Реакцията на таткото

• 16 180
  • 140
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Оле оле, става съвсем оплетено...

# 31
Той работи частно и няма постоянни и сигурни доходи. По професия е зъболекар, но няма стаж в тази област.
Аз съм на постоянен трудов догов с добри доходи и няма да имам проблем с майчинството.
Брак нямаме,  но това е тема за следващия ни разговор. Преди да се роди бебето искам да сключим граждански брак, но нсе още изчаквам с този разговор..
newsm78
Подобен разговор се води ПРЕДИ разговор на тема "Искаме ли вече дете?", щом има желание и намерение за брак.
Изобщо, всичките ви "планове" са малко от "краката за главата".....
Иначе, да, странна е реакцията на 30 годишен мъж, който е заявил желание за дете и 3 месеца съзнателно го е "правил".Някак не му отива сега да подскача, че е стреснат и "..емиии...ще си го гледаме...".

# 32
  • Варна
Може да е уплашен финансово, знае ли човек... Няма постоянни доходи, жена му има, стабилни и то, но дето се вика утре ще спре да бачка и едното майчинство е за никъде. Изведнъж и отговорността и финансите на неговия гръб падат. Хич не съм учудена, че е не твърде адекватен, ако е такава ситуацията.

# 33
  • София
Аха, а `га тръгна да прави бебето не е бил финансово уплашен! Аз такива аргументи не приемам.

# 34
Аз помислих, че е на 23-24г, новозавършил...а той на 30 нашия герой.
Не разговор, а много разговори ви чакат, и да знаеш не можеш да отлагаш много, до 12 г.с. най късно.

# 35
  • Варна
Аха, а `га тръгна да прави бебето не е бил финансово уплашен! Аз такива аргументи не приемам.

Аха. Точно. Ама реших да не съм гадна и пробвах тактично да се изразя Grinning

# 36
Може да е уплашен финансово, знае ли човек... Няма постоянни доходи,
Скрит текст:
жена му има, стабилни и то, но дето се вила утре ще спре да бачка и едното майчинство е за никъде. Изведнъж и отговорността и финансите на неговия гръб падат. Хич не съм учудена, че е не твърде адекватен, ако е такава ситуацията.
В такава ситуация възрастен човек не казва:"Да, искам дете, давай да го правим!".
А първо се стреми да има поне постоянни и относително сигурни доходи...не е на 20 все пак.

# 37
Абе от какво да е финансово уплашен? Искате да кажете, че зъболекар не може в следващите 8 месеца да си намери позиция с добро заплащане? Или по-скоро е искал още да ергенува и да бленува за великата чужбина...

# 38
  • София
на мен пък ми се струва че таткото си реагира адекватно, но майката си има нейна си идея за неговите реакции и някак не им съвпадат нещата  Rolling Eyes

# 39
  • Sofia
Да, ако не иска бебе, реакцията му е съвсем адекватна.

# 40
  • София
кое му е лошото на реакцията не разбрах аз.
тя всеки ден му задава въпроса да прави ли аборт или не, той и отговаря "ще си го гледаме", и на другия ден получава същия въпрос.
скоро ще започне и с "ще се женим или няма" и така всеки ден докато не получи какъвто отговор очаква.

# 41
кое му е лошото на реакцията не разбрах аз.
тя всеки ден му задава въпроса да прави ли аборт или не, той и отговаря "ще си го гледаме", и на другия ден получава същия въпрос.
скоро ще започне и с "ще се женим или няма" и така всеки ден докато не получи какъвто отговор очаква.
Да, а той ще се прави на умислен и отегчен, докато мацката роди и после ще реши, че "няма да се женим", "то прибързахме май", "ама ще си го гледаме".People Baby Symbol
Авторката, няма какво да го чакаш да е в настроение. Това е човешки живот, вземат се решения адекватни, защото от вас зависи дали ще го има това човече, какъв ще е животът му, ако го има.
Поставяш въпроса ребром и вземате общи решения за кого как ще е най-добре. Като не е готов да си каже, не да се прави на многострадална Геновева, все едно той е бременен.
Щом се обичате, проблемът е да стигнете до взаимност и да решите кое е най-добре за всички в ситуацията.
Не бил готов, то пък кой ли е готов да има деца. Някои много искат, мислят, че са готови, но докато на човек не му мине през главата – нищо не му е ясно.

# 42
  • Насред хаоса
Да, ако не иска бебе, реакцията му е съвсем адекватна.
Ако не иска бебе, да е казал на момичето и да е ползвал защита. Реакцията му е неадекватна, защото преди това е бил съгласен, бил е наясно, че не се пазят, защото целта е забременяване и сега, когато бременността е факт, се опитва да дава на заден. Чудя се и аз какво толкова го ожалват тук, като че ли 30-годишен мъж не може да се подготви психически за бременността на приятелката си, особено след като е бил наясно и съгласен да има такава. Момичето е бременно, също е донякъде шокирано предвид всички промени, които настъпват, сега и той й създава главоболия с глупавите си реакции, ама да жалим мъжа, че му трябвало време да се освести и да приеме. Брех, че крехък тоя силен пол.

# 43
Успокой се и му дай време да свикне с мисълта, че ще ставате родители. От колко време сте заедно?
Щом се обичате и сте планирали бебето значи всичко е наред. На мъжете им трябва време, за да осъзнаят бащинството. При жените се случва по-лесно.
Моето дете беше изключително желано и планирано и въпреки това се уплаших доста, когато видях двете чертички. Все пак това е отговорност за цял живот. Мъжът ми и той не реагира много адекватно, но това не му попречи да е добър и грижовен баща. Просто в живота нещата не се случват както по филмите и рекламите.
Жената като е бременна е по-чувстителна и вижда нещата в по-черни краски. Дай ми време, не го питай всеки ден и ще видиш, че всичко ще е наред.

# 44
Не виждам защо мъжът да няма право да е "шашнат" и да няма нужда от време да се "освести". И той е човек и е поставен рязко в друга ситуация и му е нужно време да преорганизира плановете и приоритетите си. И ако за бъдещата майка това означава да преплита кълки на дивана в следващите месеци и да мисли какви боденца да купува, то за мъжът е кофа студена вода да намира сериозна и доходна работа с постоянен приток на заплата (каквато в момента той явно няма). Така че - да - мисля, че има право на няколко седмици/месеца да бъде полу-адекватен. Да, мисля че има право на някаква човешка реакция (било то страх, несигурност, колебание).

Не знам каква реакция очаквате от бъдещ татко - да започне да се прехласва по тапети за детска стая и креватчета ли? Да охка и ахка от щастие? Да пърха с криле?

В случая бих посъветвала авторката вместо да го пита ден за ден дали да прави аборт или да го пришпорва със женитби, да се опита да води диалог с човека до себе си и да разбере той как се чувства.

Общи условия

Активация на акаунт