Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 50 029
  • 723
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Спрея го ползвам за рани, изгаряния и т.н., може и след операция- само пръскаш. По-бързо свършва обаче от другите форми. Малко скъпичко излиза
За хемороиди са си свещичките, дори и за външни. Те са мазни, задържат се по-дълго. Но не можеш да ги ползваш за друго...

Мерси, ще взема свещичките.

# 226
Свещичките са добри,да,потвърждавам Simple Smile
Ако не ви се занимава има маз за мазане,със специален накрайник за тази област,прилага се по-лесно Simple Smile Казва се Проктис-М Simple Smile

# 227
  • София
Пиша тук с надеждата, че ще прочете някой, който е имал проблем  жлъчката и ще може да ми даде повече информация, защото в темата за камъните в жлъчката рядко се отговаря.

Откриха ми на профилактичен преглед камък в жлъчката - 8/ 4 мм. Четох, че обикновено високият холестерол е причината, но току що ми излязоха изследванията и ми е 3.66 при долна граница 3.5. Каква друга може да е причината, досега не съм имала никакви оплаквания. Къде точно боли жлъчката отпред/ отзад? Сега трябва да спазвам диета, за да не се образуват още камъни ли? Вярно ли е, че не изчезват никога? Понеделник съм на гастроентеролог, но дотогава ще полудея, чета какво ли не и само се филмирам. Чудя се, ще трябва ли операция. Списъкът със забранени храни е огромен, а от нито една храна досега не съм имала проблем. Всичко ли трябва да спра? Знам, че не сте лекари, но ще съм благодарна, ако някой със сходен проблем ми пише, може и на лично.

# 228
Камъни в жлъчката се образуват много често при жените по време на бременността от притискането и сгъването на органите в коремната кухина. Доколкото знам се оперират лапароскопски и само ако са големи и имаш кризи.

# 229
  • София
Аз родих април миналата година, юни 2016 бях на профилактичен и нищо не откриха, възможно ли е толкова късно след раждане да се появят?

# 230
Юни 2016 са те гледали на ехограф и не са видели камъни, така ли?

# 231
  • Варна
Баща ми го оперираха миналата година, но той имаше много кризи и много болки. И да диета се пази стриктна, дори и след операцията.

# 232
  • София
Юни 2016 са те гледали на ехограф и не са видели камъни, така ли?

Да, за това едва ли е от раждането.

Баща ми го оперираха миналата година, но той имаше много кризи и много болки. И да диета се пази стриктна, дори и след операцията.

На мен сега целта ми с диетата е да не се появят нови камъни ли, защото болки и кризи на този етап Слава Богу нямам.

# 233
Може да си живееш безпроблемно с камъни, ако нямаш кризи. Но, диетата е задължителна! Naughty
Ако те оперират, махат жлъчката. После пак трябва диета и внимание с храната.

# 234
  • Варна
Не се филмирай излишно, изчакай си прегледа спокойно. А това, че нямаш кризи е супер и е възможно никога да нямаш.
Кой знае колко народ сме с камъчета без изобщо да подозираме.

# 235
  • София
Благодаря, Глухарче, ще го изчакам, но колко ще е спокойно не мога да кажа.  Simple Smile

А кафе, шоколад, тлъсто, мазно, алкохол напълно ли трябва да бъдат изключени от менюто или може рядко и по-малко, ако нямам болки. От понеделник ( когато ми беше прегледът) не съм консумирала такива неща, но искам да знам завинаги ли трябва да забравя за тях.  Rolling Eyes

Това, което всъщност ме тревожи най-много е, как биха се отразили тези камъни ( за сега всъщност 1 камък) при една бъдеща бременност и дали, ако искам да имам второ дете по-добрият вариант не е махането на жлъчката.  Confused Ще си задам всичките въпроси и на прегледа, разбира се. Няма да давам зор и за операции, които не са ми необходими.

Благодаря, че ми хвърлихте малко светлина в тунела.  Simple Smile

# 236
много хора си живеят с години с камъните, ако започнеш да правиш кризи, болки или проблеми я махай веднага, до преди това си хапвай здравословно и нормално.

От няколко дена ми става много отпаднало, кофти и всеки момент все едно ще припадна и то всеки ден на обяд.Сутрин ми е добре. Мерих си кръвното 118 на 70  и е малко завишено,а по принцип съм с 90 на 60. Имам възел на щитовидната, но не знам дали от нея е проблема .

# 237
  • Варна
много хора си живеят с години с камъните, ако започнеш да правиш кризи, болки или проблеми я махай веднага, до преди това си хапвай здравословно и нормално.

От няколко дена ми става много отпаднало, кофти и всеки момент все едно ще припадна и то всеки ден на обяд.Сутрин ми е добре. Мерих си кръвното 118 на 70  и е малко завишено,а по принцип съм с 90 на 60. Имам възел на щитовидната, но не знам дали от нея е проблема .

Възможно е захарта да ти пада, при мен се случва около 17 ч. Наложих си да си хапвам по-малко, но по-често. Ако хапна нещо дребно около 16 ч. нямам проблеми.
Не е от щитовидната.

# 238
  • Варна
Благодаря, Глухарче, ще го изчакам, но колко ще е спокойно не мога да кажа.  Simple Smile

А кафе, шоколад, тлъсто, мазно, алкохол напълно ли трябва да бъдат изключени от менюто или може рядко и по-малко, ако нямам болки. От понеделник ( когато ми беше прегледът) не съм консумирала такива неща, но искам да знам завинаги ли трябва да забравя за тях.  Rolling Eyes

Това, което всъщност ме тревожи най-много е, как биха се отразили тези камъни ( за сега всъщност 1 камък) при една бъдеща бременност и дали, ако искам да имам второ дете по-добрият вариант не е махането на жлъчката.  Confused Ще си задам всичките въпроси и на прегледа, разбира се. Няма да давам зор и за операции, които не са ми необходими.

Благодаря, че ми хвърлихте малко светлина в тунела.  Simple Smile

Чела съм за един дядо от с.Чавдар, който прави отвара от билки, в комбинация с лимон и зехтин, която спомага за пречистване на жлъчката. Поразрови се из нета за повече инфо. Премахването не е най-добрия вариант при условие,че не правиш кризи и нямаш болки, тъй като отстраняването на всеки един орган, води до натоварване на другите органи. Повечето от нашите лекари те слагат под скалпела дори и да не е наложително.

# 239
  • София
С връзки си уредих преглед още утре във ВМА. Понеделник съм на друго място, така че ще имам две мнения.
Четох, че опитът за вадене на камъка със зехтин  и лимон не е добра идея, защото може да стане запушване.
Ще  пиша утре да кажа какво са ми казали.

Общи условия

Активация на акаунт