За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 420
  • 761
  •   1
Отговори
# 60
На ръба на нервна криза съм и имам нужда от идеи, помощ и съвети. Имаме проблем с приспиването. Бебето ми е на месец, и стои будно през 70 процента от времето. Това не е проблема, мога да си играя с него, да си говорим и така нататък. Проблема е вечер. Не са колики на сто процента, различавам ги. Ето какво се случва последните вечери.
Къпем се, храним се и го оставям в кошарката и му пускам мелодийки(които до онзи ден го приспиваха), и почвам си правя някакви неща из стаята където е то. И таман си мисля, че почва да заспивс и се почва едно пищене, в момента в който си изтърве беберона. Давам му го, но той го плюе все едно ще го повърне, изпишява още около 5 пъти и тогава го взима. И това е в продължение на три часа всяка нощ плюс на сутринта в шест часа. Пробвах да го оставя сам да си заспи, пробвах и на ръце, давах и още мляко. Много неща... но той пищи за биберона си , а в следващия момент като му го даваш се дърпа от него. Като го хвана пак пищи... за три вечери ме разкатава. Първо бебе ми и нямам кой друг да питам. Ще съм благодарна на всякакви съвети.

Mandarincheto, когато бебка беше на месец също имахме проблеми с приспиването. Не бяха същите като при вас, но и тя се събуждаше като й падне биберона. Това, което помогна страшно много при нас беше белият шум. Свалих си приложение на таблета и й пусках звук от прахосмукачка (той я успокояваше най-много). Държах го включен докато усетя, че е заспала много дълбоко и чак тогава спирах. След известно време, може би месец, смених звука с ромолене на дъжд, а на третия месец тя се беше научила да заспива сама без да й пускам нищо. Опитай, може и при вас да помогне.

# 61
Подкрепям идеята за белия шум, при дъщеря ми действаше първите три месеца безотказно. Друг е въпросът, че аз се чудех дали ревът на бебето или шумът действа по- зле на крехките ми нервички.
Другото, което помагаше при нас, е да легна да нея и да и галя главичката, унасяше се за десетина минути.
Успех, дано скоро сънят дойде и във вашия дом!

# 62
  • ту тук, ту там
Биберон-залъгалка или на шишето?
Ако е залъгалка, ми звучи като да се ядосва, че не пуска мляко, тоест да е още гладно детето!

# 63
  • ту тук, ту там
Макар че последният пост е мой, пиша нов, за да ви излезе като нов отговор по темата!

До събота детето ми беше с вирус, от вчера няма разстройство, само апетитът му за твърда храна беше отслабнал все още, ще видя днес как ще е. Според вас кога мога да предложа нова храна за въвеждане? Да изчакам ли още?
Въведла съм заешко преди десет дни, мислех вече да въвеждам пилешко или пуешко. Всъщност кое от двете първо бихте/сте въвели?

# 64
Аз ги въведох пилешко, после пуешко, но не мисля, че има толкова строг ред.
Иначе след като мина вируса, изчаках 3- 4 дена и тогава предложех нова храна. Тя също беше с много отслабнал апетит, но лека - полека взе да си хапва както обикновено.
Иначе и аз имам въпрос, не знам дали е подходящ за темата, но какво столче за кола ползвате. На нас приятели ни препоръчаха Авионаут и го взехме. В магазина ми се стори удобен, но вчера пътувахме стотина километра и като заспа, някак си имах чувството, че главата и много клюма. Сега се чудя дали  да не го оставим в колата на дядото и да търсим нов, въпреки че мъжът ми едва ли ще изпадне в луд възторг от идеята.

# 65
аи аз мисля, че вече може да захранваш спокойно. И също първо въведох пилешкото, че такова имах под ръка, а пуешкото даже  след годинката, че така се случи.

Стола ни за кола е Kiddy, но не мисля, че е най-удобния стол за спане, въпреки, че има леко полегнала позиция. Гледах уж да е тестван за устойчивост при удар и да отговаря на някакви такива условия за безопасност.

