Любители на Котки - Тема 116

• 34 012
  • 768
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз се боря с космопада с биотин и ресане Simple Smile Във всяко ядене добавяме натрошен биотин и мултивитамин и космите не ни притесняват чак толкова Simple Smile
От биотина за хора ли? Ако да - каква е дозировката?

# 31
Не пиша за организациите, а за обикновените хора.
Самата аз търсих помощ от тези организации когато намерих бебетата, отговори рядко получавах, а съм писала на доста, да, вярно е и това, че не съм само аз и доста хора се обръщат за помощ към тях, но тези, които се свързаха с мен ми казваха или да ги споделям или да ги гледам докато отраснат и да ги пусна на улицата, оправих се сама, надеждата ми беше в Анимал Хоуп, искахме да ги пратим в Германия за осиновяване и бях крайно разочарована като разбрах, че вече са преустановили дейност.
Тези, за които ти писа не ми и отговориха.
Да допълня, че една малка организация ми помогна да намеря майка-кърмачка, ако не бяха тези хора вкупом, бебетата нямаше да оцелеят.

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 17:00 от Ивекс

# 32
  • София
Много интересна тема сте подхванали. Аз също смятам, че в България все още не сме "узрели" за такъв тип заведения, поради изброените по-горе аргументи и най-вече административните пречки.
Данък и от нас с Клео. Прекрасни котенца имате. 💕

# 33
  • Козлодуй

Защо за хора ето този - http://fermabg.com/vitamini/kanvit-biotin--kotki  току що поръчах че ми свършил и мултивитамина също Simple Smile

Cesari, Клео британска физиономия ли има? Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 18:04 от pvacheva

# 34
  • София - Рим и обратно
Ако се подстриже сега, до зимата има време да порасне козината, а точно когато започне пак да пада (към пролетта) се стриже пак. Ние така се спасихме от вълмата козина, с която бяхме засипани вкъщи. Бях писала напред, че и сплъстяването изчезна, дори и при пораснала козина.
Епона, щом казваш - ок. Ветеринарите, които твърдят, че гранулите превентират зъбния камък, нещо са се объркали. Не било дъвчене, а раздробяване - ясно Rolling Eyes.

# 35
  • София
Защо за хора ето този - http://fermabg.com/vitamini/kanvit-biotin--kotki  току що поръчах че ми свършил и мултивитамина също Simple Smile
Ами аз пиех доскоро за косата си, затова питам Simple Smile
Ясно, ще поръчвам и котешки. Засега му бутаме по 1 перличка рибено масло.

# 36
Ивекс, малка организация ти е помогнала в Пловдив за майка катмачка. Анимал Хоуп Пловдив, когато изгубиха немската си опека, не са по-голяма. Нели и Ели, които от години се борят самички наистина помагат. А организациите ги разбирам, защото и много хора си мислят, че е като по телевизията. Звъниш по телефона и подаваш сигнал, и проблема се решава. В Америка може домове да намират на доста но и доста убиват, защото няма домове за всички.
А за хигиената и кучкарите. Вярно, че много не си чистят след кучетата, а много не чистят и след децата си. Памперси и какви ли не боклуци навсякъде. Българката "баронеса", чака някой да чисти след нея, да реве колко е мръсно и как цапали помиярите. Да не говорим за култовото чоплене на семки по парковете в Пловдив. Гримирани, с маникюр и люпят и плюят, отврат. Сега поне глоба въведоха, но дали ще има кой да я налага.

# 37
  • Варна
Добре сте си отишли у дома, Ивекс! Погал на хъскащия.Simple Smile
Разкошни котейшества! Благодаря за снимките!
Днес падна игра- бях поръчала храна с кашоните и днес дойде. Мага беше щастлива. Simple Smile
Сега трябва да занесем от храната и на Женето и Мила.
Всеки ден слушам едно и също по телефона: Женето е на баба душичката,ама ако може да вземете Мила в квартирата. Simple Smile

# 38
  • София

Cesari, Клео британска физиономия ли има? Simple Smile

Британче с родословие е, но щяхме да я обичаме, каквато и да е. Детето сега я гони да и слага гердани. Клео много отслабна от жегите, свалила е почти половин кг (4.30 кг е в момента). Знам, че не трябва да се притеснявам, но се стопи.
https://cdn.bg-mamma.com/cihl/35419581_904cfa12[/img]]
Ето ги и част от другите ми котенца, които храня на паркинга

