Реакцията на таткото

• 16 210
  • 140
  •   1
Отговори
# 60
И аз не видях нищо странно. Питала искаш ли го, той казал- ще си го гледаме. Не виждам нищо странно.

# 61
  • у дома...
Авторката обаче не дава никакви факти, че всичко това не е плод на въображението и. Човека не е казал, че ще забегва, а че ще си го гледат!

# 62
Е та като е била нормална реакцията на нашите мъже не можем ли да имаме мнение? Контрата е винаги в жената, както казах. Мъжът може и в 9-я месец да се обърне на другаде и да си хване пътя - това са фактите. Затова се предполага, че жената прави съзнателно дете, само когато го иска тя самата. А желано дете не се маха, понеже мъжа си е накривил шапката нанякъде. Ама това си е моето мнение по въпроса.

# 63
  • София
Между другото, и на мен ми минаваха същите мисли през главата в началото на първата ми бременност.
Писала съм го много пъти - жените нещо много сме се еманципирали и пощръклели, не сме склонни да се оставим в "ръцете на мъжа" когато забременеем. Трябва все още да държим контрола, работата, парите, какво ще стане и всичко останало. От което ни бръмва главата и от многото бръмбари ни бият нервите и ревем. Обаче полека с реването, защото може да доведе до контракции. Така че - де-спа-си-то. Т.е. - споко.

# 64
  • Насред хаоса
Когато стигнем дотам, жените сами да си правим деца, тогава мъжете могат да бъдат освободени от всякаква отговорност и да се гледа снизходително на тяхното поведение. Докато мъжете участват в създаването на деца, и те носят отговорност, това е. Тия приказки, че контрата била в жената, само ги насърчават да са безотговорни, вместо да се направи така, че да си поемат отговорностите, щат или не щат.

# 65
  • София
Ама аз точно това казвам всъщност - мъжът да си поеме отговорността, а жената спокойно да си гледа шкембака и бебето.
В този ред на мисли, не е лошо един подпис да направят.

# 66
  • Насред хаоса
Наистина не е лошо да бяха сложили един подпис още преди бебето, ама не са. Вероятно поради нерешителността или нежеланието на мъжа. На мен би ми светнала червена лампа веднага - не предлага брак, уж се съгласява да има бебе, пък като то вече е факт, нещо го притеснява, на 30 години с професия, от която падат доста пари той няма постоянна работа и стабилни доходи ... Та как да е спокойна и да му се остави в ръцете, като явно той не знае какво иска и какво следва да прави.

# 67
Ако се ставаше баща с подпис, психоаналитиците щяха да умрат от глад. Ама не би!

# 68
  • London, UK
Аз пък съм на мнение, че докато не се изяснят изобщо не трябва да подписват. Твърдо съм против това хората да се женят, защото жената е забременяла. За себе си винаги съм знаела, че не искам да забременявам преди да се оженя, но ако това се беше случило щях да изчакам със сватбата докато детето поотрасне и се уверя, че отношенията ни вървят добре. Моите родители са се оженили понеже майка ми е забременяла с мен и мога да ви кажа, че е ужасно за едно дете да расте с тази информация. Цял живот при всеки скандал със се чудела дали щяха да са заедно, ако не бях аз и дали нямаше да им е по-добре поотделно (моите родители и досега са заедно, но е имало моменти в които ми се е искало да не са).
Колкото до реакцията на мъжа не смятам, че е чак толкова ужасна. Ако всеки ден го питат едни и същи неща е нормално да се получават и едни и същи отговори. А това, че не й обръща внимание на резките смени на настроенито - сигурно не знае как да реагира, не е нещо с което се сблъскваш всеки ден. Като мине първоначалния шок ще се нормализират нещата.
Ако току-що е завършил университет е нормално да няма стаж по специалността си. Познавам човек който на 29 завърши стоматология, след като преди това беше учил фармацевтика 2 години и беше решил да смени специалността. Стоматология се учи много време. Аз лично бих препоръчала да си потърси работа в България за начало, в чужбина ще му трябва перфектен език за нещо в тази сфера, както и опит. 

# 69
  • София
И аз не видях нищо странно. Питала искаш ли го, той казал- ще си го гледаме. Не виждам нищо странно.

Комай, авторката се е нагълтала с хамерикански филми, където съобщението " бременна съм" предизвиква луд възторг в бъдещия татко и се почват едни танци, едни излияния, че запреваряния да я пипа по корема и да говори на бебето.....
Всъщност, човекът целенасочено е правил бебе и да скача до небесата, че е станало, едва ли чувства нужда.
За него това са само думи и нищо повече засега.
Казва ѝ, че ще си го гледат, ама тя не- дай да го тормози, дали пък ще е с нея само заради детето!?
Ми, ако не го е искал, е нямало да го направи, ама върви обясни. Simple Smile

# 70
Поговорихме нормално и се изяснихме. Обясни ми, че е искал бебето но не е очаквал да стане веднага. Притеснява се от това че няма сигурна работа и затова донякъде не си  е изразил емоциите.
За сватба и преди сме говорили и стигнахме до извода, че това е излишно и без значение, но все пак решихме да сключим граждански брак.
Нещота уж ще се наредят според него..  ще видим..

# 71
  • София
Ще се наредят, ще видиш. Hug

# 72
на мен пък ми се струва че таткото си реагира адекватно, но майката си има нейна си идея за неговите реакции и някак не им съвпадат нещата  Rolling Eyes
Кое му е адекватното един мъж да прави 3 месеца бебе и като стане да каже на жената, че е забременяла, за да го върже?

# 73
Ама той не е казал, че жената иска да го върже. Това е само в главата на авторката.
Аз и по-рано казах, че в живота не се случва като по филмите. Мъжете обикновено не дават външен израз на емоциите, както жените. Човекът не е подскачал като тинейджър от радост, а е мислил как реално ще подсигури това дете. Това си е много практична и реална реакция.

# 74
  • Стара Загора
И моя си мислеше, че не стават току така бебетата... а е на 34 даже Grinning
Като му казах, че съм бременна "Невъзможно, то не става толкова бързо" Grinning

Общи условия

Активация на акаунт