Мрънкащо бебе

• 61
  • 3
  •   1
Отговори
Може би ще си зададете въпроса "Как пък бебе ще мрънка?"

Бебка вече е на 8 месеца, обаче откакто навърши 2-3 месеца вечно "мрънка".
Никога не е имала колики или проблеми с изхождането. Дори и да се наспала, нахранена, къпана - мрънка. Под "мрънкане" имам предвид следното - не е истеричен рев, но плаче - без сълзи, нерви се, бута, рита.

Опитвам се да я занимавам с песнички, играчки, купи, тенджери, разходка навън, вкъщи, на ръце, в количка... е не става.

Все още няма зъбки но 100% съм сигурна, че не дължи на тях тъй като си е такава от 2-месечна възраст.

А и когато наистина изпитва болка плаче по съвсем друг начин, просто смятам, че не е някакъв дискомфорт.

Ако един ден е спокойна, то следващите няколко дена е съвсем обратното.

Изтощена съм и психически и физически, моля помогнете. Къде да я водя, какво да правя.. На какво се дължи- просто темперамент или нещо друго? Помощ!

# 1
При нас беше може би същото положение. Аз като майка за пръв път го водих на какви ли не лекари, като винаги се започваше от личният лекар. Мисля, че когато навърши 7-8 месеца нещата започнаха да се нормализират. Вече сме на 2 годинки и продължаваме да сме от мрънкащите 😂. Когато му е скучно, когато не е на неговата, когато е изморен, и т.н.т. В общи линии трябва да му е забавно, да е нахранен, да не му се спи, за да сме в мир.
Да, изключително изтощително е, но някои деца са си просто такива. Майка ми постоянно ми повтаря, че като порасне ще е едно много послушно дете. Дано да е права.

П.П. и аз се чувствах изключително изтощена, понякога се обвинявах, че не съм добра майка и не мога да успокоя детето си.
Бебетата/децата са различни, както и ние възрастните. След 2-3 месеца ще бъде една идея по-лесно и леко, и мрънкането ще намалее. Поне така беше при нас.

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 23:32 от S^nny

# 2
Нашият беше така, като имаше проблеми с режима на сън. Като оправихме режима, положението стана много по-добре, но все пак мрънкането и налагането на своето си е характер. Така че, няма как да стане спокойно и кротко дете Laughing

# 3
До годината бебето има само нужди, не е каприз. Вие сте решили, че точно Вашето бебе няма колики и не го сърбят венците от никнещи зъби. Вероятно не е така, то си преминава през всички етапи и трябва да сте плътно до него. На тази възраст вече се изправят и няма нужда да са на ръце, мака че племенника ми до 9 месец само се обръщаше по гръб и по корем.
Посъветвали са ви за режима, той е задължителен, поддържайте го и помнете че е период, много кратък.

Общи условия

Активация на акаунт