За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 397
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Phenix, съжалявам за това, което се е случило. Дано бебето вече да е добре. Най-добре да смениш педиатъра с някой по-добър. Относно ваксините, за мен неваксинирането си е игра с огъня. Няма да коментирам повече, защото вече е "модерно" родителите да са различни от останалите и да търсят световни конспирации. Успех!

# 676
  • София
За ваксините нямам второ мнение. Децата трябва да се ваксинират, първо защото тяхното здраве е на първо място, и второ защото има хора, които не могат да бъдат ваксинирани, и деца,които им предстои ваксина - за да ги пазим. Трябва ада сме отговорни. Но света се е побъркал. Лично мое мнение.

# 677
Аз съм твърд а ЗА ваксинирането. Не искам да засягам никого всеки преценява, но за мен нашумялата напоследък схващане против ваксините е някаква нова " мода" и се тълкува едва ли не като нещо изключително в тенденциите на детското здраве, и  дори като уникална различност някаква (всички си мислим, че сме уж много информирани и четящи, но реално за мен няма достатъчно силни и убедителни доказателства в полза на твърденията, че ваксините са вредни ). За мен наистина си е игра на сляпо, при това доста рискована. А ние не сме специалисти (повечето поне), че да преценим напълно адекватно и обективно. Аз лично бих погледнала доста скептично на педиатър, който ми говори против ваксините и съветва да не ваксинирам.

# 678
Всъщност без необходимите ваксини после няма ясла, детска и тн.
Или моята информация е грешна?

# 679
  • Варна
Аз лично бих погледнала доста скептично на педиатър, който ми говори против ваксините и съветва да не ваксинирам.
Че то има ли такива?

# 680
За мое удивление оказа се, че имало и такава.

# 681
Аз лично бих погледнала доста скептично на педиатър, който ми говори против ваксините и съветва да не ваксинирам.
Че то има ли такива?

Освен че има и такива, разбрах, че има и други, които фалшифицират детските картони и вписват, че уж детето е ваксинирано, за да посещава ясла и градина. То всъщност най-вероятно тия са ония, дето пропагандират да не ваксинираме. Възникна въпросът какво става с отпуснатите ваксини и стана ясно, че ги изливали в канализацията. Просто ме заболя главата и спрях да чета съответната тема. По-страшни и големи абсурдини не бях чела отдавна. Но не е по темата, за което се извинявам.

# 682
Аз може и да съм единствената, но подкрепям жената в решението й да отложи ваксината. Първо, преживяла е голям стрес. Второ, няма вяра на педиатъра си и е редно първо да си намери нов, който да провери здравословното състояние на детето. Особено, след като е претърпяло интервенция. Едва след това вече, когато се увери, че всичко с бебето е ок, да го ваксинира.
Колкото до това, че има съмнение да го ваксинира ли, или не - ами тя така се е уплашила, че този стрес с ваксините й идва в повече в момента. Ако си намери читав лекар той ще я консултира. Нека не забравяме, че има и деца, чиито физическо състояние е противопоказно за ваксини - ние не знаем, дали и при нейното бебе не е така.
За мен дискусията в случая не е за или против ваксините, а просто правилната реакция на майката би била да си смени лекаря, да се консултира с ако щете 10 специалиста, да се успокои, и тогава вече да вземе информирано решение за детето си.

# 683
Аз искам пък да попитам за очичките на бебетата? Кога горе-долу мога да очаквам да се разбере реалния им цвят? Четох доста по темата и все различни неща. Тази бабина приказка за кърменето, че имало връзка изобщо не знам дали е вярна. Бебка се роди със синьо-сиви, мътни очи (както повечето бебета) и е факт, че след като спрях да я кърмя се промени цвета. (около 4 м, че и сега още се променя). В момента са й  нещо като кафяво-пъстри, доста сиви доскоро й бяха. Не мога да определя цвета. Има и нещо, подобно на зеленикаво. Аз съм с кафяви очи, а ММ с пъстри с много зелено, жълто и само две малки  кафяви точки. В родата сме предимно с кафяви очи (баби и дядовци), но имаме и синеоки, зеленооки. Много ми се иска да са й пъстри като на баща й.
Сега е на почти 8 месеца. И ми е интересно при вас как е. Докога се променят.?

