Реакцията на таткото

• 16 176
  • 140
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Едно е да се зарадваш, пък да си шашнат с това, друго е да пребледнееш и да се шашнеш... За какви тапети и пърхане с криле говорите?!
Достатъчно е, като чуе хубавата новина, да прегърне жена си и да я целуне. Ама да й замръзне насреща и да й вика 'ми ху'у, ще го гледаме от немай къде...", след като са решили заедно да имат дете (явно не си е спряла тайно противозачатъчните), е мизерна реакция. Няма значение кой е направил предложението, съгласили са се и двамата да правят дете, а сега дава на заден. Адски ненадежден и безотговорен тип.

# 46
На авторката само искам да кажа, че контрата винаги е в жената, така че да мисли ТЯ колко си иска детето. Аз ако съм мъж и жена ми ми повтаря всеки ден: "Искаш ли детето или да го махам??" бих загубила всякакво уважение към нея.

Жена, която иска от мъжа си решение да задържи ли бебето или да го маха, си е просто една жена без собствено мнение по въпроса, готова и най-важните решения в живота да й ги вземе някой друг. Не заслужава уважение подобно поведение, съжалявам.

И да, мъжът явно не е на място, но и жената със задължителното си изискване детето да е в перфектно семейство не буди симпатии. Или си искаш детето, или не, няма трети вариант. Ако не е желано изначално и се е появило съвсем без да го искаш, прави се аборт, да. Но да го правиш целенасочено и после аборт...за какво??

# 47
  • Варна
На мен пък ми е интересно защо авторката държи на брак точно преди да се роди детето. Какво пречи да е след това? И друго ми стана интресно. ТЯ иска брак. Той май не иска. Иначе щяха да си вървят по реда нещата - годеж, сватба, дете.

# 48
Аз не мога да разбера какъв е тоя двоен стандарт- хем всички чакат до средна възраст, за да станат родители...хем пък като станат, било нормално да са в небрано лозе. На 30 вече трябва поне да работи, или ако е зъболекар, да си намери работа и да я почва. Едва ли и в чужбина ще го поканят ей така от днес за утре за многото пари.

И аз хич не ги разбирам тия решения за дете, в които всъщност първо се прави бебе, а после наново се решава дали да се задържи. Ми не го правете бе, 21 век сме, има си средства.

Или има натиск, или недоразбиране, или не са мислели, че ще стане бързо.

# 49
Едно е да се зарадваш, пък да си шашнат с това, друго е да пребледнееш и да се шашнеш... За какви тапети и пърхане с криле говорите?!
Достатъчно е, като чуе хубавата новина, да прегърне жена си и да я целуне. Ама да й замръзне насреща и да й вика 'ми ху'у, ще го гледаме от немай къде...", след като са решили заедно да имат дете (явно не си е спряла тайно противозачатъчните), е мизерна реакция. Няма значение кой е направил предложението, съгласили са се и двамата да правят дете, а сега дава на заден. Адски ненадежден и безотговорен тип.

Правиш свободни съчинения. Не става въпрос за първичната реакция. Никъде не ни казват, че е пребледнял, нито пък че не я е прегърнал и целунал. Определят реакцията му като странна (каквото и да означава това).

Питах го мисли ли да сме заедно и да го гледаме или да го махна, защото не искам да расте без семейство. За 3 дни няколко пъти му го задавам този въпрос и получавам един и същи отговор: "ще си го гледаме".

Но не знам ти как ще отговориш ако ти зададат въпрос "Да го гледаме или да го махаме".... Напълно нормален ми се вижда отговора "Ще си го гледаме"... на така зададения въпрос Rolling Eyes

# 50
  • Sofia
Да, въпросът е неправилно зададен и освен ако няма насреща си супер безсрамен човек, отговорът ще е да си го гледат. Но ако е реагирал добре първоначално, дали щеше да се стигне до този въпрос изобщо?
И дали може да разчита, че ще си го гледаТ, а няма след три месеца да й сервира да си го гледа сама...

# 51
  • Насред хаоса
Момичето казва, че държанието му е, сякаш тя насила го държи при себе си с детето. Ще ме извиняваш, ама на 30 да се е съгласил да прави дете и да не е подготвен, че то може да стане всеки момент, не звучи много нормално и отговорно. Рязко, колко рязко да е бил поставен в другата ситуация, за която е бил наясно, че ще се случи, и е бил съгласен? Разбирам да не са говорили и тя да е направила някой номер да го постави пред свършен факт, ама при положение, че е бил наясно? Разбира се, че тя ще пита да прави ли аборт, след като е усетила негативната промяна в него. Какво, да чака да роди и тогава той да реши, че не е дорасъл ни за дете, ни за сватба, да си бие камшика и тя да остане да се оправя сама с детето, което е и негово ли?
Авторката ще я посъветвам да не се разправя с него, а да проведе няколко разговора, да разбере какво се очертава и ако господинът няма намерение да става баща, да вземе решение да запази ли бременността или да я прекъсне.

