Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 50 053
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
Моите не сърбят,днес гледам че почти нямам,преминаха ми Simple Smile

# 166
  • Sofia
Вит Д ми е 43...трябва ли нещо да приемам?

# 167
Референтните стойности на витамин Д са от 20 до 50, така че не би трябвало.
Моят беше 4,85 и ми предписаха Вигантол. След месец ще правя ново изследване да видим ще има ли промяна.

# 168
  • София

Долната граница е 50, нисък Ви е, трябва да е над 100 поне. Вземете си Витамин Д на някоя читава фирма (Солгар) и започнете с 1000 ед.на ден.
     http://zelen.org/%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D1 … B8%D0%BD-d/ 

# 169
  • някъде
Какви са референтните стойности?

# 170
При мерни единици ng/ml, трябва да е от 20 до 50.
При nmol/l , трябва да е над 50.
Вижте си резултата в какви мерни единици е.

# 171
  • Sofia
Какви са референтните стойности?
50-120 в Цибалаб

# 172
Някой знае ли INR за протромбиново време ,ако е 1,52 какво означава?

# 173
  • София
знаете ли нещо за възстановяване на силите след стомашен вирус ?
2-3 дни ме държи , чувствам отвратително , най- вече без никакви сили.

# 174
  • Варна

Сън, почивка и пробиотици. И разбира се подходяща диета за захранване.

# 175
Ужасно е и аз го прекарах.
Почивка е нужна.

# 176
Случва ли ви се да бъркате думи?

В последно време се усещам, че ми се случва с някакви близки думи. Не е постоянно, но като се хвана и се шашкам. Преди 3-4 месеца пак имах такъв период, отмина, бях стресирана. Сега пак съм под стрес, защото имам постоянна хипохондрия, отделно май имам и хашимото, та се чудя дали може да е от това или имам тумор на мозъка. Мнохо се шашкам всеки птт, в който стане. Не се случва всеки ден, но му обръщам внимание и се дразня. Примерно вчера вместо "евреи" , казах "еврейци". Преди 2-3 седмици обяснявах нещо и исках да кажа, че това е нечий дядо, а аз изцепих "това е баба й". Друг случай: вместо спирачки-чистачки. Други ситуации са, когато бързам и едновременно искам да кажа "Отивам за малко..." и "Ей сега се връщам" и казвам "Връщам се за малко", примерно. Пак казвам, не е всеки ден, отчитам, че му отдавам прекалена важност и ако не бях изнервена за болести, надали щях да му се вържа. Случвало ли ви се е?

# 177
Аз бъркам, особено като пиша. Размествам и букви. Но се случва само когато съм преуморена или стресирана. Намирам за нормално да дава мозъкът на късо в такива моменти.

# 178
  • Пловдив
При бактериална инфекция СУЕ и ЦРП са винаги завишени, нали? Т.е. При отрицателно ЦРП и СУЕ в референтните стойности няма как да става дума за бактериална инфекция, нали? Левкоцитите също са в норма.
Чакам ЛЛ да се обади след час, но все пак си размишлявам.

# 179
  • София
Случва ли ви се да бъркате думи?

В последно време се усещам, че ми се случва с някакви близки думи. Не е постоянно, но като се хвана и се шашкам. Преди 3-4 месеца пак имах такъв период, отмина, бях стресирана. Сега пак съм под стрес, защото имам постоянна хипохондрия, отделно май имам и хашимото, та се чудя дали може да е от това или имам тумор на мозъка. Мнохо се шашкам всеки птт, в който стане. Не се случва всеки ден, но му обръщам внимание и се дразня. Примерно вчера вместо "евреи" , казах "еврейци". Преди 2-3 седмици обяснявах нещо и исках да кажа, че това е нечий дядо, а аз изцепих "това е баба й". Друг случай: вместо спирачки-чистачки. Други ситуации са, когато бързам и едновременно искам да кажа "Отивам за малко..." и "Ей сега се връщам" и казвам "Връщам се за малко", примерно. Пак казвам, не е всеки ден, отчитам, че му отдавам прекалена важност и ако не бях изнервена за болести, надали щях да му се вържа. Случвало ли ви се е?

Случва ми се, даже сякъш ми се плете езика. Последно по време на почивката, подозирам,че ми пада кръвната захар, като хапна се оправям....

Общи условия

Активация на акаунт