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 19:46 от Cesari

# 39
Скрит текст:
Цитат
Ивекс, малка организация ти е помогнала в Пловдив за майка катмачка. Анимал Хоуп Пловдив, когато изгубиха немската си опека, не са по-голяма. Нели и Ели, които от години се борят самички наистина помагат. А организациите ги разбирам, защото и много хора си мислят, че е като по телевизията. Звъниш по телефона и подаваш сигнал, и проблема се решава. В Америка може домове да намират на доста но и доста убиват, защото няма домове за всички.
А за хигиената и кучкарите. Вярно, че много не си чистят след кучетата, а много не чистят и след децата си. Памперси и какви ли не боклуци навсякъде. Българката "баронеса", чака някой да чисти след нея, да реве колко е мръсно и как цапали помиярите. Да не говорим за култовото чоплене на семки по парковете в Пловдив. Гримирани, с маникюр и люпят и плюят, отврат. Сега поне глоба въведоха, но дали ще има кой да я налага.
Права си, така е, наистина трябва да има глоби, българина се събужда чак като му бръкнеш в джоба.
Вярно е, че и много ги убиват тук, но поне си търпят наказанията, имат и зоополиция, имат институции, а тук при нас - една голяма нула. Нещастника, който отрови котето пред блока дали ще си понесе наказанието? Нищо не било станало според него, едвам спрях комшията да не гътне неговия, не знам какво се е случило след като съм тръгнала.
3 пъти съм подавала сигнал и реагираха моментално, не мога да си кривя душата, тук звънях да дойдат да приберат едно куче, защото видимо не беше добре и онази ми затвори телефона, та се нагърбихме с ММ и с това, оцеля де.

# 40
Интересни теми. Големи красоти Heart Eyes
Господата, където не трябва стоят и много добре го знаят. Черната маймуна някъде се е свряла и не мога да я снимам.

И нейно величество:

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 22:10 от Jerry F

# 41
  • София
Имахме съфорумка, която още през 2009-2010 г. се опита да направи котешко кафене. Заради ХЕИ не успя. Кафенето стана "котешко" само със снимки на форумски котета по стените.  Wink

Прекрасни котета сте показали!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Моите не съм ги снимала скоро, но да добавя в темата още едни кехлибарени очи, макар и с показвани вече снимки:

# 42
Епона, щом казваш - ок. Ветеринарите, които твърдят, че гранулите превентират зъбния камък, нещо са се объркали. Не било дъвчене, а раздробяване - ясно Rolling Eyes.

Иронията е излишна.  Rolling Eyes Няма да е зле да почетеш тогава малко, разшири мирогледа си. Дъвчене е едно движение, раздробяването е съвсем друго. Елементарен поглед на зъбите (примерно формата на кътниците) и самото хранене говори много. А това дали гранулите предотвратяват зъбен камък е съвсем отделна тема и в случая не бях я засягала изобщо. Но да, всъщност ако ветеринарите, с които си говорила, се интересуваха от новостите в темата, щяха да кажат, че връзката между сухата храна и зъбния камък е мит. Съвсем други са факторите, които са определящи. Природата е направила котките да ядат дребни птички, гризачи, влечуги и земноводни като със зъбите разкъсват до възможни за преглъщане парчета месо, вътрешности, кости и т.н. Домашните котки, колкото и да са домашни, са запазили тези характеристики. Макар и твърда, гранулата има съвсем различна консистенция от твърдите части на едно животинче.

Гранулата не е естесвена храна за котката. Тя е само и единствено за удобство на човека. Повечето котки са ок въпреки хранта с нея, а не заради нея. Да не говорим, че постоянно се коментират гранули, които имат състав, по-близък с диетата на добитък, отколкото с тази на строго месоядно животно.

Страхотни красоти сте покази. Трябва да се отчета и аз...

Таня67,  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Котешкото кафене е страхотна идея, но неосъщесвима в България, ако нямаш яко пари и връзки. България е страната на неограничените възможности, ако си с пари и 'нечий човек" и страната на никаквите възможности, ако си нормален, обикновен човек.

# 43
  • Варна
За България категорично е рано, но някъде търсят работник"галяч на котки"
В чужбина е.
Олеле, за там съм. Хем да се трудя, хем да милвам.

# 44
  • София
добре де, ама за опростяване на терминологията, все пак дъвчат
за да раздробят
иначе как се казва, джвакат, или....
както и да е

за зъбния камък съм склонна да се съглася
пенсионера има зъбен камък от млад, въпреки всичкото раздробена гранула
ама пък си и живее с него, без големи драми
споменавала ли съм че си имаме и повечето зъби, без два кучешки само
и единия замина на младини пак, при единия от двата му опита в живота да се качи директно на масата
щото ако не сте чували за котка, която не може да скача, аз мога да ви разкажа
първо на стола и после на масата, иначе не
и по-високо от стол и диван, без стъпалце никога

Общи условия

Активация на акаунт