Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 923
  • 723
  •   1
Отговори
# 375
Нефролог.

# 376

Idccya бременна си все пак, мини през лекар. Има такива гъбички като червени точици, но ти казваш, че нищо не виждаш. Топни си краката в много слаб разтвор на калиев перманганат.

Да, задължително ще мина през лекар. Сега след баня видях някакви червени точици, не са издути, а само ситни точки една до друга. Знаете ли как се лекуват тези гъбички? Трябва ли да вземам антибиотици?

# 377
  • София
При високи стойности на белтък в урината при какъв лекар се консултира уролог или нефролог ?
Започни с нефролог.

# 378
Извинявам се ако въпроса ми се дублира в друга тема но ми трябва бърз и компетентен отговор .
Съвсем накратко ще попитам надявам се да има някой който е лекар или е медицинско лице тук и да мооже да ми отговори правилно . Значи преди 8 дни претърпях операция от варикоцеле което беше доста голямо 3 та степен от от лявата страна , спазвам всички указания на докторите и възстановяването върви нормалоно , но вече на 8 - мия ден имам доста силно изразена сексуална възбуда , вечер като си легна получавам силна ерекция и едвам се въздържам . В тази връзка искам да попитам колко дни след операцията може да започна полов живот
и  също така след кой ден от интервенцията най- рано може да има мастурбация и това по някакъв начин би ли застрашило операцията . Притеснявам се че така както вечер получавам ерекция някой път може да не успея да се контролирам и въпроса ми е чисто здравословен има ли някакви рискове за операцията или вече след 8- мия ден нещата би трябвало да са доста по добре . Благодаря .

# 379
  • София
Здравейте, преди няколко дни четох оплакване на потребителка от силна мигрена и каза, че с "еди какво- си обезболяващо" ѝ минавала, но не мога да го намеря, забравих името. От по- силните е, може дори да е с рецепта. Не е аналгин,беналгенин и прочие, нито аулин и солпадеин.
Мисля, че имаше "Ц" в името. Rolling Eyes

Едит: сетих се, Ацефеин. Не си трия мнението, защото може на някого да помогне.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 02:02 от The Catcher in the Rye

# 380
Извинявам се ако въпроса ми се дублира в друга тема но ми трябва бърз и компетентен отговор .
Съвсем накратко ще попитам надявам се да има някой който е лекар или е медицинско лице тук и да мооже да ми отговори правилно . Значи преди 8 дни претърпях операция от варикоцеле което беше доста голямо 3 та степен от от лявата страна , спазвам всички указания на докторите и възстановяването върви нормалоно , но вече на 8 - мия ден имам доста силно изразена сексуална възбуда , вечер като си легна получавам силна ерекция и едвам се въздържам . В тази връзка искам да попитам колко дни след операцията може да започна полов живот
и  също така след кой ден от интервенцията най- рано може да има мастурбация и това по някакъв начин би ли застрашило операцията . Притеснявам се че така както вечер получавам ерекция някой път може да не успея да се контролирам и въпроса ми е чисто здравословен има ли някакви рискове за операцията или вече след 8- мия ден нещата би трябвало да са доста по добре . Благодаря .

Медици тук няма. Даваме изцяло непрофесионални мнения и насоки. Peace

А защо не попита лекаря си относно въпроса, който те интересува?

# 381
Здравейте, излязоха ми резултати от обременяването с глюкоза и съм много притеснена, като гледам резултатите явно имам инсулинова резистентност или може би е диабет, изобщо не съм наясно, а за съжаление съм на лекар чак на 19.09 и ще се побъркам до тогава. Ако може да кажете нещо ще съм ви много благодарна.  Confused

Изследване   Резултат   Единици   ДГ   ГГ   Пато

КЛИНИЧНА ХИМИЯ

Гликиран хемоглобин -Нb A1C(%)   5.3   %   4   6   
ФУНКЦИОНАЛНИ ТЕСТОВЕ

ОГТТ с инсулинови нива

Инсулин                            9.6   mIU/ml   3   17.1   
Инсулин след 60 мин   86.5   mIU/ml   3   45   H
Инсулин след 120 мин   57.3   mIU/ml   8.7   30   H

Глюкоза                            5.25   mmol/l   3.5   6.1   
Глюкоза след 60 мин     11.82mmol/l   3.5   11.1   H
Глюкоза след 120 мин   7.3   mmol/l   3.5   7.2   H

# 382
Ти пък, какво си се сащисала толкова. Simple Smile

Не са ти зле резултатите. Да, може би имаш някаква лека форма на ИР, но нищо чак толкова притеснително. Може да се наложи да попиеш метформинов препарат и да минеш на нисковъглехидратна диета. Нищо страшно няма, лесно ще вкараш нещата в ред. Peace

Ако искаш, погледни и тази тема.

# 383
Ами след 60-та и 120-та минута резултатите на инсулина са толкова над нормата, че много се притесних. Ще мина на диета със сигурност, ще започна и да спортувам повече.

# 384
На 60-тата мин. е нормално инсулинът да скочи приблизително 5 пъти повече от стойността на гладно. Затова казах, че и да има отклонение при теб, то е далеч от сериозно. Peace

Повечето, които пишем в темата за ИР, сме стартирали с много по-кофти стойности, като са ни диагностицирали. Twisted Evil

# 385
Благодаря ти, писах и  в другата тема все пак, дано не досаждам много. При мен е скочило с 10 пъти почти на 60-та минута, което ми се вижда доста.

# 386
  • Пловдив
Някой скоро да си е правил ЦС за проходимост на тръбите?

# 387
Благодаря ти, писах и  в другата тема все пак, дано не досаждам много. При мен е скочило с 10 пъти почти на 60-та минута, което ми се вижда доста.

Не са ти чак толкова зле резултатите. Малко диета и малко метформин и ще си ОК.

# 388
Благодаря много.  bouquet А този метморфин се изписва от лекар предполагам, докато ми дойде прегледа само диета ли да спазвам?

# 389
Даже, ако питаш мен, и само с диета ще стане. Peace
Д-р изписва метформина.

Общи условия

Активация на акаунт