DOLUNAY - ПЪЛНОЛУНИЕ- С участието на Йозге Гюрел и Джан Яман.ТЕМА 2

• 74 996
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря за пояснението, че Хакан е бил съдружник във фирмата, мен точно това ми убягваше - преди сватбата с Демет какъв е бил спрямо нашите герои. 
Иначе чета и из други места доста негативни отзиви за играта на Йозге, на мен лично ми допада. Намирам доста прилики в поведението на Ойку (сезонът на черешите) и Назлъ, макар че Назлъ е малко по-зряла, защото е сама в голям град и има сестра, за която да се грижи. Приликите може да се дължат и на самия стил на изпълнение на Йозге, нали всеки актьор си имал специфичен маниер. На мен Назлъ ми харесва като персонаж - пълна противоположност на Ферит, екстроверт, малко цапната в устата, без житейски опит (досега не са разкрили да е имало някакви сътресения в живота й преди, които да накарат да гледа на него с мрачни очи). Ако с Ферит тръгнат заедно и започне да го придружава в богаташкия му живот, биха настъпили доста комични ситуации (като с разлятото вино върху японците Smile ).

# 136
Да си поправя грешка в поста. Парите на Демет са от наследството на баща ѝ, бащата не е разделял богатството, както писах преди.

Търсих, но не можах да намеря за Хакан къде казват, че е бил съдружник във фирмата преди. Когато Хакан говори за Ферит, той казва, че Ферит се е родил със златна лъжичка в устата и има наследство от дядо си, прадядо си, а той всичко с двете си ръце е постигнал и с ума си, след като са получили пари от наследството. Според мен може би е бил просто работник в тяхната фирма, преди да се ожени за Демет и семейството не са го харесвали, защото е имал лоши другари явно, както разбрахме от разговора му с Дениз в ресторанта последната серия. Но може и да бъркам, може да е бил съдружник, но не се сещам в коя серия да потърся.

# 137
  • Плевен / София
Да си поправя грешка в поста. Парите на Демет са от наследството на баща ѝ, бащата не е разделял богатството, както писах преди.

Търсих, но не можах да намеря за Хакан къде казват, че е бил съдружник във фирмата преди. Когато Хакан говори за Ферит, той казва, че Ферит се е родил със златна лъжичка в устата и има наследство от дядо си, прадядо си, а той всичко с двете си ръце е постигнал и с ума си, след като са получили пари от наследството. Според мен може би е бил просто работник в тяхната фирма, преди да се ожени за Демет и семейството не са го харесвали, защото е имал лоши другари явно, както разбрахме от разговора му с Дениз в ресторанта последната серия. Но може и да бъркам, може да е бил съдружник, но не се сещам в коя серия да потърся.
Дани, не е бил съдружник...работил е във фирмата и е изгонен от нея...без обезщетение без нищо....и след това Демет се жени за него

# 138
А защо е бил изгонен? Някой разбра ли. От всички персонажи само той ми е толкова неясен. Не съм гледала новия епизод, чакам го с бг субтитри, може тогава нещо да се изясни.

# 139
Скрит текст:

Дани, не е бил съдружник...работил е във фирмата и е изгонен от нея...без обезщетение без нищо....и след това Демет се жени за него
Peace Гости, мерси!

Напоследък все гледам без превод и сигурно 10-20 процента фини детайли ми се губят. Като например това, че съдът счита, че майката на Ферит е с нестабилно психическо състояние и няма да я разгледат като вероятен попечител. Днес попаднах на тази реплика, като преглеждах сериите с бг субтитри.

Да са живи и здрави момичетата, които превеждат!  Hug Hug Hug Зарибих майка със сериала и тя търпеливо си чака бг превода!

# 140
  • На зелено
Oт това, което съм гледала, Хакан не е бил съдружник, а служител. С какво и дали е злоупотребил, това не съм чула. Но за бизнесът им освен неговият ум, са използвали и нейните пари, както тя неведнъж е комнетирала.

Аз гледам Сезонът на черешите и също намирам доста прилики между играта на Йозге. Там с целувките го карат по-скромно, но не и с емоциите, които бошуват в сърцето й. Според мен предава много леко и естествено емоционалният си заряд - експресивна, бърбореща, жестикулираща, с богати изразни средства на лицето, наивна, кокетна и т.н. Много от тези емоции ги показва и тук, и си мисля, че просто това е нейният стил или образите в двата сериала много си приличат.

# 141
А защо е бил изгонен? Някой разбра ли. От всички персонажи само той ми е толкова неясен. Не съм гледала новия епизод, чакам го с бг субтитри, може тогава нещо да се изясни.
Когато Демет отиде в дома на Дениз след погребението, в разговора тя попита Дениз защо са предубедени срещу Хакан - защото мислят, че тя не може да обича друг освен Ферит или защото мислят, че Хакан е дявол. Дениз замълча, но вероятно има нещо в миналото на Хакан, което го е направило неприемлив за семейството на Демет и те скъсват отношения с нея и Хакан. Засега не знам дали са ни казали точно защо семейството ѝ не го харесва, аз по скоро виждам внушение чрез сегашното поведение на Хакан, че семейството на Демет са виждали, че е играч, непочтен, амбициозен, коварен и т.н.

