За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 411
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
Happy_mommy Нормално е да са ти болезнени, но е хубаво да се изцедиш, колкото да се облекчиш, както те е посъветвала и Lаdу Stаrdust. Иначе възможно ли е и месечния ти цикъл да е причина за напрегнатостта?

Не е от МЦ, препълнени са с кърма и са твърди. Явно ще трябва да мине още време, докато спре кърмата.

Lady stardust, ще изцедя малко, но предния път изцеждането беше много неприятно. Заради препълването, като започнах да изцеждам, и двете ми гърди се напрегнаха и станаха като камък, но 10 мин по-късно усетих облекчение. Надявам се след още седмица да ми е спряла кърмата.

Благодаря, момичета.

П.П. Извинявайте, чак сега се усетих, че не съм в темата за кърменето и въпросът ми е малко офтопик.

Последна редакция: сб, 28 окт 2017, 09:47 от Happy_mommy

# 631
Аз ходих цяла седмица с много напрегнати гърди. Постепенно се оправиха нещата. За два дни рядко спира съвсем кърмата. Задължително се следи за болезнени бучки. Аз пиех Лицетин, докато отбивах, защото съм склонна към запушвания.

# 632
  • София
Тъкмо това щях да кажа за лецитин. Аз изпих 2 опаковки лецитин при отбиването, за да избегна образуването на бучки.

Likeadream, аз също ползвам Еуфорбиум, но на баткото съм слагала виброцил. Мисля, че няма да има проблем.

# 633
Мами имам въпрос. Болна съм с кашлица, но не е постоянна. Обаче сега почнах да дигам и температура. Мога ли да давам на тримесечно вит Ц ампули превантивно например за 3-4 дни, защото ме е страх да не го заразя ?

# 634
Да ти кажа не бих давала на толкова малко бебе витамин С. Сложи си маска и ако е възможно ограничи контактите с бебето.

# 635
  • София
mandarincheto, аз да попитам, дали кърмиш? Не знам, дали е вярно, но ако кърмиш, има вариант на тази възраст на детето да му се размине. Аз имах такива моменти и с двете деца до 6м възраст и им се размина. Може и аз да съм си въобразила или да съм чела някъде. Blush

# 636
  • ту тук, ту там
Да, твърди се, че с кърмата майката предава готови антитела на бебето и то може да не се зарази! 😊

# 637
И не е само до 6м, а докато детето е на кърма Simple Smile
Аз два пъти досега съм се разболявала, той ми е бил постоянно в ръцете и не го заразих.

# 638
  • София
И не е само до 6м, а докато детето е на кърма Simple Smile
Аз два пъти досега съм се разболявала, той ми е бил постоянно в ръцете и не го заразих.
Не, имах предвид, че ми се е случвало докато децата бяха малки (до към 6м.), а иначе не знам за срок. Peace Исках само да успокоя, че има възможност и на бебето да му се размине. Blush

# 639
Така е. Ако майката е болна, задължително трябва да продължи да кърми за да предаде антитела на бебето. А ако бебето се зарази от някой друг и се разболее, се твърди, че чрез кърменето предава вируса на майката и организмът й веднага започва да произвежда антитела, които да предаде на бебето. Природата си го е измислила. Sunglasses

# 640
Ами моят опит е такъв, че нито един вирус не подмина бебето, докато го кърмих. Обаче караше много леко болестите (по-леко от мен и баща си) и лекарства не е приемал. Така, че кърменето при всички случаи помага. Но маската също Simple Smile!

# 641
  • София
Ами моят опит е такъв, че нито един вирус не подмина бебето, докато го кърмих. Обаче караше много леко болестите (по-леко от мен и баща си) и лекарства не е приемал. Така, че кърменето при всички случаи помага. Но маската също Simple Smile!
О, да! Тя е задължителна или поне силно препоръчителна.

# 642
За съжаление, ми се получи за много кратко кърменето, само месец. На адаптивно сме. Веднъж беше качил температура преди около месец и тогава педиатъра ни изписа ампули вит C и оправи.  Сега го следя постоянно, за сега всичко ми изглежда добре.
А можете ли да ми дадете някакви идеи за подсилване на имунитет при положение, че сме само на АМ? Всеки ден сме навън, обличам го адекватно. Но сигирно има и други неща за каляване, които пропускам. Благодаря ви.

# 643
На деца под две години не се препоръчва да се дава нищо имуностимулиращо. Те сами трябва да си градят имунитет, защото в момента нямат, сътоветно няма какво да подсилваш.
Сезонът е болнав, не е достатъчно студено и все още има много вируси, тепърва се задава грипа.

Вирусите се задържат в затворени и непроветриви помещения, съответно при разходка навън няма да се зарази с нищо, освен ако някой не му кихне в лицето. Не давай да го целуват по ръцете и лицето. Промивай нослето с физиологичен разтвор.
За теб важи същото- често миене на ръце, избягване на затворени места с много хора, почистване на носа.

На толкова малка възраст даването на витамин Ц трябва да е под лекарски контрол, защото бъбреците се затрудняват при обработката и може да се предозира, за разлика от при възрастните.

# 644
Фокси, оправи ли се детето?

Общи условия

Активация на акаунт