За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 419
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Моето момче има сега по крачето (извън памперс зоната) нещо като обрив, което е грапаво на допир. Чудя се дали може да е от храна newsm78

# 616
  • София
Моето момче има сега по крачето (извън памперс зоната) нещо като обрив, което е грапаво на допир. Чудя се дали може да е от храна newsm78
Съмнявам се. Дерматит?

# 617
Не знам, не е имал такъв обрив досега и изобщо някакви проблеми с кожата. Ако не се махне ще питам педи-то, скоро сме на ДК.

# 618
  • Стара Загора
Не знам ама малкия продължава да се изхожда един път на два дни и това е. Иначе през час-два памперса е пълен с пиш.
За какво звъннах на педиатърката и аз не знам- ново 20- детето ми не може да се изхожда нормално, защото съм хранела на поискване, а не на 3 часа...
Храненията ни с АМ са 1-2 на 24 часа, не смятам, че и от това може да се запича.

# 619
  • ту тук, ту там
Нали ти казахме, че това не е запек! Кърмените бебета не акат всеки ден. Акото твърдо и сухо ли е?

# 620
Ето статия по темата!

# 621
Блогът на Хедра на мен адски много ми помогна в началото при проблемите с кърменето!
Съгласна съм, че е нормално бебето да не ака всеки ден като е само на кърма. И дъщеря ми беше така, но това не е запек.

# 622
Към момичетата, които са отбили децата си-имахте ли болезнени гърди след отбиването? Аз не кърмя вече от една седмица, изцеждах се на два пъти по много малко и постепенно гърдите ми започнаха да омекват. Днес изведнъж пак се напълниха и станаха болезнени. Явно ще трябва пак да изцеждам, защото е много неприятно.

# 623
Изцеди се до облекчение, така или иначе вече не кърмиш по 4-5 пъти на ден и едно изцеждане няма да стимулира производството на кърма. Ако се наложи утре пак леко се изцеди.

# 624
Happy_mommy Нормално е да са ти болезнени, но е хубаво да се изцедиш, колкото да се облекчиш, както те е посъветвала и Lаdу Stаrdust. Иначе възможно ли е и месечния ти цикъл да е причина за напрегнатостта?

# 625
Момичета,
Какви капки за нос давате на бебетата? Малката от днес е с хрема, носът и тече като река, други симптоми няма. Вирусно е, защото аз от вчера съм така и го лепнах и на нея. Sad
Личната по телефона ми каза да взема Виброцил, но четох мнения, че не се препоръчват за деца до 3год. Моята е на годинка без няколко дни. Приятелки ми казаха Гентазон, дали са добри?
Благодаря ви предварително. Hug

# 626
  • София
Аз съм пръскала Еуфорбиум, доволна съм.

# 627
  • ту тук, ту там
Дриймче, Виброцил е ОК, ще отпуши нослето и ще спи детето. И много промивки с физиологичен, често и обилно. Гентазон е за бактериална инфекция, ако се сгъсти сополчето след няколко дни, ако промени цвета си, значи вече има бактерия. Сега няма смисъл от Гентазон. Да минава бързо! Hug

# 628
Мерсии, момичета Simple Smile
Както винаги ми помогнахте повече от педиатърката.
Промивам с разтвор, обаче е живо чудо. Тя се гъне като червей, баща и я държи, аз действам. Stuck Out Tongue Winking Eye
Дано само мине без усложнения, че е и рожденичка другата седмица.
Спокойна вечер.

# 629
Аз съм много доволна от Грип Стоп капките, проучи ги ако искаш. И дано бързо минава!

Общи условия

Активация на акаунт