Астрология - 10 тема

• 41 537
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Ако искаш в astro.com да я построиш, няма да е класически тип "квадратна" карта. Избираш прецесия на Лахири и домификация whole signs. Картата ще е сферична, но с прецесия и по дом/знак.

# 331
  • София
Аз пробвах с тези които се равняват по галактическия център и накшатрите, които се получават за слънцето и луната ми се виждат по вярни, знам ли Sad предполагам че е доста по-сложно от това Sad

# 332
  • в 1001-та нощ
Споделям една статия, която ми попадна без да я търся и реших, че ще има какво да се види в нея Simple Smile

https://astrogalaxy.info/nakshatras/

# 333
Обаче ако нямате специализирана програма, мисля че в astro.com няма опция за показване на накшатри, има само за терми и тя е отскоро.

# 334
  • в 1001-та нощ
Има ли подобен сайт за ведическата астрология, в който се извеждат?

# 335
Има много такива сайтове, но не съм ги ползвала и проверявала. В някои от тях данните се пресмятат погрешно – или не отчита часовата зона, или лятното часово време, или нещо друго... Трябва да е някой проверен и изпробван сайт, без грешки в сметките.

# 336
Споделяла съм ви за перманентния си проблем с комуникация и телефони, сега ми предстои да си купувам нов мобелен, дали има желаещ да ми съдейства кога да си го взема, за да избегна част от неудачите и лошия късмет, пък ако вземат и комуникациите да ми потръгнат . Ако има желаещ ще му изпратя данните си. Благодаря!

# 337
Здравеѝте момичета и момчета!:smile: Отдавна чета тук с интерес и наѝ-накрая се регистирирах. Много бих искала някоѝ да ми каже как да си направя натална карта? За вас разбрах от моя близка и все по-голям интерес имам.

Самоцитирам се молбата ми! Много ми се иска да знам отговора на един много важен въпрос?

# 338
  • в 1001-та нощ
Гугъл предлага много сайтове, в които можеш да си направиш. Те я правят - вместо теб, а преди всичко се чертаеше на ръка - с пергел и т.н.

Трябва да знаеш дата, час и място на раждане. Често ползваме astro.com

# 339
  • в 1001-та нощ
Ако искаш в astro.com да я построиш, няма да е класически тип "квадратна" карта. Избираш прецесия на Лахири и домификация whole signs. Картата ще е сферична, но с прецесия и по дом/знак.

Аз май успях да го направя:

Зачетох се в статията на български и проверявам в кои накшатри са ми светилата - и двете са с темперамент "страшна"  Sunglasses Twisted Evil Слънцето е на седмия градус в Стрелец, а луната на 25-я в Рак, съответно за Слънцето накшатра Мула, с управители Кету/Сатурн и темперамент Тикшна-даруна (страшна), а за Луната - накшатра Ашлеша с управители Меркурий/Раху и същия страшен темперамент темперамент Тикшна-даруна  Twisted Evil

Продължавам с четенето Simple Smile

# 340
Моята лунна накшатра не е свирепа (урга), но също се води страшна  Grinning, а иначе минава към човешките (манушйа), но с остър и непредсказуем нрав. На Асцендента изгрява една от демоничните (хем нежна, хем страшна  Mr. Green), но тя като символика не е лоша. Особено в частта, която се управлява от Венера, не от Марс. Обаче на практика съм забелязала, че това разделение на човешки, божествени и демонични вече отдавна не важи, поне у нас и в нашата социокултурна среда. При уж божествени и брахманични по дифолт съм виждала преобладаващи негативни проявления. При хора, повлияни от Венера и Юпитер – брахманични планети – също. Имам си теория за епохата Кали Юга, в която живеем. Сега и бенефиците в повечето случаи се изявяват на едно от най-ниските си нива. Не говорим за събитийност в хороскопа, а за вродени и култивирани качества у човека. Висша изява на Венера и Юпитер изключително рядко съм виждала в реалния живот, при средностатистически човек. Говорим за много сигнификантни позиции в хороскопа. Обикновено смекчава лошото, нали в хороскопа има някакъв баланс.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2017, 13:40 от Sotis

# 341
  • в 1001-та нощ
Като начало, за да започна да свиквам с понятията (това ми е най-трудно) - мисля да разгледам всяка планета в каква накшатра е и да пропрочета за нея. На картата в астрото - гледам са отбелязани и асцендента, медиум цели и Раху - предполагам и тях трябва да включа в обзора, като начало Simple Smile В квадратните карти също са 12 квадрата, подобно на домовете. Може би след това към тях трябва да се пристъпи Simple Smile

# 342
  • в 1001-та нощ
За ползващите руски - хареса ми тук описанието на накшатрите. Моите на светилата се оказаха врагове ....

https://ru.vedicencyclopedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%BB%D0%B0
https://ru.vedicencyclopedia.org/wiki/%D0%90%D1%88%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%B0

# 343
В квадратните карти също са 12 квадрата, подобно на домовете. Може би след това към тях трябва да се пристъпи Simple Smile

Има една ромбовидна – мисля, че тя беше към северната школа. С нея започвах, някак ми беше по-лесна и прегледна. После преминах към южния модел – с 12 квадратчета. Много лесно се брои – в най-горния ляв ъгъл винаги са Риби и от тях започва отброяването нататък – Овен, Телец, Близнаци етц. В квадратчето, където е изгряващият знак, се поставя отметка.

# 344
Гугъл предлага много сайтове, в които можеш да си направиш. Те я правят - вместо теб, а преди всичко се чертаеше на ръка - с пергел и т.н.

Трябва да знаеш дата, час и място на раждане. Често ползваме astro.com

Благодаря за отговора! Знам мястото и часа на раждане. Няколко пъти влизах в astro.com, но не се справям.

Общи условия

Активация на акаунт