# 66
  • ту тук, ту там
Мерси, момичета!

Нашият стол е Bebe Confort Iseos, имаме го от баткото. Обаче аз още съм разколебана дали не е твърде рано да сменям кошницата, защото столът може да се постави само по посока на движението, а не е препоръчително. Мислех около годинката, макар да имаме спор относно това с мъжа ми. Той мисли, че ще му е по-комфортно на бебето в стола, а аз сестрахувам доколко стабилно ще му е вратлето така, макар че също има леко полегнала позиция. 🤔

# 67
Щом бебето се побира в коша и не му е некомфортно, най-добре си му е там. И аз около годинката извадих стола, но при нас беше вече належащо, че диването мразеше коша и не искаше изобщо да седи в него.

# 68
И ние заглеждахме Авионаут, но като четох ревютата пишеше, че в зависимост от колата е възможно някои деца да са по-полегнали от други. В крайна сметка си купихме Макси Кози стол, ще се возим обратно на движението до 3-4 години ако не ни мине котка път, и има 3 наклона, единият от които е легнало положение. Много добре си лежи бебето.
Elleni, аз пък бих карала поне седмица на диета бебето и после бих захранила полека. Ще обясня защо - миналата година карах аз летен грип. Мина ми за два дни, на трети -четвърти ден започнах да се храня нормално. И след една седмица получих кожна алергия от храна. Никога не ми се е случвало, като ходих на лекар ми обясниха, че след коремен вирус се пази диета картофи / ориз поне 4-5 дни, иначе има опасност от поява на алергии. Натрупва се хистамин /пиле, домати, яйца, морски продукти, банан/  постепенно, и хоп - след седмица реакция. Та тогава две седмици бях на диета и се мазах с фенистил, и от диетата ми мина. И за малки деца препоръчват след разстроено коремче - диета.

# 69
И пак към Елени - първо бих дала пуешко, после пилешко.

# 70
  • ту тук, ту там
Пролет, благодаря ти за мнението! То моето бебе и без друго нищо почти не яде още, още по-малко посочените от теб продукти! Картофи, моркови, батат, тиквичка, ориз, елда (много обича), зърната повечето вече са въведени всъщност (киноа и амарант само не е ял) и заешко - общо взето около това се въртим! И няколко плода. Аз като казвам, че сме много назад с храните... Sad

В кошницата не му е комфортно, там е работата! Но основно, смятам, му пречи това, че гледа назад. Колата ни е комби, кошницата е ниска и той не вижда нищо. Ако ни вижда нас поне, мисля, че повече ще търпи. За мен отзад място няма, когато са двамата!
Уф, скоро се обяснявах в една друга тема за това и ме направиха на две стотинки, че изобщо съм си го помислила да го обърна напред! Не ми било възпитано добре бебето! Crossing Arms

# 71
Абе няма такова нещо като не добре възпитано бебе. Всяко дете е различно. И аз съм за пътуване обратно на движението на 100%, но ако детето започне да нервничи, да реве, да се върти, според мен е по-опасно. Защото тогава първо шофьора автоматично се стресира, раздвоява му се вниманието, второ, детето може да се нарани ако се хвърля насам-натам. Столчетата за кола от 9 кг са по-високи и децата гледат през прозореца и им е интересно. Пробвайте със столче обратно на движението и ако не стане вече преценете кое е по-малкото зло и кое е по-безопасно.
А, сега видях че вашето е само по посока на движението. Уф, сложна работа. Дали ако му сложите някакви играчки за кола пред него няма да се успокои?

# 72
Варианта да е обратното на посоката на движение е най-добрия, но уви понякога е невъзможно. Като го сложихме в стола се покротна моя син, в кошницата да е пътувал 10 тина пъти за година и да е спал 3-4 пъти най-много. Аз съм се жалвала колко е ревал в колата, а за съжаление ни се наложи да ходим на сватба миналата година до морето, как оцеляхме, не знам. Все в мен висеше, колкото и да съм против и да ме е било страх. Сега заспива в стола, но понякога се събужда и пак го вземам, според мен не му е много удобен, но няма да купувам друг, колкото-толкова.Понякога му подпъхвам сгъната дреха до главата и сякаш по се ядва.

# 73
Дами, благодаря за мненията!
И ние стигнахме до стола от зор. В кошницата бяха драми и истерии като на заколение. Колата ни също е ниска и тя не виждаше нищо. А и чукна 9кг. момата, та се усеща, че и е тесничко.
Довечера ще говоря с мъжа ми, да видим дали ще сменяме Авионаут-а.

# 74
Не обвинявайте колата, нашата е висока, ама полза никаква 😂😂😂!

Общи условия

Активация на акаунт