За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 421
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И аз се оглеждам за стол за кола, че в кошницата вече не става. Иска ми се да има пълно легнало положение, но такива са малко на пазара.

Поредността на въвеждане на месата не е от чак такова значение. Важно е първо да са белите меса, а след това червените. Последните съм ги оставила за след годинка + риба.

Биберон-залъгалка или на шишето?
Ако е залъгалка, ми звучи като да се ядосва, че не пуска мляко, тоест да е още гладно детето!
И аз съм на това мнение.

..... Не ми било възпитано добре бебето! Crossing Arms
Да, бе, да!

Скрит текст:
Нали знаеш профила на ССФ: децата са много послушни, научени, по-късно са супер образовани, мъжете са идеални, жените са с кариера, прекрасни домакини, невероятни майки и т.н., всички са финансово, имотно и т.н. осигурени. Wink

# 76
Не знам какво е ССФ, ама и мойта дребосъчка е станала още по-голяма ревла. След като изкара вируса се е залепила за мен и баща си и не дава никой да я докосне.
Онзи ден беше наложително да я оставим на родителите на мъжа ми за два часа, то бяха ревове до небесата. Та в този ред на мисли вие оставяте ли 9-10 месечни на някого за по час- два ли винаги сте в комплект? Честно ви казвам, много ми натежава вече, искам да можем с мъжа ми един път в месеца да идем на кино спокойно. Sad

# 77
Лейди, това ми напомня за нашето изписване. Купили сме, значи, столче за кола, тествано, сертифицирано, аз съм чела, информирала съм се. Гледали сме клипчета, пробвали сме монтаж с коланите на колата - всичко ок.  И идва  изписването и в момента, в който се опитваме да сложим бебето в столчето, коланът на колата е къс и прежуля детето. Нямаше как да съобразим, защото като няма дете се закопчава. Като има дете - прежуля детето. Ами пътувах 30 км междуградски по натоварена магистрала до Бургас, в началото на лятото, уикенд, с едно незакрепено новородено бебе Simple Smile 

# 78
А ние се прибрахме с такси от болницата, защото ни вдигнаха колата пред нея. Аз седях отзад, крепейки двете деца, майка ми отпред, а мъжът ми търча да плаща паяци и глоби!

Likeadream, оставяй си детето щом има на кой. При нас бабите са далеч, но когато са тук се възползвам. Големият ми син беше лепнат дълго време и ревеше като магаре от други хора, но според мен си е до дете, а не до оставяне.  Ще мине и този период, не си го слагай на сърцето.

# 79
Лейди, мерси много!
И нашите са далече, само че моите родители лятото почиват и от вчера сме при тях за три дена, но тя се е вкопчила в мен и само им се усмихва отдалече. То сигурно е нормално, при положение, че ги вижда веднъж в месеца, ама на мен много ми се щеше да отдъхна тея три дена. Grinning

# 80
  • София
И нашите баби са далеч, но при възможност им оставям децата за по 1-2 часа. Те имат желание и аз смятам, че при това положение не е проблем. Не е много често по логистични причини, но колкото-толкова.

Likeadream,
Скрит текст:
ССФ= Средностатистическа (съ)форумка. Даже преди време бях чела из нет-а някъде писания: "Средностатистическа форумка - идеалът за свръхжена"  Laughing

# 81
  • ту тук, ту там
Ако има на кого, бих оставила. Но нашите баби също са далече и не ги виждаме често. Баткото също сме оставяли, но с преспиване се е случвало изключително рядко. Мислех с това бебе да променя това, но ми се струва, че няма да се получи. Та с две думи - ако има желаещи, оставяй я! Дай й малко време да свикне с тях и бягай с 200!

Шегувам се! Hug

Скрит текст:
С баткото най-трудно ми беше да свикна с факта, че нямаме време само за себе си с татко му!

# 82
Лейдис, благодаря, супер сте Hug
Ще пробвам да ида на фризьор тези дни Grinning

# 83
Мамита,беба през нощта плаче на сън,всяка нощ,но без да се буди.Просто в един момент започва да си върти главичката и да скимти,много рядко и изпищява.Със затворени очи и сякаш сънува кошмари.Това се случва всяка нощ,по 3  пъти,даже понякога по едно и също  време.Вчера цяла нощ го правеше през 20 минути,но беше ден за ваксина и беше стресната и кисела.Но няма нощ без да проплаква така.На 5 м. е.От зор около ваксините изумих да питам педито а и всички ви казват,че е нормално,но вече взех да се чудя защо прави така.Иначе си спи от 10 до 7 сутринта,без прекъсване.На какво може да се дължи?

# 84
  • София
Да, започва да преживява емоциите от деня и в същото време да сънува. Търпение. Peace

# 85
Ако е имало много хора през деня около детето, телевизор, някакви силни визуални /звукови стимули други /ползвате ли от тези лампи със светлини през нощта?/ стимуланти, може да се е превъзбудило детето. Може също да му се спи през деня, но да не е успяло да заспи поради някаква причина и затова да е неспокойно през нощта. Може зъбки да го мъчат. Може да има газове от някаква въведена храна, която давате 4-6 часа преди сън? С това се изчерпват предположенията ми Simple Smile

# 86
Ами тя си е така от почти самото раждане.У нас много хора има винаги-но това сме си домашните,а и те не са постоянно в стаята .Телевизора е пуснат през целия ден.
Гасим го само като си легнем.На това е така от раждането й,тишина не й пазим много и е свикнала така.Тя през деня не спи много,два часа ако й се съберат.
Дано отмине.Аз все пак ще звънна на педиатърката.И глявата си върти на сън,със затворени очи.Колики и газове не са,минахме ги,а храна не съм а още-другия месец ще зпочвам.Тя е много подвижна,жилава,много се заглежда по впечатлява,смее се през деня,крещи и е весела.Може просто от това,че всичко й е ново и го преживява и на сън.Знам ли,много е неприятно и странно така като реве.Лампи и силни звуци няма.Пълен мрак е като си лятя,а и тя по принцип.не се буди сутрин от нищо-коли,кучета и подобни.

# 87
  • София
Може да я сърбят/ болят венците и затова да е неспокойна.

# 88
Здравейте,
Моето 8м+ е от четири дни с разтройсто без никакви други симптоми.. Давах му хидрасек два пъти и сутринта рехидрато от личната.. Мислех че е зъб ама нищо не де вижда и не дере,той има два долни от два месеца.. Подути са ама май няма да излизат още.. Т под мишницата беше 35 а в дупето -4 градуса около 36,3 .. През нощта беше доста неспокоен,въртеше се яката,газове доста.. Иначе никви други симптоми няма.. Освен че подкашля понякога по малко.. Вирус ли е ? Или да видя днеска как е и да ходим до Токуда?

# 89
Според мен е вирус. Повечето деца покрай нас го минаха. За 3 - 4 дена отминава.
Не разбрах личната дали го и видяла?

Общи условия

Активация на акаунт