DOLUNAY - ПЪЛНОЛУНИЕ- С участието на Йозге Гюрел и Джан Яман.ТЕМА 2

• 75 026
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Вай бе, както казват турците, какви невероятни анализи на всичко правите, всичко забелязвате, аз с вас въобще не мога да се меря Blush
Фрагът не беше такъв какъвто очаквах. Имам два въпроса към другите: Назлъ нали каза, че ще направи единственото, което ѝ остава, за да прекрати кошмара, да не вземе да напусне работа? И ако Ферит наистина е железен лъв не е ли по-логично като захапе нещо  да не го пуска? Да не почне една надпревара между него и Дениз за Назлъ, че тогава стана бозата...Thinking

# 196
За мен желязността на Ферит ще се прояви в това да се отрече от себе си заради момчето, което обича като брат. Така си мисля. Което означава, че настават трудни времена за всички. Дениз ще се бори срещу всички прегради пред любовта си, но тази любов е само в главата му. Дано само сценаристите не решат Назлъ да се сближи с Дениз, за да отблъсне Ферит. Тези сюжетни интриги най ги мразя.

А това, че Назлъ може да напусне не ми хрумна хич, но е много вероятно. И Дениз ще ѝ предложи работа в бара за лятото и тя ще се съгласи и .... Ох, дано не стане така!

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 21:07 от Дданни

# 197
AngryИма и един друг момент,фраговете често са подвеждащи,да се надяваме,че Дениз не е казал за кого говори..AngryОсвен това Назлъ може би искаше да каже,че ще разкаже на Ферит за сестра си...Anguished

# 198
Сега се сетих, че на испански fierro е желязо, учихме навремето химия на испански и кошмарите още ме преследват. Иначе бърза проверка в гугъл показа, че желязо на турски е demir, което също е турско мъжко име. А за това желязността на Ферит да се прояви в отказа му да се бори за Назлъ не ми се вижда логично - нали той и Назлъ са главните персонажи? Ако Назлъ я лепнат за Дениз, какво става със сюжетната линия на Ферит? Пък и той като иска нещо, се бори със зъби и нокти, я вижте как се бори за Булут и за безопасността на фирмата си...

# 199
Сега се сетих, че на испански fierro е желязо, учихме навремето химия на испански и кошмарите още ме преследват. Иначе бърза проверка в гугъл показа, че желязо на турски е demir, което също е турско мъжко име. А за това желязността на Ферит да се прояви в отказа му да се бори за Назлъ не ми се вижда логично - нали той и Назлъ са главните персонажи? Ако Назлъ я лепнат за Дениз, какво става със сюжетната линия на Ферит? Пък и той като иска нещо, се бори със зъби и нокти, я вижте как се бори за Булут и за безопасността на фирмата си...
Демир означава желязо, а Ферит е ферит и на български, някаква алотропна форма на желязото.

Ами сюжетната линия става а ла Том и Джери, ако лепнат Дениз и Назлъ заедно. Много любим похват на турските сценаристи, между другото! Относно силата на характера - тя се проявява и когато се бориш, и когато се отказваш от себе си. Да видим нашите сценаристи кое ще изберат.

Ферит и Назлъ са главните, но сюжетните интриги се задълбочават, когато нещо застане между главните. Та ако Ферит отстъпи, нещо застава между главните. Заплита се сюжетът и те пак са главни, само че не обичащи се, а бягащи един от друг главни. Е, то ще е за няколко серии, няма да е за дълго, но е възможно да има такова развитие на нещата.

# 200
AngryИма и един друг момент,фраговете често са подвеждащи,да се надяваме,че Дениз не е казал за кого говори..AngryОсвен това Назлъ може би искаше да каже,че ще разкаже на Ферит за сестра си...Anguished
Дано са верни твоите предположения. Аз изказах само кое развитие в сюжета ме плаши, не че мисля, че ще бъде така. Но моите предположения са типичните за турските сюжети. Дано нашите сценаристи не влязат в калъпа.

# 201
  • Под звездите
Здравейте момичета. Фрага е доста интересен и поражда много въпроси. На мен ми е интересно разговорът между Дениз и Ферит, кога е? Преди или след разговора между Дениз и Алия? Ако е след, значи Дениз постъпва много егоистично. Според мен, Назлъ не може да се отдаде на любовта си, поради чувството на вина. Изправена е на кръстопът. Да предаде сестра си или да се откаже от любовта си. По вероятно е да се откаже от любовта си. За това според мен по-логично е да напусне работа, за да е по далече от Ферит. Но те все пак живеят в един град, имат общи познати. Мисля си, че тайната за писмото няма да се разкрие толкова рано. Това ще е основната причина за по-нататъшната им раздяла. Не случайно сценаристите  са заложили това писмо. Връщам се към предишните ми твърдения. Булут ще е този, който ще събере Назлъ и Ферит. Или по точно, попечителството върху Булут.

