За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 216
  • 761
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Да благодаря за идеите за кис. мляко. Днес се прие доста добре с натрошена бисквита и плод. Някой беше споменал, че дава КМ "Зелената ферма", струва ми се, че е малко по-кисело от другите млека. Напомни ми КМ от едно време (в онези стъклени буркани с капачка от фолио). Дали мааааалко по-киселият вкус няма да му създаде дискомфорт? Засега няма признаци, че нещо не е наред.
Ще си "открадна" и няколко идеи от закуските на Lаdу Stаrdust.

Още не съм давала боб и леща. Дали да ги въвеждам вече?

Мъфини още не съм правила за бебето, защото тепърва се учи да дъвче хубаво и ме е страх от задавяне.

И аз довабям ГХИ преди консумация и без термична обработка.

# 316
  • ту тук, ту там
Може леща, но червена. За боб е рано.
Аз за кравето масло писах. А в ГХИ задушавам зеленчуците и се чудех дали с кравето масло така да правя! Ще го добавям после на каши и зърнени закуски, а ще си готвя в зеленчукови ястия.

# 317
Аз давам „Зелената ферма”, не е имало проблеми. Но пък, не пречи, ако имаш притеснения да даваш друга марка, поне в началото.

Със зрял боб смятам да захраня днес (на година и половина е), но мисля, че след годинката не е проблем.

# 318
Какво е ГХИ?

# 319
  • ту тук, ту там
ГХИ е пречистено от казеина краве масло. Използва се при АБКМ (но не само), въвежда се преди "нормалното" краве масло. Май дори не се брои към млечните.  😊

# 320
Ахааа, ясно, благодаря за разяснението Simple Smile Момичета, колко време може да издържи плодово пюре от пасирани плодове, ако се съхранява в хладилника? Утре рано сутринта ще оставя малчо при свекървата си, искам да му приготвя храната за деня. Мога ли тази вечер да му направя плодовото пюре и да го оставя в хладилника и утре да й го оставя? Ще му го дава с каша сутрин и следобяд. Значи грубо казано 24 часа ще трябва да стои направено плодовото пюре. Мисля да му направя круши и ябълка.

# 321
  • ту тук, ту там
Мисля, че нищо няма да му стане! 😊
Може да го направиш не с пресни, а с печени ябълки и круши!!

# 322
  • София
Аз давам „Зелената ферма”, не е имало проблеми. Но пък, не пречи, ако имаш притеснения да даваш друга марка, поне в началото.

Със зрял боб смятам да захраня днес (на година и половина е), но мисля, че след годинката не е проблем.
Явно притесненията ми бяха напразни. Хареса му и няма да сменям марката засега.

Значи ще дам леща след няколко седмици, а боб чак след годинка. Благодаря ви! Peace

# 323
  • София
Извинявам се за поредните постове, но е отделен въпрос: мога ли да дам Ентерол или Смекта п/в разстройство (на почти 11м. е бебето)? Давала съм на баткото като бебе, но не помня колко беше голям. Blush

# 324
  • ту тук, ту там
Ентерол можеш, за Смекта не знам. Но не знам дозировката как беше.

# 325
  • София
Ентерол можеш, за Смекта не знам. Но не знам дозировката как беше.
Имам прахчета и мисля, че беше 1 на ден. Разтворих го и успях да разлея от него, та съм дала 1/2 прахче. Blush

# 326
Смекта изписаха и на моята щерка при разстройство. Два пъти на ден по половин пакетче.
Отделен е въпросът, че не успяхме да и я набутаме. Grinning

# 327
  • София
Изпи определено количество, ама и доста изплю. Ще видим като се събуди как е положението.

# 328
Здравейте,момичета! Ако може и аз да се включа с едно питане...от няколко дена на моя младеж (4 месеца) се появиха ситни пъпчици в гънките около пишлето...в началото си мислех че се спарва от памперсите и ту се увеличаваха ту намаляваха, но от два.дена положението е тревожно!пъпчиците станаха на пърхулки и му се бели кожичката в сгъвките..имам съмнения че са гъбички и утре сме на дерматолог, но на някоя мама да й се е случвало ?! Освен по често миене и подсушаване, друго с какво да му помогна ?!

# 329
  • София
Здравейте,момичета! Ако може и аз да се включа с едно питане...от няколко дена на моя младеж (4 месеца) се появиха ситни пъпчици в гънките около пишлето...в началото си мислех че се спарва от памперсите и ту се увеличаваха ту намаляваха, но от два.дена положението е тревожно!пъпчиците станаха на пърхулки и му се бели кожичката в сгъвките..имам съмнения че са гъбички и утре сме на дерматолог, но на някоя мама да й се е случвало ?! Освен по често миене и подсушаване, друго с какво да му помогна ?!

Опитай с отвара от лайка да подмиваш. Бих ти казала и Клотримазол, но щом ще ходите на лекар - нека първо погледне, не мажи дотогава с нищо

Общи условия

Активация на акаунт