# 52
  • у дома...
А ако преценката на момичето за отговора на приятеля и не е обективна и правилна, а е неволно грешно възприета заради хормоните? И разговор не са ли водили преди решението да правят дете? Ей това питам за втори път и отговор от авторката няма... Не просто "Мило, искаш ли деца", а сериозен разговор?

# 53
  • София
Зъболекар на 30, а няма стаж? newsm78 А пък си мисли, че ще го вземат в чужбина? Мисля, че той е този, който трябва да си подреди нещата в главата. В България има дооста възможности за зъболекари.

# 54
А ако преценката на момичето за отговора на приятеля и не е обективна и правилна, а е неволно грешно възприета заради хормоните?
Скрит текст:
И разговор не са ли водили преди решението да правят дете? Ей това питам за втори път и отговор от авторката няма... Не просто "Мило, искаш ли деца", а сериозен разговор?
Ей, много разчитате/се оправдавате с тези хормони....    Simple Smile
Колко да са й избили чивиите "заради" хормоните?Ако е реагирал адекватно/нормално, едва ли у нея щяха да се появят съмнения.
Когато забременях с първото, супер неочаквано и "нежелано" в момента бебе и от двамата, реакцията на таткото никакви съмнения не събуди у мен.С хормони, или без, добрата реакция винаги се усеща, видима е.
Има ли грам съмнение, значи има какво да го провокира.

# 55
И аз питам какво са си говорили ПРЕДИ да започнат да работят за бебе?

# 56
А насила може ли да се принуди мъж да се държи адекватно? И някой ще й издаде ли гаранционна карта, че в близките поне 18 години до пълнолетието на детето той ще е неотлъчно до тях? Грам ли не й е мъчно, че това бебе специално са го създали и заради "промяна в бащата' тя е готова да го прати на боклука?

Не съм противник на абортите! Но да го направиш бебето нарочно и да го махнеш, понеже бащата се разколебал - не го разбирам! Утре ако и следващия мъж размисли като си бременна, какво? Ами гадно си е.

# 57
Да, въпросът е неправилно зададен и освен ако няма насреща си супер безсрамен човек, отговорът ще е да си го гледат. Но ако е реагирал добре първоначално, дали щеше да се стигне до този въпрос изобщо?
И дали може да разчита, че ще си го гледаТ, а няма след три месеца да й сервира да си го гледа сама...

Изчетох и няколко пъти коментарите точно защото не намирам конкретното "странно" нещо, което я е провокирало за темата. Тя вижда странни погледи и държание, но не ги описва в детайли. Единственото неадекватно нещо, което виждам аз са въпросите, с които тя го бомбардира.

Моят мъж ми каза, че не ми вярва и ме прати за други тестове. Нито ме е целувал, нито ме е прегръщал. Това означава ли, че трябваше да го питам дали го иска или да го махам ?

# 58
  • у дома...
А ако преценката на момичето за отговора на приятеля и не е обективна и правилна, а е неволно грешно възприета заради хормоните?
Скрит текст:
И разговор не са ли водили преди решението да правят дете? Ей това питам за втори път и отговор от авторката няма... Не просто "Мило, искаш ли деца", а сериозен разговор?
Ей, много разчитате/се оправдавате с тези хормони....    Simple Smile

Не се оправдаваме с тях. Има жени при бременност са като извънземни. И оправданието е - хормони. Друг въпрос е дали не е чиста глезотия. Девойката сподели, че както се смеела почвала да плаче. А приятелят и не я разбирал в такива моменти.
И всеки ден питане "какво правим с бебето", и всеки път отговор "ще си го гледаме"... И пак отначало...

Съпругът ми като разбра, че детето ни ще е момиче три дена не обели дума. Супер неадекватна реакция за мъж на 35 години. Сега е като майка-орлица над нея. Нито съм го тормозила през тия три дена, нито нищо. И единственият ми каприз (признавам използвах бременноста като предтекст) беше да ми купи круши, април месец.

А, да - и на теста за бременност не видя втората чертичка (беше супер бледа), та ходихме до аптекарката за да му потвърди, че съм бременна. Добре, че му е съученичка и не ни се смя много!

# 59
  • Насред хаоса
Ами никоя не си прави бебето сама. Как пък все бъдещите бащи се разколебават и си бият камшика в някои случаи, а тя си остава с детето и се справя, както може?! Гаранционна карта никой не може да издаде, но поне в началото не би следвало да дава на заден, още повече, че е знаел и е правел всичко по свое съгласие.
С тия хормони изкарахте жените някакви откачени, които нямат собствена преценка и акъл кога какво става и как да реагират. Много пресилена роля им се приписва. И при мен, и при други е имало хормони, ама не сме усетили подобно отношение просто защото реакцията на мъжете е била нормална. При това не говоря за диви изблици и радости, а за спокойно приемане на ситуацията и нагаждане към нея. Това е, какво повече се очаква?

Общи условия

Активация на акаунт