Ние, Нашите и Вашите!

• 16 610
  • 117
  •   1
Отговори
# 30
Може би приятелят ти се чувства малко или много гузен пред своите деца , защото техният татко живее с чужди три деца и се опитва да им се реваншира чрез глезене .
Не "може би", а със сигурност се чувства гузен и се стреми да им се реваншира. Но, като възрастен човек, може да вкара и малко здрав разум в опитите за реванш. Най-лесно е да го играеш готин уикенд татко, а щетите от глезните и лиготиите да оправя някой друг.

# 31
  • Бургас
Ако децата му са по - мънички, може просто да не знае как да подходи. Едно е да поставиш правила на голямо дете, друго е 5 годишно. Важно е и кога се е разделил с майка им.
Ние сме - моето, твоето и нашето. Не лигавим, правилата са си правила. Имаме проблеми с авторитета на места, но ги решаваме в крачка.
Описаната случка с храната...не всеки може да я реши. Simple Smile Братовчед ми и жена му разнасяха храна и вода 6-7 години. Просто така си беше научено детето. Лягай да спиш - гладен съм, жаден съм, искам с тати, искам с мама..... Аз да съм откачила на втората минута. Но те си мъкнеха вода, храна.... Виж, при мен номера не минаваше. Даже и не се опитваше да иска, но си имахме други "ритуали". Разказвах му приказка.

# 32
  • София
И аз мисля така и именно затова уж гледам нещата от горе, но е ааадддски трудно да си в средата на всичко. Искрено се надявам да се справим с всичко това. Като махнеш дразгите покрай децата, всичко е супер между нас! 💓💏💓

Защо не сложиш в една чиния до главата на малката нещо за ядене.
И да ѝ кажеш, че всички си лягате, защото ви се спи, а тя ако е гладна да си вземе.
Някак се опитай с нейните хитрини да я надхитриш, без да ѝ отказваш.............абе, манипулирай щото всичко друго води до по- голяма конфронтация.

# 33
Може да му предложиш ти да се занимаваш с възпитанието на твоите деца , а той на неговите . Правилата за твоите деца имаш право да поставяш само ти , респективно той за неговите .

това са гарантирано повече проблеми: децата няма да имат респект към "чуждия" родител, ще има /по-голямо/ напрежение заради разделението между небиологичните братя и сестри и т. н.

# 34
  • Насред хаоса
Може да му предложиш ти да се занимаваш с възпитанието на твоите деца , а той на неговите . Правилата за твоите деца имаш право да поставяш само ти , респективно той за неговите .
Ако ще бъдат семейство, тоя модел не върви. Груба грешка е разделянето на децата по родител и различното им възпитание. Накрая ще се изпокарат яко. Не е прав мъжът, че позволява на неговото да го разиграва и да върти на пръста си всички вкъщи. Едно, че децата виждат различното отношение и рано или късно ще почнат да се дразнят, че дори да се намразват, второ, че самите родители губят авторитет, когато са разделени по основни въпроси и децата го виждат, съответно го използват. Трябва да се намери компромис и да се установят еднакви правила за всички, без значение моето, твоето, нашето. Малката щом се е изхитрила как да отлага лягането, авторката трябва да намери начин тоя номер да не минава. Разбира се, без караници, дори без да говори с нея за това. Този, с когото трябва да говори, е мъжът - той трябва да разбере, че подходът му не води до нищо добро нито за детето, нито за него самия, нито за семейството, което се опитват да градят.

# 35
Но така и не разбрахме дали наистина той ги дели. Ако само на едно дете разрешава, а на другите забранява, тогава има делене. Но ако разрешава на всички, тогава как ги дели?
По-скоро се касае за различни разбирания на родителите относно възпитанието, а не че той ги дели.
Трябва да намерят общо решение, което обаче в случаи като този няма да е лесно.
Пример - разрешавам целогодишно ядене на сладолед, някои родители зимата забраняват. Защо моето дете да е лишено, според мен без причина, защото друг си има своите представи за нещата.
Или - на море не ограничавам кисненето във водата, други деца ги изкарват и вкарват под час. Нищо против, стига да не засягат моето.
Същото със спането, уикендите са напълно свободни, часовник не се гледа. Държа на това и не бих отстъпила.
Ако ми поверят деца за гледане няма да ги деля, ще приложа същите правила и за тях, но ако родителите им са там и им наложат други правила, какво съм виновна аз?

