За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 508
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
Мишенце,
Точно вчера ги взех тези бисквитки от ДМ, още не съм ги дала. Съставът ми се стори ок, мисля да ги предложа за закуска с КМ и плодче. На пакетът пише, че са за 10 месеца плюс, но това според е заради твърдостта. Мойта мома има вече 8 зъба, та и така да и ги дам пак ще се справи.

# 271
Обърнете внимание, че ДМ имат три вида бисквити - чиста спелта, спелта с ябълка и спелта с масло и мляко. Аз съм давала само първите два вида, харесват се повече тези с ябълката, по крехки са и могат да се трошат с пръсти, без блендер.
Иначе кисело мляко аз въведох като добавка към овесени ядки и плод. Преди седмица се опитах да му предложа айрян, но беше потресен и не пожела да пробва повече от веднъж. Той досега зс година и половина друго, освен вода не е пил, та явно затова.

# 272
  • София
Благодаря ви, момичета, и аз ще предложа с бисквити. Пиенето на вода при нас е тегав процес. Взех чаша с мек накрайник, но не иска да пие от нея. Сега обмислям купуването на т.нар. преходна чаша. Да видим, дали това ще е решение.

# 273
Аз всичко давам вече с преходния биберон на НУК, друг не иска. Все пускат много и като се задави, повече не поглежда- взимах МАМ, Чико, Канпол, някаква от ДМ. И млякото с такъв силиконов накрайник пие, само съм го завинтила на шише от 290 мл.
Със сламките не се оправя още, а твърдите накрайници не ги иска, защото понякога използва силиконовия за чесалка на зъби/венци.

# 274
  • ту тук, ту там
И моят пропи вода с този преходен силиконов накрайник на Нук, неразливен се води май. С твърдия се дави, но ако му давам ази внимавам много, и него харесва!

# 275
  • София
Това ли имате предвид?

Скрит текст:

# 276
  • ту тук, ту там

Такъв е нашият!

# 277
 Педитъра ни е в отпуска и утре ще може да ни приеме, но аз не мога да чакам до утре, затова се надявам някой от вас да си има поне на идея какво може да е това. Прилагам и снимка. 
http://i65.tinypic.com/21edyk2.jpg
Правим два месеца на 17ти. Пъпа е третиран със спирт 70 процента в началото. Слагахме и лепенки да се затвори, но почна да изпуска малко секрет към края на първия месец и педиатъра каза да спрем с лепенките и да го слагаме по корем, плюс само по веднъж със спирта на ден. Всичко беше ок до преди три дни. Изпускаше съвсем леко секрет и предполагам, че с една две лепенки щеше да сд оправи работата. Но ми се наложи да замина за два дена в които свекървата го гледа, и изпуснах да и кажа за спирта , и тя започнала на всяка смяна на памперса да го почиства. Плюс това, забелязах и начина по който му мачка корема като масаж е като го хваща от един вид отстрани на пъпа и си приближава пръстите. Незнам дали това обяснение ще го разберете, но все едно стиска пъпа, макар и леко. След като се върнах пъпа е в това състояние. Сега слагам веднъж на ден спирт и лепенка отгоре да не се замърсява.  Какво е според вас това ? И дали ще може да се оправи без операционна намеса ?? Благодаря ви момичета предварително.

# 278
Момичета, от 4 седмици захранвам. Все чета и постоянно ми изникват въпроси.Яде по 1 кафена чаша малка пюре. Въвела съм 4 вида зеленчуци,приемат се изключително добре.Само на обяд яде пюре и додавам с мляко.
Трябва ли да давам на всяко хранене по 1/2 ч.ч пюре, някакви такива неща чета по схемите за захранване.Принципно го карам на интуиция, не меря по колко й давам, знам,че горе долу колко трябва да яде за тези месеци.
И трябва ли да давам по малко пюре на вяско хранене? На мен ми се струва много.Мисля,че е по-добре да достигна количество 1 малък буркан около 100 гр и да го давам два пъти в деня, като си добавям и мляко след това. Какво ще ме посъветвате?

# 279
  • ту тук, ту там
Правилно правиш - за толкова малко бебе един път дневно твърда храна. Колкото иска, после мляко.
Като въведеш плодове и каши, може да ги даваш като късна закуска, но не бързай да заместваш изцяло хранене!

За пъпчето горе - мисля, че си е пъпна херния това! Най-добре хирург да го види. В Пирогов са добри, доколкото знам!

# 280
Елени,благодаря ти.И аз мислех,че така е правилно.Не смятам да бързам да замествам изобщо, въпреки,че тук масово ми повтарят,че едва ли не на 7 -8 месеца вече две харнения ицяло с пюре трябва да има.Майките масово така правят.

# 281
Мис Каролин Бингли- като за начало се замества обедното хранене. Щом след него додаваш мляко значи все още нее заместено, обикновено се замества при 150-220 гр. На моят син количеството за заместено хранене беше около 250-300 гр, после влезе в по-нормални граници. След заместването на обяда ( поне 7-8 основни зеленчука), може да започнеш да предлагаш следобедна закуска - каша ( може ти да си правиш от брашно или зърна,а може и инстантна) в комбинация с плод.
Всеки спазва различни схеми, води се по детето. Полза от бързо заместване на храненията с мляко няма, така, че не закъсняваш за никъде.

Иначе, преходния биберон на нук е този, който Елени е показала. Става на всички техни шишета.

Мандаринче - и на мен ми прилича на пъпна херния, ноне знам защо е с такъв цвят, още повече щом има и секрет е наложително да се консултирате със хирург. Моето момче също е с херния, получи я около 2-рия месец, но нито е оцветена, нито е имало секрет.

# 282
  • София
Мандаринче, на мен за такъв секрет педиатърът ми каза да капвам кислородна вода, след като изкипи - да забърша с клечка за уши и да намажа с Йодасептон. Но на твое място не бих пипала там без да го види лекар.

Подутото наистина прилича на пъпна херния, но детето е малко и може би ще успеете с лепенки.

# 283
  • ту тук, ту там
Не е препоръчително да замести обяда (или което и да е хранене) до годинката. Ако чака да го змаести и тогава да въвежда други групи продукти, работата ще оттече много! 😀

# 284
Аз като кажа,че няма да замествам.поне до 8-9 м. и всички ме гледат  странно и умно.Засига съм въвела 4 зеленчука,и тази седмица ще давам от тях,от другата ще включа плодове-ябълка,сливи,банан и др.И после смятам готови каши от типа на Слънчо.Значи горе-долу съм се ориентирала добре.😊

Общи условия

Активация на акаунт