# 684
Докъм 3-4 годишна възраст се избистрят очите. Но няма как от кафяви са станат сини и обратното. Моят син е с пъстри очи, а до около две години бяха по скоро кални, зеленото се появи след това. Бебето е все още с мътни очички и не е ясен точният им цвят (1г. и 6м), предполагам, че и той ще е с пъстри, защото в рода няма никой тъмноок.

# 685
Мис Каролин Бингли, вероятно още ще се променят. На моята дъщеря още се променят, но отскоро са станали ясни и пъстри и може би така ще останат. Иначе, като чета, все едно за нас говориш-аз съм с кафяви, баща й с пъстри(зелено,кафяво и жълто), а тя се роди с мътно сини очи, които непрекъснато се променяха. Наблюденията ми са, че децата с пъстри или светли очи доста време си установяват окончателния цвят, а децата с тъмни очи, още от начало са си с такива.

# 686
Здравейте,
Имам проблем с малката. На година и почти 3 месеца е и яде само месо. Притеснявам се, че може да й натовари бъбреците, но нищо друго не поема. От пюретата яде само доматената супа на Хип, и то не с голям ентусиазъм, кухня не иска, когато аз й сготвя нещо е същото, иначе яде банани, ябълки, грозде, бебешки бисквити и солети и това е. Хляб, попарка, зеленчуци, ориз, картофи и т.н. отрича тотално. Яде и варено яйце, понякога макарони. Но най обича пилешко филе или немазно свинско на грил тиган без нищо. Струва ми се, че много й идва протеинът, но не иска нищо друго. Иначе физически е добре, не е повръщала, изхожда се нормално. Още се кърмим и сигурно затова не се е запекла от тази суха храна....Дайте идеи, нормално ли е да й се яде само месо?ConfusedConfused

# 687
Ние пък сме в другата крайност - какви ли не гимнастики правя да й дам месо и зеленчуци.
Не знам дали кръвни изследвания биха били някакъв ориентир, но аз ще й направя тези дни и ще ги занеса на личната, с риск да си спечеля сериозен бой от нейна страна.

# 688
Има ли мами, които стерилизират в бурканчета домашно приготвена храна на децата? В момента съхранявам приготвената храна в пластмасови контейнерчета в хладилника, максимум за 24 часа. Иска ми се да си отделям от яденето храна за да кажем два-три дни напред. Не искам да замразявам, понеже според мен поне вкусът на храната се променя, като се замрази. Сетих се за стерилизиране в буркани, но нямам идея как се прави и откъде да си намеря подходящи буркани. По принцип ние възрастните дояждаме два-до три дни ядене, съхранено в хладилник, така че и без стерилизиране то се запазва годно за консумация. Но някой ми беше казал, че детето не бивало да яде храна, стояла повече от 24 часа в хладилника?
Въобще как съхранявате приготвената храна и за колко дълго време?

# 689
  • София
Скрит текст:
Има ли мами, които стерилизират в бурканчета домашно приготвена храна на децата? В момента съхранявам приготвената храна в пластмасови контейнерчета в хладилника, максимум за 24 часа. Иска ми се да си отделям от яденето храна за да кажем два-три дни напред. Не искам да замразявам, понеже според мен поне вкусът на храната се променя, като се замрази. Сетих се за стерилизиране в буркани, но нямам идея как се прави и откъде да си намеря подходящи буркани. По принцип ние възрастните дояждаме два-до три дни ядене, съхранено в хладилник, така че и без стерилизиране то се запазва годно за консумация.
Но някой ми беше казал, че детето не бивало да яде храна, стояла повече от 24 часа в хладилника?
Въобще как съхранявате приготвената храна и за колко дълго време?
И аз съм чувала така за детската храна и до 24ч. в хладилник. Засега приготвям храна ден за ден, което е време- и трудоемко.

Да попитам за белтък. Знам, че се въвежда след годинка, но колко след годинка, че съм забравила?

Общи условия

Активация на акаунт