За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 427
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
На малчо кърмата му действаше по-благоприятно за стомахчето от АМ.Ние веднъж така се запекохме, бяхме на кърма и додавах АМ, съответно детето ревеше и се напъваше. Дадох пробиотик, капки против колики не съм давала по принцип никакви, и от пробиотика за два-три дни му се регулира стомахчето. Всяко дете е различно, разбира се. Тогава и на мен ми препоръча педиатърката клизма с мед да му направя, но аз се отказах. С редовни масажи и пробиотик се оправи детето само.

# 601
  • Германия
Капките със симетикон може да запичат, но не е задължително. Аз от тях смених 3 или 4 вида, а дъщеря ми в началото си акаше много редовно, по 5-6 пъти на ден най-малко. След това намали по един път, случвало се е и по 3-4 дни да пропуска. Един път съм й слагала свещичка, но това беше преди около месец и не беше акала 7 дена.

# 602
  • София
.....
Ако капките п/в колики са със симетикон, може да му действат запичащо.
Да, на такава основа са. Ако ги намаля ще помогне ли, или трябва да се сменят?
Аз бих:

1. сменила капките с такива без симетикон;
2. бих дала пробиотик;
3. бих намалила даването на АМ, ако има възможност т.е. при наличието на кърма.

Ако положението е наистина такова, че не ака няколко дена подред, просто ти пий малко лактулоза.

# 603
  • Стара Загора
Имаше "експлозия" в памперса преди малко в мола, беше доста количество рядко, но зелено за първи път, това ме притесни малко.
Проблема е че системно му е така трудно да се изхожда. Ще спра капките за 1-2 дни, дано не се върнат коликите.

# 604
  • София
crossfade, има капки, които са без симетикон. Ако има колики, ползвай такива: Colic stop, Colief, АБОКОЛИКЕН и др.

# 605
Зеленото ако също не е нещо необичайно. Може да се дължи на нещо, което ти си яла, може да е заради коликите или поради някаква друга причина. И моят син имаше доста време зелени изпражнения и аз съм се притеснявала, но нямаше здравословен проблем бебето. Мина и замина и се нормализираха нещата.

# 606
При сина ми е зелено акото, ако е стояло ден-два в червата - т.е. окислява се и затова става зелено. Ако не е акал два-три дена, според мен е нормално да е зелено.
И аз бих направила като Missence

# 607
Здравейте,
Бебето ми е на 8 дена и от 2 дена има обривче (ситни бели и червени пъпчици)  между бузите на дупето. Сменяме пелените,  мажа с Бепантен и Судокрем,
 днес забелязах,  че кожата в зоната се е повтвърдила. Някой знае ли защо е така? 

# 608

От миналата седмица моето момче е без апетит. Отказва ми дори храни, които никога не е отказвал - хляб, банани, бисквити. Отдадох го на зъбки и нямах притеснения. Няма Т, весел е и енергичен. Онази вечер се нахрани нормално, връчих млякото и го сложих да спи. Около час след това беше повръщал, най-вероятно всичко което беше изял. Реших, че е стомашно-чревен вирус и ще очаквам Т и разстройство, но следващите два дни нямаше нищо, само намаления апетит. Днес ситуацията се повтори. Следобяд ми отказа закуска, хапна няколко парчета сурова круша. За вечеря е ял две мини филийки хляб с масло и сирене и телешка кайма. Около половин час по-късно дадох млякото, до сега сменях оповръщани чаршафи и дрехи. Нищо ново не съм въвеждала, не е сменян режима, нищо.... не намирам логика и се чудя дали да го водя на лекар и какъв?

Blowmymind- наблегни на бепантена, судокрем много изсушава кожата. Не всяко подсичане минава с цинков крем, понякога пантенола е по-добро решение. Избягвай мокрите кърпи за известно време, мий дупето основно с вода. Ако по-нататък ситуацията се повтори, може да се наложи да смениш марката пелени или кърпички.

# 609
Може да е стомашен вирус, нищо че няма температура и разстройство. Ние изкарахме такъв, баткото само повърна два пъти много обилно посред нощ (през два дни), на мен ми се гади 3-4 дни и ми беше много лошо (не съм повръщала), а бебето само отказваше за се храни 2 дни и му беше лошо една сутрин и спа 3 часа (нещо необичайно за него). Децата често изкарват болестите на крак. Според мен го заведи утре при личния и го сложи на диета.

# 610
Лейди - диетата се състои в бисквити, солети, картофи и ориз, нали? Той от седмица близо ми отказва манджи и всичко с лъжица, едва го придумах онзи ден за половин купичка качамак.

# 611
Да, аз давах и препечени филии с много малко сирене. Дано утре се почувства по-добре детето, но поне два-три дни е добре да пази диета, заради раздразнения стомах.

# 612
Лейди - благодаря! Ще мине на диета, след 2-3 дни ще се опитам да захраня, ако продължат нещата ще го заведа на лекар.

# 613
Фокси,
И аз мисля като Лейди, че е вирус!
Дъщеря ми имаше такъв лятото, само че с разстройство, без никакви други симптоми. Но при нея тогава избиха два зъба, явно от понижения имунитет е лепнала вирусчето. После зарази и мен и мъжа ми, ние го изкарахме доста по- тежко.
Бързо да му минава на малчогана!

# 614
Blewmymind ние имахме същия проблем, но когато бебо беше на 3м.Смених почти всички кремчета на пазара, но това което ни помогна е на Бюбхен с невен, препоръчаха ми го и въпреки че пише, че е за лице го купих и въобще не съжалявам.Също така смених и пелените, съветвам те да миеш дупето и да го оставяш на изсъхне напълно преди да намажеш с кремче.

Общи условия

Активация на акаунт