За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 228
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
  • ту тук, ту там
Да. Само Слънчо не бих ти препоръчала, бъкани са със захар и не знам какво още друго, потърси по-изчистени като състав!
Аз харесвам Хумана, Холле, на ДМ кашите. Бебето ги харесва де! Laughing

# 286
Елени - може и да си права, но при мен друго се получи. Захраних на 6 и 1/2. Хранеше се добре и с апетит. На 8 и 1/2 сам отказа мляко за обяд и търсеше само твърда храна. В противен случай следваше рев, превъзбуда и неспане. Започнах да въвеждам следобедна закуска, пак същия филм. Избутах до годинка и един месец така. След това заместих сутрешната закуска с тенденцията, че при три хранения с твърда храна и три млека ( сутрин рано, привечер към седем и вечер към десет) ще се кротне работата, ама не би. Мъчих детето седмица с плач след привечерното мляко. На година и три месеца с огромно нежелание от моя страна започнах да предлагам вечеря и останаха само 2 млека. Много скоро след това остана и само вечерното.

Всяко дете е различно. Може би има значение, че моето се роди недоносено и с ниско тегло, но пък навакса още в края на първия месец. Като цяло е едро дете, на годинка беше 13 кг / 80 см и изяждаше с удоволствие порция от по 250-300 гр. Сега яде по-нормални количества - 200-250 гр в повечето случаи. Има и дни, в които го мъчат зъбки и цял ден кара на 3 бисквити и 2 банана, обаче не иска да погледне лъжицата.

Не твърдя, че чак след заместването на обяда трябва да започне да въвежда други групи храни, но е редно да въведе 7-8 зеленчука ( ако ги въвежда по 3-4 дни)- за да може да е минал поне месец от началото на захранването с една група храни, за да започне друга. Също така плодовете са киселинни и дразнят бебешкото стомахче, та колкото и да са полезни, все пак е добре да се изчака малко, за да не се предизвикат колики, диария и други стомашно-чревни неразположения.

Пфф, стана много дълго, дано не съм досадила...

# 287
  • ту тук, ту там
Как ще си досадила, нали си пишем, за да си помагаме! Hug

Ама то на пръв прочит (пак ще прочета по-съсредоточено след малко) съвсем нормално ви се е получило. Ако не иска да замества хранене, може да дава първо млякото, после твърдата храна. Но пък ако е ящно бебето, не е чак такава драма май! Аз не се сещам и на колко е бебенцето на Мис де!

Момичета, аз още не съм въвела жълтък! Чаках да минат жегите, да въведа месата, майка ми да ми донесе домашни яйца, но май много се протичиха нещата. И се оказа, че домашни яйца ще омам най-рано след седмица, но пък да не би всички да са захранвни с домашни?! Та кажете откъде да купя яйца? Сигурно съм ви смешна де, ама все пак... от веригите, предполагам, е най-добре? Кауфланд, Лидл? И по колко минити варите яйцето? Ако предложа първо бисквитка с жълтък (правена от мен, не купешка)? newsm78

# 288
Аз никога не съм давала мляко след храненията, по скоро между тях. Май въведох вечерята преди закуската даже, че бебето се будеше през час за сукане и беше нетърпимо.

Купувам яйца от свободни кокошки, в Кауфланд и Фантастико съм ги виждала. И Хармоника имат яйца, но са внос и това ме отказа от тях.

# 289
Ох, това захранване... Моят хайванин не харесва картоф, морков, тиква, оризова каша, а сега и круша Crazy Някакви идеи какво да му предлагам, че ще стане скоро на 7 месеца (на 22-ри), а е опитвал все още по няколко лъжички само и стиска здраво уста, т.е. след като пробва 2-3 половин лъжички и реши, че е гадно. Успокоявах се до скоро, че не е готов, но вече не знам дали изобщо ще бъде, щом все така плюе и се мръщи Sad

# 290
Тиквичка, пащърнак, а освен това може да пробваш пак наново и останалите зеленчуци. Моето диване 2 месеца едвам си отваряше устата, след това започна реално да яде. Пробвай да смениш консистенцията на пюретата, да са по-редички примерно или намачкани или ако имаш смелост да дадеш парченце направо.

