Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 843
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
   А забравих - също почистване и на зъбния камък.

# 586

Чистете ли се зъбите с конец за зъби? Използвате ли всяка вечер вода за уста? Също помага и използването на пасти за зъби, които са предназначени за кървене и подуване на венци.
Не става въпрос за мен , но и аз ни ги чистя с конец. Пастите не са помогнали, пробвано е жабурене с кокосово масло, но без успех. А каква вода бихте препоръчали? Зъбният камък е почистен, но кървенето  и лошият дъх продължават

# 587
Казваме ти, че трябва да се почистят първо зъбите, ти пак за вода питаш.

# 588
С какво лекувате кървене на венци?

Първо с почистване на зъбен камък и особено, ако има джобове. И антибиотик, ако се налага.

АБ се отрича при пародонтологични проблеми. Това е остаряло схващане и лечение.
Мога много да пиша и съм писала по темата в различни раздели и теми, но не искам да обсебвам и тук Blush

# 589
Тета, при много възпален джоб се налага. Защото инфекцията е дълбока и води до стопяване на костта. Tired

# 590
Както казах, зъбният камък е почистен , но кървенето продължава... изписана е само една вода за стягане ... А питам за вода, защото ми беше зададен такъв въпрос!

# 591

Чистете ли се зъбите с конец за зъби? Използвате ли всяка вечер вода за уста? Също помага и използването на пасти за зъби, които са предназначени за кървене и подуване на венци.
Не става въпрос за мен , но и аз ни ги чистя с конец. Пастите не са помогнали, пробвано е жабурене с кокосово масло, но без успех. А каква вода бихте препоръчали? Зъбният камък е почистен, но кървенето  и лошият дъх продължават

Горе добавих линк към тема, която да прочете въпросният човек.
Ако има пародонтит, а вероятно има, нито паста за зъби, нито вода за уста, ще му помогне. Да си направи панорамна снимка, за да се види на нея дали има стопяване на коста и около кои зъби.
Да не отлага, защото може да изгуби всичките си зъби...

Дева, на мен ми сложиха АБ вътре в джоба, но от орален АБ няма смисъл, защото не стига до там, а и трябва да се пие нон стоп, а това е абсурд...все пак имунната система ще ни трябва, нали?

Ели, чистене на зъбен камък няма нищо общо с чистене при ПАРОДОНТОЛГ!

# 592
Както казах, зъбният камък е почистен , но кървенето продължава... изписана е само една вода за стягане ... А питам за вода, защото ми беше зададен такъв въпрос!

А, добре, извинявай тогава. Peace

# 593
Проучете за хранителни добавки, защото проблема не е само локален. Имунната система трябва да е много силна, за да се справи с проблема. Водата за уста задължително без аклохол. Водите, които съдържат алкохол са противопоказни за ежедневна употреба.

# 594
За кървящи  венци преди доста години ми помогна родожил, но не знам дали сега го има. А от водите за уста сме доволни от  Елудрил класик.

# 595
Мерси момичета! Както казах, искам да проверя колко е компетентен въпросният лекар. Явно не е щом е изписал тази вода за стягане, до колкото знам не е купена още, защото са казали, че е много силна и ако вземеш повече може цялото чене да ти се схване

# 596
снощи с разстройство. 3 пъти на тоалетна късна вечер. сутринта 1 път.
днес вместо по-добре ми е мнооооого зле в областта на корема (който си е по принцип проблемен). какво е това, какво да пия/ям?

# 597

Не става въпрос за мен , но и аз ни ги чистя с конец. Пастите не са помогнали, пробвано е жабурене с кокосово масло, но без успех. А каква вода бихте препоръчали?

Повярвайте ми, но конецът за зъби помага много за кървене на венците! Мислих, че е преувеличено, че когато човек се чисти с конец за зъби, се оправя с кървенето на венците! И аз имах този проблем преди 3 години. Всяка сутрин, като се събудих, ми течеше или имаше кръв по зъбите ми. Също така и по някое време през деня започваха да кървят. Започнах да се чистя с конец за зъби. В началото ми беше много трудно докато се науча и ми отнемаше около 1 час да почистя всички зъби. Сега ги чистя през 1 или 2 дни. Причината е, че чувствам болка във венците на сутринта, като се събудя. Но вече не мога да не чистя зъбите си с конец за зъби. Чувствам колко мръсни са зъбите ми. Виждам как се натрупва храна по зъбите.

Използвам вода за уста на "BioDent" с прополис. Био вода за уста. На Листерин водата за уста не ми харесва.

Забравих да напиша, че преди 4 години зъболекарят ми предписа вода за уста, но не помня името й. Това което написах Eudermol е лосион за тяло. Доволна съм от тази вода за уста. Повлияе ми положително на венците. За съжаление не може да се използва за дълъг период от време. Всъщност видях в предните постове за вода за уста Елудрил. Точно тази вода за уста имах предвид.

# 598
Според моят пародонтолог, и устата за вода, и стягащите пасти са само маркетингови трикове. Те не лекуват пародонтита. За да спре кървенето, трябва да се изчистят микробите, а това става с дълбоко пародонтологично почистване, което е различно от обичайното чистене на зъбен камък. Просто се пипа по-надълбоко при пародонтологичното.
Щом има кървене, нещата са напреднали и сериозни. Аз дори нямах грам кървене, и въпреки това се оказах с пародонтит.
За да може венеца да се прикрепи плътно отново към зъба, да го обгърне като яка-защото това е нормалното му положение, трябва зъба и корена му да е почистен от микроби. Иначе няма да стане...
Сори, че като свекърва -  ама пародонтолог си трябва!

Хълк,нищо не ядеш, пиеш само вода, ако не те дразни. Рекомфорт за болките може.

# 599
снощи с разстройство. 3 пъти на тоалетна късна вечер. сутринта 1 път.
днес вместо по-добре ми е мнооооого зле в областта на корема (който си е по принцип проблемен). какво е това, какво да пия/ям?
Вода пий. Ако имаш - активен въглен или пробиотик. За захранване - печен картоф (печеш го цял, необелен) и печена ябълка (пак цяла, необелена, може да изрежеш малко конусче откъм дръжката за да не се спука).

Общи условия

Активация на акаунт