За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 404
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Акото може да преседи в контейнерчето на вратата на хладилника една нощ, така ми каза лаборантката преди месец, когато пускахме изследвания.

# 661
От една седмица бебето (то вече не е бебе, ама хайде) покашля, докато спи за много кратко време. Сякаш има храчки или се дави със слюнка. Не е болен, няма видими сополи, изобщо никакви други симптоми. Из къщи се разнасяха някакви вируси, баткото подсмърча 2 дни, но бебето не съм забелязала да е прихванал. Ще го заведа до личната следобед, но да питам все пак дали на някой му се е случвала такава давеща се кашлица. Хрипти му сякаш и носа някъде надълбоко, но абсолютно никакви видими сополи няма и съм доста озадачена.

# 662
Лейди- да не пророкувам, ама ще се развие. Бобчо от днес пак е на Вентолин. Вчера сутринта се позакашля, от снощи вече диша като зайче. Цяла нощ кашля, едва спи. Сополите са безцветни и малко, хъхрят отзад.

# 663
  • София
При нас пък бебето кашля само сутрин при събуждане. Цял ден нищо му няма. И се чудя, дали да му давам нещо, но май ще го заведа до педи, че ме наплашихте.

# 664
  • Варна
Стига де, не е задължително да се развие в нещо по-сериозно, може да е задна хрема, секрет от третата сливица и т.н. Щом хърка е добре да се промива с ФР. Идете на лекар, все пак става дума за малки деца, но не се шашкайте предварително.

# 665
Месечинка - и аз така се надявах след 3-4дни с безцветни сополи, ама като тръгна кашлицата, работата при моето дете става сериозна. Много бързо прави хрипове в дроба и минава на Вентолин и Пулмикорт. Нека да го погледне педиатър, аз за хремата много ползвам Еуфорбуим.

# 666
Мишинце, моят син също като се буди се прокашля (от обедния сън) и около 3 часа посред нощ, явно се събужда и пак така. Иначе сополи няма никакви, както и други признаци на боледуване. Обаче ръцете са му все в устата и вероятно му растат последните зъби.

# 667
  • София
Lаdу Stаrdust, ти даваш ли нещо? Аз смятам утре да мина през педи, че днес я няма. Ето, днес се закашля за 1-2сек. сутринта и цял ден нищо.

# 668
Нищо не давам, капя ФР и чакам Simple Smile.

# 669
  • София
Нищо не давам, капя ФР и чакам Simple Smile.
Peace Дано се разминат нещата.

# 670
  • Варна
Месечинка - и аз така се надявах след 3-4дни с безцветни сополи, ама като тръгна кашлицата, работата при моето дете става сериозна. Много бързо прави хрипове в дроба и минава на Вентолин и Пулмикорт. Нека да го погледне педиатър, аз за хремата много ползвам Еуфорбуим.
Съгласна съм. Просто всяко дете е различно, при някои почти винаги слиза в дробовете, при други никога.

# 671
Благодаря момичета, купих на Bubchen дано свърши работа, че е страшен вятър.
От къде? Чух, че вече не се намират.

# 672
  • Варна
Здравейте, бихте ли ми дали съвет- бебето ми е на 20 дни и от онзи ден ( петък) не е акало...

# 673
Как се храни бебето? Бебе под един месец трябва да се изхожда всеки ден, това е показател за това, че приема достатъчно мляко.

# 674
HugЗдравейте момичета Blush

Бях писала преди много време, търсех съвет в борбата с коликите на моето малко момченце. Благодаря на всички за съветите, нашите капки в крайна сметка се оказаха Колийф. Ще споделя нещо, което може да е полезно на някоя майка, за да не се наложи да минава по нашия път.
За справяне с коликите и запека, които малкия имаше, нашия педиатър ни препоръча едни свещички. Та слагайки въпросните свещички, които, впрочем, изобщо не помогнаха, аз напипах една подутинка на дупето, съвсем близо до ануса на бебо. При следващия преглед обясних на док какво съм напипала, както и че малкия много се мъчи като трябва да ака и плаче даже като пръцка. Медицинското светило прегледа за 2 секунди детето и заяви, че нищо няма, това бил самия мускул на дупето на малчо. В последствие този 'мускул'' се превърна в абцес и го оперираха още преди да навърши 2 месеца. Не мога да си простя, че така сляпо му повярвах на доктора и детенцето ми се е мъчило с болки поне месец. Знам, че написаното от мен не е по темата и се извинявам, но място не мога да си намеря. Сега предстои първата ваксина, която аз ще отложа. Причини- нямам доверие вече на този лекар, а и изобщо не съм убедена, че искам да си ваксинирам детето.
Хубава вечер на всички и съжалявам за спама:blush:

Общи условия

Активация на акаунт