в 10-ти съответно за 9-ти.На мен интересно ми е друго. Досега за  горните предмети на езика (за двете години на 9-ти и и 10 ти клас) имаше одобрени от МОН допълнителни помагала, представляващи нещо като сбита извадка на учебното съдържание от бг учебника, само че  на езика.. При сменените учебни програми, учебници и  учебно съдържание на бг тези помагала стават неизползваеми, понеже на съответния език са адаптирани към изучаваното по старите програми. Тоест успоредно с всички тези промени трябва да са  правени и нови помагала от горния вид. Някой срещал ли е одобрен списък с такива? Признавам, че не съм ровила, дадох си известна почивка от учебни работи.. Но всъщност може и да няма още нищо в тази посока, понеже на практика тези помагала за 1 път ще са нужни чак догодина, тоест списващите ги имат една година да ги сътворят/преведат, а МОН да ги одобри.

# 316
Одобрени учебници и учебни комплекти към момента има само за първи, втори, пети, шести и осми клас. Вероятно скоро ще започне процедурата за трети, седми и девети.

# 317
...Вечерната проверка установи, че дънките са къси, ама това е само според мен. Той смята, че са му идеални. По-големите размери са били по-дълги, ама и по-широки и не ги иска. Та ако видите младеж с къси дънки, моят ще да е....
Спокойно, те не ходят боси, а с маратонки, в повечето случаи високи до средата на глезена... Моя заяви - къс, не къс, нали маратонките повдигат панталона, за едно две обувания през септември - става!

# 318
  • София
Ясно Simple Smile Благодаря.

С тези допълнителни помагала падат също големи изръсвания... Помня например една история на немски, одобрена от МОН, писана от учител в НЕГ и издадена от ПОНС - струваше около 20- 25 лева, не помня точната сума.

# 319
  • София
В Илиянци има хубави български анцузи на няколко места.

В понеделник ще го влача до там  поне ми е близо , ама аз онзи ден бях там и само на едно място мернах. Можеш ли да ме насочиш къде са ?

# 320

С тези допълнителни помагала падат също големи изръсвания... .

О, да. Едни 200 лв.  най-малко ще ни избягат на първо четене само за учебниците, които ние ще поръчваме.
За помагалата, не се знае колко още ще даваме....

# 321
  • България, София
Мда. Хаосът е пълен.
Ще купувам само най - неотложното като учебници. Останалите ще ги мисля, като им дойде времето.
На 12.09. съм на родителска среща. Надявам се след това да имам повече яснота.

# 322
  • гр. София
Добър ден, мами  Heart Eyes
Днес имало и именяци - Генади, Генадий, Гено, Генко, Генчо, Гена, Генка.
Честити и здрави да са!  Flowers Four Leaf Clover Flowers Rose Flowers Four Leaf Clover Flowers Rose
velina_v, нашата РС пък е на 11 септември. Добре, че я насрочиха на тази дата, защото на 12-ти пътувам за Люксембург ooooh!
Ние все още не сме купували тетрадки, оставихме това мероприятие за идните почивни дни. И аз смятам да не купувам учебниците по разказвателните предмети засега. Peace

Хубав ден, мами  Grinning

# 323
  • Пловдив
В девети ще ползват учебници за 8-ми, в 10-ти съответно за 9-ти.
По новите планове и програми паралелките с интензивен език през 9 клас ще наваксат целия материал по разказвателните предмети и за 8, и за 9 клас и в затова в 9 клас ще учат по 2 учебника - този за 8 и този за 9. Пример: при разширеното изучаване хорариумът по история в 8 клас е 72 часа, в 9 клас - 72 часа. Тези, които са с интензивно изучаване нямат часове по история в 8, но за сметка на това в 9 клас имат 144 часа история ( което е 72+72 часа материала 8 клас + 9 клас). В 10 клас и интензивните Satisfied , и разширените Satisfied ще учат по учебник за 10 клас.

Пенсионирана русалка, понеже сте запозната, кога се учи по тези помагала със съкратен материал по разказвателните предмети на чужд език - в ЗИП-ове или ги редуват час на български, час на друг език, или нещо друго?

# 324
По новите планове и програми паралелките с интензивен език през 9 клас ще наваксат целия материал по разказвателните предмети и за 8, и за 9 клас и в затова в 9 клас ще учат по 2 учебника - този за 8 и този за 9. Пример: при разширеното изучаване хорариумът по история в 8 клас е 72 часа, в 9 клас - 72 часа. Тези, които са с интензивно изучаване нямат часове по история в 8, но за сметка на това в 9 клас имат 144 часа история ( което е 72+72 часа материала 8 клас + 9 клас). В 10 клас и интензивните Satisfied , и разширените Satisfied ще учат по учебник за 10 клас.
Спливитет  Peace, тъкмо се чудех и си мислех, че такава трябва да е схмемата за вземане на материал в 9 и 10 клас - 2 в 1, заради двете гимназиални степени.

# 325
Честито на имениците.
Ще изчакам още една седмица и тогава ще поръчвам учебниците.
Надявам се дотогава да пуснат, ако не всички, то поне повечето в продажба.

# 326
  • Русе
Не мисля да поръчвам учебници преди самите учители да си кажат какво искат.
Според слуховете ние дори нямаме училище. Затваряли го за ремонт за една година. Децата щели да се разхвърлят по други училища  Shocked ooooh! #Crazy

# 327
Ели, вие "избихте рибата в Дунава" с тази клюка.

# 328
Не мисля да поръчвам учебници преди самите учители да си кажат какво искат.
Според слуховете ние дори нямаме училище. Затваряли го за ремонт за една година. Децата щели да се разхвърлят по други училища  Shocked ooooh! #Crazy
Къде това!?! Не го ли знаеха при приема, че да се ви информират тогава "Приемаме ви при нас, но за следвщата учебна година с нашия учебен план и нашите учители, ще учите в N-найсто училище..."!?!
А "разхвърлят по други училища" е пълен абсурд!

# 329
  • гр. София
...
Спливитет, не ми се вярва 144 часа годишно учениците, които интензивно изучават език да учат история...
Общо 18 учебни седмици има в рамките на учебната година. Излиза, че по 8 часа седмично ще имат история  newsm78 Ами останалите разказвателни предмети? Ами езиците? Нали максимално 40 учебни часа трябва да имат седмично?

Общи условия

Активация на акаунт