# 142
Относно отношенията на Ферит и Демет, от превода изглежда сякаш са имали дата за сватба, но са я отменили или нещо такова, но на турски нещата звучат малко по различно. Диалогът между Дениз и Демет по темата е в следния смисъл:
Дениз: Не искам да бързам! (относно Назлъ)
Демет: Не си сигурен в чувствата си ли?
Дениз: Сигурен съм. Искам и тя да е сигурна. Ти най-добре знаеш какво е да бързаш.
Демет: При нас (с Ферит) нещата бяха различни.
Дениз: Ти бързаше, той вървеше след теб/той те следваше. Почти стигнахте до сватба!/Бяхте на път да се ожените, но не стана!

Нещо в този смисъл трябва да е преводът, защото става въпрос, че са били на път към брак, но са се върнали. Не е използвана думата сватба. Буквално на турски "Върнахте се от брака!"

По мое мнение Ферит не е бил сигурен в любовта си към Демет, просто е било удобно съдружие. Демет обаче го е обичала, затова е била настоятелна, а той просто се е носел по течението. Когато говореха с Назлъ дали са се влюбвали, той каза, че не се е влюбвал така, че да запомни. Тоест голямата любов между Демет и Ферит е само в главата на Демет, за Ферит просто е било някакво примиренческо или удобно  решение за определен период. Но се е осъзнал навреме.

# 143
Здравейте, момичета Simple Smile
И аз търпеливо си чакам превода, защото иначе няма шанс да разбера нещо от серията. И сега е момента отново да изкажа благодарност на всички, които работят върху превода  bouquet bouquet bouquet

На мен и Джан и Йозге ми харесва как играят, добре пресъздават образите си, и ми е приятно да ги гледам. Но е време истината да излезе на яве или поне да ги оженят, за да има някакво раздвижване. 

# 144
Хрумна ми нещо интересно. Мислите ли,че сценаристите биха тръгнали в посока тайна връзка между Ферит и Назлъ, за да не се навреди на Булут? Особено ако и Булут се върне при вуйчо си, тогава една открита връзка с личния готвач на семейството би била страхотен коз в грешните ръце.

# 145
По-скоро биха ги оженили, за да може Ферит да получи попечителството, така мисля аз

# 146
  • София
Скрит текст:
Не знам, дали това е причината, защото на практика се е стигнало до годеж, а обикновено след годеж следва сватба и при комшиите няма годежи с години, ако не се лъжа т.е. за да си разменят пръстени, значи и той е бил наясно с идеята за предстояща сватба, но това са си някакви мои разсъждения.
така е, но от разговорите между двамата аз останах с впечатление, че Демет е била вятърничава.....несериозна......и може би годежа е бил по нейно настояване.... Rolling Eyes
Възможно е. Аз по-скоро си вадя изводи от това, което ѝ каза вечерта в градината преди целувката, че жената те омайва, завладява сърцето ти и после те лъже, а след това в дома на родителите на Булут ѝ каза, че е мислил, че е бил влюбен, но всъщност не е било така. Не знам защо, но тези думи аз ги отнасям към Демет, макар че тя не е била единствената жена в живота му.

И аз съм настроена по-скоро за (уж) фиктивен брак отколкото за тайна връзка.

Фраг чакаме чак в неделя, нали?

# 147
Да ви кажа, аз не мисля, че биха избрали фиктивен брак-сериалът ми изглежда твърде европеизиран за нещо такова, ще видим как ще подходят към бременността на Демет. Знаете ли кога качват епизодите с бг субтитри,тоест имат ли си определен ден за качване или когато успеят да го качат?

# 148
  • София
Да ви кажа, аз не мисля, че биха избрали фиктивен брак-сериалът ми изглежда твърде европеизиран за нещо такова, ще видим как ще подходят към бременността на Демет. Знаете ли кога качват епизодите с бг субтитри,тоест имат ли си определен ден за качване или когато успеят да го качат?
Мисля, че няма определен ден, но обикновено в понеделник-вторник т.е. когато успеят. Това ме подсети да благодаря на екипа за преводите. Благодарности, момичета!!! bouquet

# 149
  • На зелено
И аз мисля, че по-скоро биха ги оженили, за да вземат обратно Болут. Както и преди казах, за да завържат интригата, Ферит ще разбере в деня на сватбата за писмото и за тайната на Назлъ. Дано сценаристите, все пак, имат по-богата фантазия и измислят нещо по-различно. Интересно ми е, какво ще направят, че да дадат Болут на вуйчо му.
А Демет, актрисата играе супер ролята си. Противна ми е до крайна степен. Smiling Imp Обличат я доста странно и префърцунено, но й пасва. След като реагира така на теста за бременност, определено не е желана. Мисля си, че ще иска да направи аборт, но Хакан, ако разбере, лошо й си пише. Според мен, той я обича, затова и търси постоянно сравнение и отмъщение с Ферит бей. А тя него просто го е използвала, за да 'натрие' носовете на фамилията и Ферит.

Общи условия

Активация на акаунт