# 202
  • София
Здравейте,

такаааааа, някой предположи онзи ден, че нищо чудно Дениз да се озлоби и според мен е на прав път в разсъжденията си. Ако наистина стане така, жалко за героя му. Тази любов е наистина само в главата на Дениз и според мен той ще постъпи егоистично. Няма да се интересува от чувствата на Ферит и Назлъ, а само от своите собствени. При Ф. има момент, че сега той е глава на цялата фамилия и трябва да се грижи за всички. Най-вероятно ще се "жертва" в името на Дениз, колкото и да не ми е иска.

..... Булут ще е този, който ще събере Назлъ и Ферит. Или по точно, попечителството върху Булут.
Твърде възможно, което няма да откаже Дениз обаче.

# 203
Ферит бей може и да се" откаже" от Назлъ ,но  тя няма да се откаже  от него  и той го знае.
Затова ще предприеме тази стъпка ,ако му се наложи

# 204
Привет, девойки!  Hug

Според мен, предположението на Виолета е правилно. Назлъ ще реши да каже на Ферит за лъжата и така да реши проблема веднъж завинаги. Но заради Булут Ферит ще трябва да задържи Назлъ. Дано така решат ситуацията с този документ, който Асуман открадна, че и той като Дамоклев меч виси над нашите. Искам Назлъ сама да си признае.  Дениз, Асуман, Демет, лъжата - наистина много препятствия.

# 205
Новият фраг,момичета..
https://www.instagram.com/p/BYQuN-anZl9/?taken-by=dolunay.russ
Доколкото разбрах,Дениз признава пред Ферит,че е влюбен в Назлъ..което според мен означава,че Ферит ще се отдалечи от Назлъ..
Виолета Цветанова, според мен може пък Ферит да стане по-активен и по-настоятелен, за да изпревари Дениз.Доколкото ни е ясно, Назлъ счита Дениз като приятел и нищо повече?!Ако Дениз и признае, рискува тя да се отдръпне от него.

# 206
Чета ви и не мога да ви се начудя на какво се вайкате и чудете.Назлъ е една кон с капаци хем я сърби хем я боли.Хем иска да работи,хем да крие лъжи,хем да краде писма хем да е център на внимание ,абе пази боже от такава снаха в къщата ти.Дано сценаристите я доуправят малко и я направят дама и достойна до Ф. иначе лично на мен ми изглежда една селянка дошла в града и не знае в кой свят се намира....то бива-бива капаци ма чак па толкоз аде холъм...Знаем,че в турските дизита всички богати точат лиги по такива селянки с хлапашки акъл и възпитание под всякаква критика....особенно като говори с пълна уста се вбесявам да я гледам...и какво толкоз намират в нея,че вече и отмъщения за нея и бля бля....олееее цирк...тия мъже или жени не са виждали или не се ценят достатъчно,щом се влюбват в една селянка без покритие....лесна плячка..

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 17:23 от Διμιτρα

# 207
Точно в о/пре/ценката е истината ...........Сигурно  им е втръснало  на богатите от фалша ,"лукса" ,"любезността " "искреността" "възпитанието"на техния свят и се впечатляват от обикновеното поведение ./не оправдавам грешките на  Назлъ/ на различните от тях .

С какво Демет стои по-добре от Назлъ? Просмукана до мозъка на костите с интелигентна  мръсотия ?????

Скрит текст:
Всички се заглеждаме по излъсканите /с мръсен парцал/ домати на  пазара , но друг е вкусът на откъснатият от корена домат  ,макар и торен с оборски тор  и не толкова излъскан
Joy Joy Joy

# 208
Хайде и аз да дръпна една защита на Назлъ. По детски наивна, любознателна, състрадателна, отговорна, талантлива, непрефърцунена, земна. Не я оправдавам, но заради скъп близък човек всеки може да замълчи и да прикрие злодеяние. Да, има и минуси - наивна спрямо Асуман, но всеки има някакви слабости в преценката на другите. Обикновено момиче е, не е нещо специално. И не се мъчи да се прави на умна, дава съвети само в областта на кулинарията, където е силата ѝ. Не виждам защо Ферит да не хареса Назлъ.

Лично на мен образът ѝ ми идва малко хлапешки, поведението ѝ момичешко, а не женско, но я приемам и такава. Обличат я смешно, откъдето идва и детското излъчване, маниерите ѝ са лишени от кокетство, но все пак е хубаво, жизнено младо момиче.

# 209
Назлъ има да чакааааа от мен защита ,отдавна ме е разочаровала ......

Общи условия

Активация на акаунт