# 36
Ако проблемът е само в лягането на малкото дете (5г.), което ви разиграва с "гладна съм", това го прави и моят син, когато не иска да ляга.
Аз не го оставям да се лигави и дори с рев си отива в леглото. Защото гарантирано не е гладен и храна след 22ч. знае че няма да получи.

Мъжът ти явно не издържа на рева и гледа да мине по-леко, като угоди на капризите.
Следващият път оставете храна до леглото и, както предложи друга съфорумка и като е толкова гладна - да яде.
Останалите по леглата и без ставане.

# 37
  • София

Същото със спането, уикендите са напълно свободни, часовник не се гледа. Държа на това и не бих отстъпила.
Ако ми поверят деца за гледане няма да ги деля, ще приложа същите правила и за тях, но ако родителите им са там и им наложат други правила, какво съм виновна аз?

Ти не би отстъпила, ами ако мъжът ти не е съгласен, какво правиш?
Защо разглеждаш ситуацията, все едно че тези хора не са едно семейство и като така, не са родители на всичките деца?
Виновна ще си, разбира се, ако не искаш да се съобразиш за нищо с другия родител. Peace

# 38
Ти не би отстъпила, ами ако мъжът ти не е съгласен, какво правиш?...
Не бих създала дете с човек, с когото имам различни разбирания по основните положения относно отглеждането и възпитанието на децата ни.
Дори да възникне леко разминаване по някой въпрос, то е толкова леко, че за детето реално не се усеща.

# 39
  • София

Не бих създала дете с човек, с когото имам различни разбирания по основните положения относно отглеждането и възпитанието на децата ни.
Дори да възникне леко разминаване по някой въпрос, то е толкова леко, че за детето реално не се усеща.

Разискваме друга ситуация.

# 40
Отговорих на конкретния въпрос, който зададе за мен и мъжа ми.
Другата ситуация е отделен въпрос.
В нея бих разрешила на моите деца да седят до колкото искат. През уикендите.
Но и да има разлика в правилата, отдавна детето ми знае, че всеки родител има различен подход. Тя има различни разрешени и забранени неща в сравнение с приятелките си, наясно е, че не трябва да се впечатлява от това.

# 41
Аз смятам, че тя по-скоро се дразни, че през седмицата той е по-строг с нейните деца, а през уикенда е по-ларж.
За мен това е нормално, защото нейните деца са почти 24/7 с тях, с изключение на едни почивни дни и няма как да не се появят такива моменти, но все пак и той живее там и е родител, макар и доведен. Неговите деца идват само през почивните дни и тогава по принцип е по-отпуснато, макар че стоене до 2 е доста, но и на 5 не са точно големи.

Ще се наместят нещата, ако се говори и има компромис и от двамата.

# 42
През седмицата е нормално да е различен режимът, но доколкото разбирам тя забранява оставането до късно и през почивните дни, и иска и той да забранява на неговите.
Ако беше за делничен ден бих застанала на нейна страна, но за уикендите търси проблем, където няма такъв.

# 43
Ами не, тя каза, че мъжът и се дразни на нейните деца, аразрешава всичко на неговите (явно без да забранява същото и на нейните, когато са заедно).

За мен е нормално, сигурна съм, че и тя се дразни и на собствените си и на неговите понякога. Просто неговите са по-рядко там и само през почивните дни.

# 44
Затова няколко пъти попитах той забранява ли на нейните да стоят до късно през уикенда, но така и не отговори, което ме кара да мисля, че не го прави.
Тя е тази, която ги праща в леглата, той би оставил и тях.

Общи условия

Активация на акаунт