Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 823
  • 723
  •   1
Отговори
# 600
Съгласна съм с Тета. Peace
Аз също не съм имала кървене, видимо, но ми се възпаляваха два джоба.
Такова нещо като при Дженифър не ми е познато.
Как така ще ти тече кръв? Rolling Eyes

# 601
С какво лекувате кървене на венци?

С паста за зъби "Лакалут актив".

# 602
С какво лекувате кървене на венци?

С паста за зъби "Лакалут актив".

Глупости  Peace

Трябва ПОЧИСТВАНЕ дълбоко (почистването на зъбен камък едно на ръка). Поне тук в Щатите (предполагам и в БГ) венеца го отварят като пепепруда с упойка. Почистване детайлно всяка страна по час отнема. Не се заблуждавайте с никакви суплементи, пасти, води и т.н. Те са за здрави зъби и венци за поддръжка.

Иначе да, конците възпаляват, може би не при всеки, но и при мен се получава така. За това аз лично ползвам water flosser. Имам и в нас и на работа по едно пръскало. Клечките с конец гледам да ги ползвам съвсем повърхностно, колкото да избутам по-голямо парче храна.

# 603
Глупости ами...ама да се залъгват...
Чак се ядосвам как се подлъгват по реклами хората.
Вместо реклами на пасти, по-добре да рекламират пародонтолози...че някои дори не подозират за тяхното съществуване. Включая и мен до преди година..

# 604
Обясни му, че може и да е фатално, ако се образува тромб, който запуши съдовете. Умира се, да го кажа направо. И с това ли е ок въпросният мъж? Rolling Eyes
За съжаляние грам не му дреме. Обвинява ме, че от липса на "ангажименти" се вманиячавам по него . Той е от хората, които не мислят, няма мечти, не прави планове за бъдещето. Ако днес питам, какво ще прави утре, ще ми отговори, че до тогава има много време и му е далечно. Много се дразня, а и като знам, че няма да стигнем до консенсус се побърквам.
А аз го обичам и от себе си повече, не искам да живея в страх, че всики момент мога да го изгубя. Sad

# 605
Глупости ами...ама да се залъгват...
Чак се ядосвам как се подлъгват по реклами хората.
Вместо реклами на пасти, по-добре да рекламират пародонтолози...че някои дори не подозират за тяхното съществуване. Включая и мен до преди година..

Ама моля ти се, преди 15 години докато живеехме в БГ, нашата зъболекарка (че и приятелка) уж чистела зъби. С най-острото си инструментче побута тук побута там. На моя мъж венците му кървят та кървят. И витамин Ц да вземал Joy. Сега тъй са мряли, тъй са ги ровили дет се вика по време оно. Нещата са се променили и в БГ. Изселихме се и като отиваме на зъбар тук, оня се хвана за главата. Та подложи го моя мъж на въпросното почистване и от тогава ни кървене, ни зъбен камък, ни дявол. Не знам къде се изпари тоя проблем. Може би защото и бяхме по-млади, може да е било и от почистването и хванат проблема на време, но от тогава кървене на венци не знае какво е, а и остаряхме.

# 606
Истината е, че пародонтологията в БГ е нова специалност, развива се едва след 2000 година. Масовите зъбари не я познават, а и нямат интерес да я практикуват.
Моят стоматолог също - загубих две години, защото според него всичко ми било ок. Накрая призна, че от пародонтологични работи не разбирал и не искал даже да разбира  hahaha Поне ме препрати на пародонтолог, но към този момент аз вече се бях ориентирала от форума, че ми трябва такъв специалист  Peace

Тук процедират така-клати ти се зъб, вадят. Клати ти се друг - вадят и него. Лекуват на парче. Като ти извадят всичките , може и да се усети някой, че проблема е пародонтологичен, ама късно е , чадо, лопна мандалото...

# 607
В такъв случай ще трябва да се разучи за някой добър в Пловдив Simple Smile

# 608
В грешка си, Тета.
Пародонтологията изобщо не е нова специалност.
Още през далечната 1990 г. ходех при такъв специалист в Пловдив. Държавна поликлиника.
Не, че бях много доволна, техниката им беше зле тогава и само с онова желязо ми чегърташе зъбите.
Чак при следващата си зъболекарка, не с такава специалност, видях какво е ултразвуково почистване на зъбен камък.

# 609
Пародонтологично почистване и почистване на зъбен камък са две различни неща  Peace да уточним!

Понеже доста хора споменаха напред, че им били махнали камъка ама пак кървяли. Не става дума за почистване на зъбен камък (и това е важно). Говорим за ДЪЛБОКО ПОЧИСТВАНЕ (под венец, покрай корен и т.н.)

# 610
В грешка си, Тета.
Пародонтологията изобщо не е нова специалност.
Още през далечната 1990 г. ходех при такъв специалист в Пловдив. Държавна поликлиника.
Не, че бях много доволна, техниката им беше зле тогава и само с онова желязо ми чегърташе зъбите.
Чак при следващата си зъболекарка, не с такава специалност, видях какво е ултразвуково почистване на зъбен камък.

Сигурна ли си, че е бил пародонтолог?

Има една тема тук "Пародонтозата-модерното лечение" или нещо подобно беше. Аз от там научих много неща. Включително и това, че към 2000г. в България е имало само една известна доцентка по специалността, вече баба към днешна дата....Сега има предимно млади специалист, завършили последните години, които са пО в час...

И да, да повтоя Вики75 - чистенето на зъбен камък Е различно от пародонтологичното почистване!

# 611
# 612
Сигурна съм, бях му пациентка поне 15 години.
Арменец е, много известен в Пловдив.
Не знам дали вече не е пенсионер.
Отделно пък сегашната ми зъболекарка, тя е от много известна семейна дентална клиника, ме е пращала в Стоматологичния факултет при друг.
Заблудила си се, че е нова специалност.
Пародонтоза е имало винаги. Татко и той имаше проблеми с венците, но се следеше и няма изгубени зъби.

# 613
Пародонтоза винаги е имало. Всъщност правилно е пародонтит. Но специалисти няма и сега. Във София Варна , Пловдив и Стара Загора са основно. В Плевен чат-пат. В нашия град няма нито един...
Не споря и не се изживявам като последна и обективна инстанция, но наистина много съм чела по въпроса, а и имам и лични впечатления...

# 614
Даже този Родожил, който сега изписват, преди е бил предшестван от Ровамицин.
Татко трудно го намираше, казваше, че бил френски и не го внасяли редовно.
Моята зъболекарка пък не ми изписва Родожил, а комбинация от Арилин и Дуомокс, по схема.

Тета, в Пловдив е вторият Стоматологичен Факултет, това има значение.

Темата, която си дала е за модерното лечение.
Но лечение винаги е имало. Не, че болестта е нова=модерна.

Общи условия

Активация на акаунт