За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 379
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
Никога не съм ограничавала и не смятам да го правя. Замести първото хранене с около 300 гр храна. Има периоди в които се храни обилно, ина и такива, в които за цял ден изяжда един банан и 2 бисквити.

По-миналата седмица изкара стомашен вирус, за седмица свали 1 кг, сега е ок и яде около 250-300 гр на хранене. Междинно не давам нищо, рядко ако ме види, че готвя си иска морков. Понякога предлагам плод след основното, повечето пъти не ми отказва.

Не мисля, че може да им се разшири стомаха на този етап, не познават лакомията и се хранят докато усетят ситост. Някои деца са с по-бърз метаболизъм, хапват по-често и по-малко, други като моето изяждат света на едно хранене и после не те търсят 3-4 часа.

Имайте впредвид, че често в основните хранения присъстват главно зеленчуци и плодове, които не са сред дълго държащите ситост.  Бих се притеснила ако детето ми често злоупотребява с пържено, захарно и шоколад, за плод и зеленчуци не бих.

# 706
Никога не съм ограничавала и не смятам да го правя. Замести първото хранене с около 300 гр храна. Има периоди в които се храни обилно, ина и такива, в които за цял ден изяжда един банан и 2 бисквити.

По-миналата седмица изкара стомашен вирус, за седмица свали 1 кг, сега е ок и яде около 250-300 гр на хранене. Междинно не давам нищо, рядко ако ме види, че готвя си иска морков. Понякога предлагам плод след основното, повечето пъти не ми отказва.

Не мисля, че може да им се разшири стомаха на този етап, не познават лакомията и се хранят докато усетят ситост. Някои деца са с по-бърз метаболизъм, хапват по-често и по-малко, други като моето изяждат света на едно хранене и после не те търсят 3-4 часа.

Имайте впредвид, че често в основните хранения присъстват главно зеленчуци и плодове, които не са сред дълго държащите ситост.  Бих се притеснила ако детето ми често злоупотребява с пържено, захарно и шоколад, за плод и зеленчуци не бих.
Foxy,
Благодаря за мнението, в общи линии и аз мисля като теб. Simple Smile
Моята пържено, захар или шоколад не е яла и не смятам да яде скоро. Притесняваше ме това, че освен основното на обяд, хапва домат, хляб, най- често и плод след манджата. Като количество ми изглежда много, затова се притеснявам да не и идва много. Отделно, че между храненията пак търси нещо.
Засега си е в нормите за годинка, ще видим следващия месец как ще е положението.

# 707
Лайкадрийм- моето дете е извън таблиците и нормите откакто е роден. Роди се в 8-мия месец, тежеше 2,6 кг, на 8-мия ден (изписването) не само не беше свалил, с беше качил 200 гр. На 30 дни вече беше 4,2 кг. На 10 м тежеше 14 кг. До преди два месеца не беше качил и кило. Сега е на година и деврт месеца и е 14 кг, 93-94 см. Както казах изкара вирус и една седмица беше гладна стачка, та каченото за последните два месеца едно кило измезна.

Щом не яде чипс и шоколад, не бих се притеснявала за напълняване. Едва ли и се събират две филийки хляб дневно, плодовете между храненията дават фалшива ситост, с всъщност от тях се огладнява повече.

# 708
Понякога и аз се чудя къде я побира храната това дете, но засега не е повръщал и затова си мисля, че не преяжда. Имам чувството, че яде повече от мен. Грозде може да натъпче килограм, ако му дам. Аз му се радвам, дано винаги да е така, че е голяма мъка с ядящо 5 неща дете, което спокойно може да кара и на фотосинтеза!

# 709
  • ту тук, ту там
Момичета, вчера сложиха ваксина на малкия, а днес бяхме на профилактични изследвания ПКК. Има доста отклонения гледам, основно ме притесняват завишените левкоцити. Възможно ли е да е от ваксината? Притеснявам се и не мога да издържа до срещата с ЛЛ, та затова да питам вас как мислите.

# 710
Elleni,
 Не се притеснявай, преди да си говорила с доки! Hug
В коя лаболатория правихте ПКК? (Ако е Рамус, уважаван от мен лекар им няма никакво доверие и винаги ни праща на друго място, защото не им вярва).
Предполагам също, че гледаш референтните стойности за възрастен, за бебета има известна разлика.
На Кати също последния път и бяха високи левкоцитите (за мен много), но лекарят при който я водихме, каза, че е от прекаран преди седмица вирус и че всичко е наред. Аз много се бях притеснила, защото беше излязла ешерихия коли в урината (в Рамус), в крайна сметка повторихме в още две лаболатории и нищо и нямаше.
Спокойно, всичко ще е наред!

# 711
  • ту тук, ту там
В Токуда.

# 712
Може и от ваксината да е. Моят син също доста реагира, а веднъж на седмия ден вдигна температура без други симптоми. Водих го в Токуда тогава, пуснаха му кръвни и утайка и ми казаха, че вероятно има уринарна инфекция, че бяха доста завишени показателите. Изписаха антибиотик, който не дадох, защото урината на другия ден се оказа чиста и температурата спадна. Лекар не съм чувала да се произнася, че нещо е от ваксина. Аз бих изчакала определен период и бих повторила изследванията (не знам коя е ваксината, но сигурно не е за шарките, та 10-15 дни ще са достатъчни). Наблюдавай го детето, все пак е сезона на вирусите!

# 713
  • ту тук, ту там
Пневмококовата, реваксинация на 12 м. Иначе по препоръка на ЛЛ давахме два пъти Панадол, съответно Т не вдигна. Хем си мислех да го питам дали да изчакам няколко дни след ваксината, а после направо забравих! Ще опитам да го стещна още днес, че ми е притеснено. На всичко отгоре заминаваме за дълго от София. Tired

# 714
Елени - и аз мисля, че е от ваксината. Все пак организма трябва да изгради антитела с/у вирусите от ваксината. Аз бих пуснала ПКК след седмица отново за лично успокоение.

# 715
Ами то май на самата листовка пишеше, че може да се получат при изследвания веднага след ваксината такива разминавания и изследванията да се правят в еди какъв си срок. Защо не прочетеш листовката, понеже си мисля, че една от двете ваксини беше, ама коя - ще те излъжа.

# 716
  • ту тук, ту там
ЛЛ казал на мъжа ми, че отклоненията изобщо не са притеснителни! Благодаря ви! Hug

# 717
Мами, които ползват козметика на Бюбхен ( ако има такива) лесно ли я намирате. ? В нашите аптеки (малък град) вс е я няма или по 1-2  неща, последни бройки. За София можете ли да ми кажете къде се продава, в Дм дали я има? Последния път нямаше. Варианта е он лайн. Но като цяло се чудя защо не се продава? Ще ги спират ли? Или аз не търся където трябва.

# 718
В ДМ няма, във Вис Виталис имат много техни продукти. Виж дали ги няма онлайн.

# 719
Аз съм от София, но винаги си я поръчвам онлайн, когато реша да я ползвам за малката.

Общи условия

Активация на акаунт