Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 50 015
  • 723
  •   1
Отговори
# 240
Това с лимон и зехтин е пълна глупост! Naughty
И майка ми го прави, 3 дни само това приемаше. Камъните са си там.
Зависи какви са самите камъни. Някои може и да се стопяват, но като цяло е опасно.

# 241
  • Варна
Не знам дали за 3 дни се случват нещата, нямам личен опит, просто споделих,че когато аз търсих информация попаднах на много положителни мнения за този начин на пречистване на жлъчката. При моята майка цялата жлъчка беше пълна с големи камъни и нямаше опция за прилагане на този метод. Аз съм нямала камъни,но за изхвърляне на жлъчната кал пиех сироп от артишок и със сигурност ми помогна.

# 242
  • Варна
Случвало ли ви се е при по-продължително ходене или физическо натоварване да ви заболи в дясната част на корема, но едно такова сякаш нещо ви опъва?

# 243
  • Варна
Случвало ли ви се е при по-продължително ходене или физическо натоварване да ви заболи в дясната част на корема, но едно такова сякаш нещо ви опъва?

Апандисит?

# 244
В ляво ми се е случвало, не в дясно. Там е а а апандисита. В ляво е далака. Нека ме поправи някой, ако греша.

# 245
  • Варна
То ми мина де. Ама не е остра болка и сякаш е мускула. Дето има една приказка хем боли хем сърби Grinning Много странно. Аз отскоро започнах да правя упражнения за корема.

# 246
  • Варна
В ляво ми се е случвало, не в дясно. Там е а а апандисита. В ляво е далака. Нека ме поправи някой, ако греша.
Да и на мен в ляво ми се  е случвало, рядко, но се е случвало.

# 247
Натоварила си се повече с упражненията явно. Дай си почивка ден, два.

# 248
И на мен ми се е случвало,едно такова некомфортно.
Като бързам също ми се е случвало.

# 249
На мен като малка ми се случваше често.

# 250
  • Варна
Благодаря на всички за включването Simple Smile

# 251
Писах и в темата за косите, но и вас да питам. Случайно да знаете за косопад какви изследвания се правят да поръчам на личната си? Правих кръвни какви ли не, уж всичко е наред – хемоглобин, Б12, шитовидната. Четох обаче, че ако нивата на ferritin  в кръвта са ниски, също може да е причина за косопад. Въпреки че моите са в граници (18-270 ng/mL за жени го дават), клонят към ниските стойности, което не е добре. Моите са 40 ng/mL, а разбрах че за да няма косопад би трябвало да са 80 ng/mL.  Не знам дали това може да се окаже проблем. Поиграх си да преброя колко косъма падат от главата ми, към 50-60 на ресане, след къпане доста повече ми изглеждат или понеже косата е дълга изглеждат така. Разбирам, че косата се обновява и т.н., но цялата къща е в космърлаци и много се дразня, макар и вързана да ходя. Колкото пъти си пипна косата, толкова пъти косми падат. Иначе се храня преобладаващо протеиново, понеже спортувам, едва ли ми липсва нещо от храната, но това чудо не спира целогодишно. И маски правя, и професионална козметика ползвам, но няма край това падане.

# 252
Витамин D пускала ли си? Той също е много важен и има отношение към косопада.

По отношение на ЩЖ, всичко ли изследва - TSH, FT4, FT3, TAT и MAT? Какви са точните ти стойности?

# 253
Vit. D-23.5ng/ml (имам лек дефицит, но вземам по 2000IU целогодишно)
TSH-1,36 uIU/mL
T4 free-1,29
Vit. B12 - 829 pg/mL
Hemoglobin – 13.3g/dL
Ferritin – 40ng/mL
T3, TAT и MAT нямам (но си правих сцинтиграфия тази година, и ми казаха че е наред всичко)

# 254
vici75, ще ти кажа аз как си реших въпроса с косопада. Ампули Уртика от магазин за фризьорски консумативи. Това е екстракт от коприва, произведен в Украйна.  Ампулите големи. Третира се измита и добре подсушена коса, като се втрива в корените. Добре е първите две седмици да се ползва при всяко миене на косата, а след това започваш да разреждаш. За около месец косопадът ми спря напълно. Пробвай. На няколко приятелки съм го казвала и са оставали изключително доволни от ефекта.

Общи условия

Активация на акаунт