За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 429
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Охх и аз все се успокоявам с тези периоди, ама те някой много дълги. Stuck Out Tongue Winking Eye
Моята сега е в някаква лакома фаза. Постоянно иска да яде каквото види, отива при хладилника и почва ам ам. Ужас е. Нищо не може да се яде без тя да го иска. Всичките и хранения вече са заменени, не мисля, че не стигат, по скоро си го обяснявам с любопитство към хранатата. Много е изнервящо, не мога по цял ден да я тъпча, но пък и гладно дете не си е работа. Давам и грозде или домат между храненията е чакам и това да отмине...

# 586
И на моят син любимото му място е пред хладилника. Хубавото е че обича всякакви плодове и с кеф ги хапва между храненията. Сутрин обаче са големи крясъци, докато му направя закуската 😤.

Иначе много обича да разглежда книжки, това ме спасява, ако започне много да мрънкоти. Заиграва се чат пат и с други играчки, много имитира мен и брат си. Помага ми да пълня пералнята, да простирам 😲 и т.н. В банята и тоалетната много обича да се завира и да бърника насам-натам.

# 587
  • София
Успокоявам се като ви чета. Ситуацията с хладилника, любопитството към храна, желанието да се разлистват книги, които после да се гризат (купила съм детски картонени книжки) и пералнята!!!!!. Тази пералня не се дали ще оцелее. Crazy

# 588
че има Стрептококи в нослето. Изписаха ни да слагаме 10 дни по 3 пъти на ден Zevofloxacin капки - антибиотични. Аз съм против този вид лекарсва и хич не ми се иска да ги поставям. Бебето няма видими симптоми и е добре. Според вас има ли начин да не капя тези капки, но и да спеем да сложим ваксината? Знам, че е сложно, но все пак според вас има ли вариянт да капя на бебето нещо друго?
Много благодаря предварително!

# 589
Аз мога да кажа личното си мнение - капи му капките. Стрептококите в носа могат да се разпространят и да доведат до конюнктивит, проблеми с ушите или да дадат усложнения като синузит. Не се лекуват с друго, освен с антибиотици.

# 590
  • София
Защо се чудиш дали да му капеш капките, след като ви ги е изписал лекар? Очакваш, че бг-мама е по достоверен източник и си готова да даваш на детето си нещо, което ти е написал някой непознат в интернет? Това е несериозно! Слушайте лекаря си и не си играйте със здравето на детето! Ваксината ще чака

# 591
  • ту тук, ту там
И аз като Пролет - стрептококи се лекуват с антибиотик. Няма закъде да бързаш с тази ваксина! Peace

# 592
  • Стара Загора
Идвам с ново питане...
Караха ме да дохранвам с АМ докато ми тръгне добре кърмата, и малкия имаше запек чат-пат. Но сега кърмата ми тръгна добре, и от 2-3 дни сме почти изцяло на кърма, само 1-2 хранения на денонощие дохранвам ако се наложи. Но не може да се изходи, а бях чела че при кърмени бебета запека е рядкост. Напъва се, мрънка такъв ама само газове. Вчера не е ходил, и днес още не е. Каква може да е причината? Не искам да му "помагам" да не свиква така. Хапвам доста круши и сливи ама няма резултат. Да не да не поема достатъчно кърма, ама той по принцип не стои кротко гладен, така че не знам.
Или стомахчето му свиква?

# 593
Нормално е кърмено бебе да не се изхожда 2-3 дни. Въпросът е когато го направи да не се мъчи и акото да е с течна консистенция. Това, че не се изхожда не значи, че бебето гладува. Виж какви ще са му изпражненията, би следвало да са доста като количество и кашести като консистенция. Ако даваш пробиотик, той запича понякога, имай го предвид.

# 594
  • Стара Загора
Нормално е кърмено бебе да не се изхожда 2-3 дни. Въпросът е когато го направи да не се мъчи и акото да е с течна консистенция. Това, че не се изхожда не значи, че бебето гладува. Виж какви ще са му изпражненията, би следвало да са доста като количество и кашести като консистенция. Ако даваш пробиотик, той запича понякога, имай го предвид.
Предишния ден, пак беше така цял ден само напъване, газове, но после като напълни памперса беше експлозия направо.
Давам капки за колики.

# 595
Елени, да ти отговоря - не, не съм я захранвала поетапно, излишно ми си стори, понеже наистина причината можеше да е всичко - насекомо някакво, препарат, и какво ли не още. А тя нямаше никакви проявени алергии и това ме успокояваше.
Радвам се, че всичко е наред при вас!

# 596
crossfade,
едното ми бебе акаше по 6-7-8 пъти на ден, другото през 2-3 дни. Точно като експлозия се изхождаше, попръцкваше и той, но никога не е плакал и не са му били твърди изпражненията. Не съм предприемала нищо. Капки за колики не съм давала и нямам опит, но може и те да са причината.

# 597
  • София
Ако капките п/в колики са със симетикон, може да му действат запичащо.

# 598
Аз използвам гел за пране на Бочко, сензитив и ми изпра дрешки с петна от пюре от морков. Бях ги отписала и много се учудих като видях, че са се изпрали и от от първо пране в пералнята (преди това със сапун за пране малко ги поизпрах, без накисване). А столът за хранене остана оранжев, колкото и да го чистих, хаха.
Моето момче в момента най-много обича да си играе/яде с дистанционното и телефона ми Laughing С неговите си играчки също играе, но интересът се задържа по-дълго от горните неща.

# 599
  • Стара Загора
crossfade,
едното ми бебе акаше по 6-7-8 пъти на ден, другото през 2-3 дни. Точно като експлозия се изхождаше, попръцкваше и той, но никога не е плакал и не са му били твърди изпражненията. Не съм предприемала нищо. Капки за колики не съм давала и нямам опит, но може и те да са причината.
Проблема е че той видимо се мъчи и напъва и реве. А газовете са с убийствена миризма. Правя масажи на коремчето за сега само. Не искам да звъня на педиатърката, защото ще каже, че е гладен и да давам АМ. Другите й идеи са вода от преварени овесени ядки или подострен сапун в дупето, но и двете ми звучат абсурдно.
Ако капките п/в колики са със симетикон, може да му действат запичащо.
Да, на такава основа са. Ако ги намаля ще помогне ли, или трябва да се сменят?

Общи условия

Активация на акаунт