# 291
Да, мислех да пробваме със ЗВБ. Трябва да попрочета. Иначе консистенцията я сменям, но еднакво се мръщи и плюе. Снощи след злополучната круша пробвах вода да му дам с лъжицата, с идеята да не свикне, че с нея се дават само гадни неща. Досега я е приемал като е с вода, но снощи се потресе няколко пъти ooooh!

# 292
  • ту тук, ту там
Да, за предлагането на мляко след хранене - при кърмени бебета така се получава, и ние така! 😊

Благодаря тибза отговора за яйцата, ще разгледам днес в Кауфланд! 😊

# 293
Елени,
Аз като нямам домашни яйца, давах на Хармоника (досега 2- 3 пъти се е случвало), но сега като прочетох Лейди какво и писала, може и да се откажа от тях. Иначе варя 13 минути.
Аз пък съм в търсене на домашно пиле, хич не ми се ще да давам Плазмон или Хип. Заек намерихме и е съвсем друг вкусът на домашния, детето много го хареса.
Накой беше споменал и кашите на Слънчо. Аз лично хич не ги долюбвам, един път взех, защото бяхме на планина и в местния магазин нямаше други. Ами като прочетох съдържанието, отказах се да го давам. Изяде един банан, който прецених, че е по- добро решение.

# 294
  • ту тук, ту там
Въведох пилешко с готово пюре на ДМ, но веднага след въвеждането готвя с Дюк. 😊

Обаче да допълня - и Дюк вече не е това, което беше в началото! 🙁

Последна редакция: ср, 13 сеп 2017, 09:58 от elleni

# 295
  • София
Аз захраних с пъдпъдъчи яйца като по-слаб алерген. На домашните им нямам много вяра, затова дадох чак неотдавна, дотогава беше на купешки. Не че моята ги обича, де.

# 296
Елени след няколко дни става на 6 м.бебка.😊Аз имам и в момента домашни яйца,баща ми донесе от един човек,но ние сме в провинцията и тук всичко лесно се намира,много хора си гледат.Домашно яйце от много време не бях яла и сега толкова различен ми се видя вкуса,представете си колко сме отвикнали от истинската храна,че и жълтъка един жълт,направо друг вкус си е.
Сега ще отидат в кекса,че още не смея да й давам.
Обаче от 3 дни се чеше там където са лепките на памперса.Няма обрив,зачервява се само като се почеше и след баня.Само от едната страна е.През деня като е облечена не го пипа,но как я съблека веднага ръката е там и почва да се чеше.Памперсите не сме сменяли,това стана след като дадох морков.Но няма обрив и не знам какво е.
Ще звънна на  педи един телефон да я питам.
Аз я давам млякото след пюрета.Така знам,че се дава.И моята роди с ниско тегло (доносена,но едва 2690).Но яде с апетит,доста добре си хапва,много е пъргава и бързо се развива,но не мога  кажа,че е яшна много,има дни в които трудно си изяжда цялото мляко.Затова пък пюретана ги яде с бясна скорост.
За пореден път се убеждавам колко са различни децата.Едно с друго не си приличат.С плодовете ще внимавам много и ще предлагам по малко в началото,точно защото дразнят стомаха а,а още са малки и всичко може да повлияе.

# 297
  • ту тук, ту там
Аз ползвам редовно домашни яйца и за нас, защото нашите си гледат кокошки, тоест те не са случайни домашни, купени от незнайно къде! Но се случи така, че в момента нямам, а няма как да ми пратят по Еконт! 😂

# 298
Аз домашни яйца нямам. Давам от Фантастико, от свободни кокошки. Давала съм и пъдпъдъчи, пак от там.

Елени -аз не мисля, че е фатализъм ако изчакаш още седмица.

Електра- пробва ли друга лъжичка? По-мека, или по-малка? Ако си топнеш пръста в пюрето, яде ли? Така както обясняваш с водата, ми се струва, че проблема май е към лъжичката и бутането и в устата.

# 299
  • ту тук, ту там
А според вас да започна ли млечните (извара, сирене, краве масло), или да изчакам след жълтъка?

Общи условия

Активация на акаунт