Ние, Нашите и Вашите!

• 16 595
  • 117
  •   1
Отговори
# 75
Happy2016, ще ми отговориш ли, няколко пъти задавам този въпрос: През уикендите той забранява ли на твоите деца да стоят до късно?
Упс, мислех че отговорих! Не се сърди, човече! ☺
Не, не ги кара да лягат, но моите (малката особено) се сърди, че съм лошаи искам да си ляга. Тези ядове са дребни и ще се изгладят. Разбирам това и се отнасям с нужното търпение. Естествено е той да иска да я глези, като я вижда само уикенда. А и татковците по-малко, като че ли, мислят за възпитателната страна на нещата...

# 76
Конкретния въпрос няма никакво значение.
Тепърва ще излизат и други.
Въпросът е наистина ли той дели децата и разрешава едно на неговите, а на нейните не, или просто двамата имат различни представи за възпитанието.
Първото според мен наистина би било проблем, по втория въпрос все ще намерят компромис.

# 77
Не не, темата се усука в грешната посока. Не се караме за битовизми, за готвене, чистене и тем подобни. Всеки може да върши къщната работа на другия без да мърка. Темата е за напасването на характерите в едно "миксирано семейство", както се изрази една млада колежка, с която обменяме опит и аз й за давам въпросите, които ме вълнуват. Тя е детето в едно такова семейство, почти като нашето-майката с 3 деца, а бащата с две. Само че, при тях и 5те деца живеят заедно. Тя ме посъветва, да се опитам да накарам приятелят ми да не се опитва да командва моите деца, както и аз да не го правя с неговите. Каза ми когато той иска да каже на сина ми да си всигне чорапите от земята или дъщеря ми да си оправи леглото, да го каже на мен и аз да се оправям с тях. Каза ми, че ако всеки си знае мястото в едно такова семейство, ще има мир и разбирателство. Осъзнавам, че е права, защото именно такива неща създават дразги между него и децата. Ясно е че той не им е и няма как да им стане баща, нито аз майка на неговите. Осъзнавам го и нямам намерение да се правя на тяхна майка.
А  целта на темата ми не бе някои от съфорумките, които си нямат и хал хабер и никога не са попадали в подобна ситуация, да ме определят като "неоправна"! Целта ми е да намеря хора, които са били в моята ситуация и биха ми дали адекватен съвет. На мен ми е ясно, че може и техния съвет да не подейства, защото хора и ситуации има безброй. Благодаря ви за мненията и съветите! 👍

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 20:40 от Happy2016

# 78
Има логика донякъде в това, което казваш, но ако и двамата сте вкъщи. А какво се случва, ако само единият е с децата? Може би това е вариант само в началото, докато се напаснете всички.

# 79
  • София
Хепи, ние имахме доста трудни две години в началото, хем бяхме само с едно мое дете. Една психоложка ни даде съвет, който доста помогна - родителите са единен фронт. Звучи елементарно, но всъщност е безобразно трудно. Тя казваше - упражнявайте се с нещо лесно, седнете двамата и обсъдете нещо елементарно, свързано с детето, вземете съвместно решение и му го кажете заедно.
Помогна ни това в началото. После с течение на времето някак си се нагодихме така, че  аз си взимам решенията, но той поне не ми противоречи, или ако го прави - говорим го насаме.
Абе трудно си е.

# 80
Не, не ги кара да лягат....
Това всъщност е добре, макар че на теб не ти харесва Simple Smile защото показа, че не дели децата.
Сега вече трябва да намерите общ език м/у вас. Ако смяташ, че имаш право, докажи му на практика отрицателните последствия (ако пък не се появят, не пречи да приемете и неговия вариант).
Моят опит в това отношение е, че забраненото е сладко, разрешеното не толкова Grin

# 81
Благодаря ви много! 😍
Аз знам, че съм по-зрялата и разумна родителка и първо мисля, а после действам. Wink Той е обратното на мен- действа, воден от това как се чувства и после мисли. Може даже да съжали за казана дума или постъпка, но няма да го признае. Разбирам, че ме смята за права, като сутрин ме целуне докато спя, след като вечерта сме се карали за глупости и той се фръцка и си ляга..Овенска му работа. Аз обаче, няма да се примиря, докато не го вкарам в правия път! 😚

# 82
Няма как да вкараш овен в правия път. От опит го знам. Все още търбуша стените с рога Joy

# 83
Благодаря ви много! 😍
Аз знам, че съм по-зрялата и разумна родителка и първо мисля, а после действам. Wink Той е обратното на мен- действа, воден от това как се чувства и после мисли. Може даже да съжали за казана дума или постъпка, но няма да го признае. Разбирам, че ме смята за права, като сутрин ме целуне докато спя, след като вечерта сме се карали за глупости и той се фръцка и си ляга..Овенска му работа. Аз обаче, няма да се примиря, докато не го вкарам в правия път! 😚
Овните са едни от най-прекрасните зодии, ти си щастливка с такъв мъж !!!  Синът ми е овенче, прекрасни са, нежни са, отговорни и не на последно място много, много красиви!!!  Heart Eyes

# 84
Красива, да. Но принципни и категорични, което обикновено не се харесва от околните. И доста сприхави ooooh!

# 85
Аз също харесвам овните! Баща ми, сина ми и двете ми най-добри приятелки са овни- честни, трудолюбиви, истински! Той също е такъв, но магарешкия му инат да е отгоре на всяка цена- не ми харесва! 😱

# 86
Аз също харесвам овните! Баща ми, сина ми и двете ми най-добри приятелки са овни- честни, трудолюбиви, истински! Той също е такъв, но магарешкия му инат да е отгоре на всяка цена- не ми харесва! 😱
Можем да кажем на черното бяло и да дуднем до безкрай Joy Властни и честолюбиви  Joy Но минава за 5 минути, ако не е нещо мнооого сериозно. Приеми го какъвто е. Нагоди се към навиците му. Гъделичкай го по самочувствието му и ще си номер едно bouquet

# 87
Аз съм Дева и не гъделичкам кой да е току така, ако не си го заслужи! Не харесвами Овенската мания да се състезава с бившия ми и с бившата си и да показва и доказва пред децата, че е по-по-най! Това му качество ме вбесява! Ясно е, че е по-, след като съм с него! Wink

# 88
Аз съм Дева и не гъделичкам кой да е току така, ако не си го заслужи! Не харесвами Овенската мания да се състезава с бившия ми и с бившата си и да показва и доказва пред децата, че е по-по-най! Това му качество ме вбесява! Ясно е, че е по-, след като съм с него! Wink
Научи се да го понасяш и търпиш, да не му се дразниш. Ако не му се опъваш и а му играеш контра, ще е мек като памук. Бъди по хитра. Девите са много хард, но с овните трябва да галиш с перце. Успех.

# 89
Хепи и аз съм дева😂

Общи условия

Активация на акаунт