За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 238
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
Моето дете на 10 месеца чукна 14 кг, сега е на 1,7години и пак е 14 кг. В ръстта е дръпнал 15см.
Аз не бих се водила по таблици, ако детето е жизнено и енергично. Някои деца са по фини, други като моето стават като тарани и после дърпат на височина

# 406
Нормално е след 7-8 месец да наддават с по-бавни темпове. Започват да се движат усилено бебетата и няма как да качват като в началото. Излишно те е стресирала педиатърката, важно е че детето се храни и наддава на височина!

# 407
Хепи мами,
А месо даваш ли?
Иначе и аз не мисля, че ненаддаването е проблем. Моята дъщеря е на 11 месеца и е 9 кг, от два месеца не е качила и грам. (напротив даже малко беше свалила). Но се движи страшно много, от няколко дни и ходи сама, та виждам, че хаби много енергия и не се притеснявам.

# 408
Дъщеря ми 2 месеца не беше наддала и грам. След това изведнъж качи килограм.

# 409
  • София
Момичета,

педи ни предписа сироп Pediakid (нос и гърло), но виждам, че в състава му има мед. Пише, че е за деца над 6м., но малкият не е ял мед никога и се притеснявам. Дали да го давам или да питам отново?

# 410
Странна работа, честно казано. Вероятно е обработен меда, което прави безсмислено използването му. Аз не бих давала, все пак. Може би е добре да се консултираш с фармацевт, ако бебето е под годинка.

# 411
  • София
Странна работа, честно казано. Вероятно е обработен меда, което прави безсмислено използването му. Аз не бих давала, все пак. Може би е добре да се консултираш с фармацевт, ако бебето е под годинка.
Почти на годинка е, но фармацевтът не знае. Ще задържа тази вечер, а утре ще звъня на педи.

# 412
Благодаря, момичета, успокоихте ме. И аз винаги съм била против таблиците за ръст и височина, в които поставят децата, но наистина педиатърката ме уплаши. В противен случай изобщо нямаше да обърна такова внимание. Порастнала е на ръст, даже е височка, така че едва ли има за какво да се притеснявам.

Месо яде рядко, тъй като в един момент отказа зеленчуковите пюрета и нямаше как да й го давам. 3 седмици ядеше само плодови пюрета, каши, КМ и кърма. Педиатърката ми каза, че задължително трябва да яде зеленчукови пюрета и пак опитвам да й давам, но ги яде рядко и в малко количество. Лесно е да се каже, но като имаш злоядо дете, мисията е доста трудна. Smiling Imp

# 413
Моят син прояде, след като го отбих (на година и половина). Преди това с зор ядеше каквито и да е зеленчуци и месо. Пюрета не искаше никакви след захранването, включително и плодови. Изобщо мислех, че е голям каприз, а той нашия се наяждал с кърма. Сега сутрин става и висва пред хладилника, постоянно реве за храна, направо в чудо съм се видяла. Та, надежда има!

# 414
Lady Stardust, ние вървим към отбиване и се надявам да започне да хапва повече неща. Прави ми впечатление, че кърмените бебета по-трудно приемат твърда храна. Може и да греша Rolling Eyes

# 415
  • ту тук, ту там
О, Лейди, ти успя (да отбиеш)! Браво! Лесно ли се получи?

И аз кърмя активно все още, но веднъж яде, веднъж не... на настроения е някак. Не забелязвам предпочитания към определени храни сякаш!
На мен ми се струва, че май вече е време за вечеря. На 11 месеца е. 

missence, ти отби ли? Извинявай, ако не ти се споделя!

# 416
Отбих да, бих казала, че лесно се оттървах. Използвах пак горчивото мазило за нокти, но само два пъти лекпо предложих да опита да суче и дотам, че с първия ми опит накрая не му пречеше. Търсеше си млякото, но не е плакал, просто му беше криво малко. Уж си подобри спането, но напоследък явно го мъчат зъбите и се буди често. Но поне ми отпадна един тормоз!

Баткото сякаш не ядеше повече като отбих, но той денем почти не сучеше, само нощем. А това малкото сучеше битер новородено. Две седмици не мога да си оправя гърдите след отбиването. Като млекоцентрала бях. Вече съм ок, за съжаление отново с чашка А 😥😥😥. Няма пълно щастие.

# 417
  • ту тук, ту там
Браво, дано и при нас се случи сравнително лесно! Всъщност като чета, с баткото ни беше същото, каквото описваш!
За гърдите - не помня колко време се пълнеха, но като спряха да се пълнят станаха като ... печени чушки. Около месец някъде бяха така, а аз съм с едър бюст! Много ме беше яд, обаче после се възстановиха, е, сигурно поувиснали в сравнение с преди, но все пак биваха! Сега обаче не знам какво ще е! I

# 418
  • София
.....

missence, ти отби ли? Извинявай, ако не ти се споделя!
Да, но при мен беше по-лесно, защото първо беше на гърда, после ми спря кърмата напълно (заради стрес от неприятна (фатална) случка в родата), после с голям зор закърмих пак, после цедих, после беше на смесено хранене, имах проблем и с гърдите като за финал. Изобщо кърменето не ми беше от най-леките периоди.

Вечеря още не съм давала и се чудя, дали след годинка да започна да предлагам.

# 419
Аз започнах да давам вечеря на 11 месеца и нещо с идеята да се засити и да спи през нощта, но уви, пак си се буди да суче.

Момичета, да ви попитам, колко време след като окончателно спряхте да кърмите, бебето ви се сещаше и търсеше гърда? Пиша тук, защото темата за отбиването не е много активна.

Общи условия

Активация на акаунт