За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 387
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
На годинка може да даваш спокойно белтък, аз лично дадох по-рано (според някой схеми за захранване може да се дава 10-12 месец).

# 691
  • София
На годинка може да даваш спокойно белтък, аз лично дадох по-рано (според някой схеми за захранване може да се дава 10-12 месец).
Сега дадох прясно мляко. Освен да изчакам малко, за да не товаря организма и след това да дам белтък. Не съм давала свинско и агнешко месо. Доста съм назад. Blush

# 692
И аз готвя ден за ден в момента, ама направо си е изморително така. Иначе белтък как мислите да давате - варено яйце направо или в печиво? Супи застройвам само с кисело мляко, така че този вариант отпада.

# 693
  • София
Аз съм замислила да е с печиво, но може и друг акъл да ми дойде. Приемам идеи всякакви.

И аз готвя ден за ден в момента, ама направо си е изморително така. И
Скрит текст:
наче белтък как мислите да давате - варено яйце направо или в печиво? Супи застройвам само с кисело мляко, така че този вариант отпада.
Говори ми, говори ми. Той спи, а аз, вместо да полегна блажено с книга в ръка, бъркам кремове, пека плодове и мисля комбинации. Crazy

# 694
Аз готвя вечер предимно и остава и за обяд на бебето, не ми се готви по два пъти на ден, а и го намирам за излишно. Ако имам вдъхновение, забърквам нещо докато спи за следобедна закуска. Изобщо давам го по-лежерно, важното е че все пак яде предимно домашна храна.

Белтъка може и в печиво, супа (застройка), принцеса, омлет, баница, а може и сварено яйце. Кой както си реши Simple Smile!

# 695
Happy mommy, той цвета е кафеникав в момента, не много тъмен, но не и светъл. Е, аз си се надявам да са пъстри, все пак щом единият е с такива все има шанс.
За пюретата- аз слагам по 10 буркана и стерилизирям за 15 мин във вряща вода и тя яде на ден по едно бурканче. Само домашни пюрета правя. Варя месо и зеленчуци, пасирам и стерилизирям.

# 696
Момичета, и аз благодаря за инфото за белтъка! Тъкмо съм на тази вълна и мисля тези дни да го въведа. Мисля да и направя палачинки. И белтъкът ли се въвежда 3 дни или трябва повече? Hug

# 697
  • ту тук, ту там
Аз дадох белтък на РД, но в съвсем миниатюрни количества - в бисквитки (правени от мен) два дни подред, в мъфин с цяло яйце, застроих супичка. Значи 4 дни съм го давала. Смятам за въведен, но няма да се юрна да давам сега варено яйце, ще продължа с разни печива известно време. За прясно мляко мисля още да чакам.

Не съм въвела агнешко и риба също, свинско не съм. Целина не съм давала (не нарочно, така се случи), май това е. А, да! Праз отделно ли се въвежда? Или като съм давала стар и зелен лук мога направо да дам?

# 698
Пролет - аз готвя за два дни напред и съхранявам в хладилник. Заредила съм доста сварени и замразени зеленчуци и плодове във фризера и тоеа ме улеснява много. Днес яде картодена супа, утре ще добавя броколи към нея, например. Според мен няма проблем да се дава храна на 48 часа, ако се съхранява правилно.

Белтък въведох с едни сиренки, добруджанки се казват. Беше на около годинка и месец-два. Прясно мляко все още не съм дала, нито свински, агнешко и боб.

Елени - целина и аз не съм давала, аз не ползвам, та и аз по случайност. Праз се опитах да дам около 10-тия месец с ориз, но моето момче не одобри много и повече не съм предлагала.

# 699
Моята както беше злояда и последно време ми беше отказала зеленчуковите пюрета, около годинката започна да дъвче и да иска да опита от всичко. Вече яде от нашата храна, която е подправена и за мое учудване яде със завиден апетит. Общо взето, сама се захранва с всичко, което не е опитвала досега. Grinning След годинката, ако детето не е проявявало някакви алергии досега, мисля че може спокойно да си хапва от всичко без да се мисли колко точно дни и как точно трябва да се въвежда новата храна. Единствено прясно мляко не съм дала още и бих изчакала с ягоди, малини и т.н., защото в семейството ни има алергични към ягоди. Малката даже започна да наваксва с килограмите, откакто й се отвори апетитът.

# 700
Моята както беше злояда и последно време ми беше отказала зеленчуковите пюрета, около годинката започна да дъвче и да иска да опита от всичко. Вече яде от нашата храна, която е подправена и за мое учудване яде със завиден апетит. Общо взето, сама се захранва с всичко, което не е опитвала досега. Grinning След годинката, ако детето не е проявявало някакви алергии досега, мисля че може спокойно да си хапва от всичко без да се мисли колко точно дни и как точно трябва да се въвежда новата храна. Единствено прясно мляко не съм дала още и бих изчакала с ягоди, малини и т.н., защото в семейството ни има алергични към ягоди. Малката даже започна да наваксва с килограмите, откакто й се отвори апетитът.

Ами чакам го и аз с нетърпение това отприщване на апетита.

# 701
Моята пък е обратното. Прекалено е лакома. Ако я оставя, може цял ден да тъпче. Ако между храненията много огладнее, давам домат, грозде, ябълка, но не спира да повторя ам- ам и да сочи хладилника. В началото ми беше забавно, но вече се притеснявам да не вземем да направим някоя беля и да разширим стомахчето. Майка ми казва, че количествата, които тя поглъща на годинка, аз и в първи клас не съм ги яла. Sad

# 702
Моят син на 1г 6м. яде три пъти на ден по 330мл ядене солидно и в паузите мляко по 1-2 пъти на ден. Все е гладен. Дали не му давам малко храна?

# 703
И моето едногодишно яде повече от брат си, който е на пет, но това е защото баткото е Каприз Капризов.

# 704
  • София
И аз да се присъединя към групата на тези, които постоянно ядат нещо. Вече се притеснявам за стомаха. От нашата храна не смея да давам, защото с въвеждането на подправките съм доста назад.

Общи условия

Активация на акаунт