За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 214
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте! Леко съм притеснена и идвам да ви питам според вас възможно ли е непоносимост/алергия към жълтък да се изрази само с повръщане час-два след приемането му, и нищо друго като симптом  newsm78 Малката вчера доста пъти повърна, всичко започна докато спи милата, по време на следобедния сън. След многократно повръщане се стопираха нещата, пупу. Няма разстройство, няма пъпки. Същият филм беше миналата седмица, а общото между двата пъти беше присъствието на жълтък и двата пъти, като вчера изяде доста малко количество от пюрето, но все пак вътре имаше жълтък.  Тя е захранена с жълтък преди 2-3 седмици /сега е на 8м/, захранвах постепенно с него, не е имало реакция в началото. Сега го изключвам за неопределено време, дано все пак да е това, защото като че ли най-малко ме притеснява като вариант  Rolling Eyes

# 331
  • ту тук, ту там
Според мен е вирус. Във ФБ доста майки споменават за вирус с повръщане в момента.

# 332
Рали,
И аз мисля, че е вирус, покрай нас почти няма бебе без повръщане. И ние цялото семейство го минахме, само че с разстройство. Детето даже го повтори. Най- добре звънни на педиатъра, да ти е по- спокойно. Hug

# 333
Моят син изкара такъв вирус - повърна еднократно, много обилно през нощта и след 48 часа пак така. Други симптоми нямаше и слава Богу не зарази и останалите вкъщи.

# 334
Здравейте,момичета! Ако може и аз да се включа с едно питане...от няколко дена на моя младеж (4 месеца) се появиха ситни пъпчици в гънките около пишлето...в началото си мислех че се спарва от памперсите и ту се увеличаваха ту намаляваха, но от два.дена положението е тревожно!пъпчиците станаха на пърхулки и му се бели кожичката в сгъвките..имам съмнения че са гъбички и утре сме на дерматолог, но на някоя мама да й се е случвало ?! Освен по често миене и подсушаване, друго с какво да му помогна ?!
     Дано не са гъбички,че иначе е страшно.Моят хубавец ги влачи от март-мажа с нещо,минават за 1-2-3 седмици и щом малко му намалее имунитета/разбирай хрема,ново зъбче/отново пламва целия.Редовно мажа с Дактакорд-сутрин и вечер,много тънък слой на засегнатия участък/точно около тестисите/.Гъбичките се размножават от влагата,така че избягвай миене повече от 2 пъти дневно.Може във водата да слагаш 1-2 зрънца Калиев перманганат или да промиваш с разтвор от смрадлика.Само,че е добре да се направи по-концентриран.Ако вече сте били на лекар,моля да споделиш предписаното ви лечение.

# 335
  • София
Здравейте,
Бързо питане за бебе на 18 дни...на тръни сме за колики, (доста газове има) има и кисели моменти...та с какво да се запася? инфакол? какъв е вашият опит?
С каката нямахме мъчения и...нямам опит.
Благодаря.

# 336
За газове са ми препоръчвали Биоамика, много били ефективни, но така и не ползвах.
Коликинд давах на Мама Натура, хомеопатия.
Общо взето, според мен, лекарствата за колики са по-скоро за успокоение на нас, родителите, че правим нещо, за да помогнем на детето си...

# 337
  • ту тук, ту там
Има едни хапченца, хомеопатични, Colic tablets, много бях доволна от тях! Яд ме е , че ги открихме чак към края!

# 338
Мами,въведох 6 зеленчука,вече ще почвам с плодовете.Мога ли  въведа плод следобяд,като на обяд си давам зеленчуково пюре.?Или не трябва да яде нищо друго,освен храната,която ще се въвежда в този ден?

# 339
  • ту тук, ту там
Може да я даваш с друга храна, разбира се, просто гледай да има само една нова храна на ден.
Аз нова храна не бих въвела следобяд обаче, хубаво е новите храни да се предлагат предиобед. Може даже да я добавяш към зеленчука в началото или да дадеш лъжичка-две непосредствено преди/след него.

# 340
Момичета, с какво обувате децата в количката? Моят син си събува и чорапите, а наскоро и обувките почна да разлепя. Та се чудя сега с какво да го возя, че да не му изстиват краката. Лятото беше бос в количката и после като слезе му слагах обувките.  Ама сега вече не може така.

# 341
  • София
prolet_inchen, същата работа. Днес беше бос, защото си събуваше чорапите и ги хрърляше от количката (нееднократно) и аз просто ги прибрах, защото на всеки 2-3 крачки си играем на "събери чорапите". Прибрах се, обух му обувките и взе да им търси и на тях цаката. Подозирам, че скоро ще схване идеята с лепенките. Пролетта го извеждах по ританки, а бях накупила от красиви по красиви панталони. Е, така си останаха нови. Сега пак се оглеждам за ританки, но май няма да толкова големи деца. Laughing

Бях обещала да дам отзиви за Зизу. Купих, меки са, стъпва добре с тях и му държат глезените. Още е рано да кажа, дали са толкова добри, колкото ми ги похвалиха, но засега са ок.

От няколко дена малкият е със сополи. Два дена беше с Т. Водих го на лекар и няма нищо (прослушва го, гледа гърло). Кашля, но не му изписаха сироп, защото било от стичащ се секрет от носа. Хвърлям усилия в справянето със сополите. Имаше един ден и разстройство. Сега няма разстройство, няма Т, но този нос тече. Да, по-малко, но тече. Не ми се пише направо. Дано скоро минава. Някой капал ли е вит С в носа?Педи ме посъветва, но аз се чудя, дали ще помогне?

Последна редакция: ср, 20 сеп 2017, 18:54 от missence

# 342
  • София
Не бих капнала Витамин С в ничий нос, особено пък на дете!

# 343
Ако имаш инхалстор може да пробваш с инхалации, докато спи бебето. Иначе, ако не му пречат да диша, освен ФР не е нужно друго. На баткото много му помагаше Коларгол, но не знам дали е подходящ за бебе под годинка, но той така или иначе е с рецепта.

# 344
  • ту тук, ту там
На нашия батко пък са изписвали виброцил, точно з подсушаваме преди сън. На листовката май дори пишеше, че облекчава дишането при кърмени бебета или по врмее на кърмене, не почня как точно беше формулирано!

Общи условия

Активация на акаунт