Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 986
  • 723
  •   1
Отговори
# 300
Феритин под 70 и със сигурност под 30 µg/L, предполагам това изследване  е първоизточник на доста от статиите.

А какво можем да направим по върпоса? Как да го вдигнем? Аз съм яко на месо, яйца, спанак, сирена, понеже спортувам и въобще съм много далеч от диети и гладуване. Та при мен храната няма на къде да я променям повече.
Лекарят, който те насочи за изследване на желязото, би трябвало да ти изпише нещо в подходяща доза. Как ти са хемоглобина и биохимията?

# 301
Тъкмо изчетох и анализирах статията. Ами общо взето и тая работа с феритина не е много сигурна като цяло. Разбрах, че на тия с косопада им е нисък, но след това като са им давали суплемент 6 месеца (325 mg of ferrous sulfate twice a day: elemental iron content 65 mg) не са видяли кой знае какъв ефект, макар че им се е вдигнало нивото. Някакъв ефект са забелязали тия на които са им изписали в паралелел 5-alpha-reductase inhibitors и все пак от изследването не е станало ясно от суплемента или от суплемента с инхибитора са видяли ефект. Всъщност статията споменава какви изследвания се правят: Serum ferritin concentration, CBC, erythrocyte sedimentation rate ( ESR ) and thyroid function test.

Иначе на мен конкретно според изследвания всичко ми е наред и в граници. Но до сега не съм видяла доктор който да се задълбочи в резултатите от изследванията – дали са нормални към ниски или нормални към високи. Щом си в граници си наред и толкова. А на мен феритина ми дойде в пакет със стандартните изследвания, не сме го заявявали целенасочено него (живея в чужбина).

Ето, пак ги пускам мойте:
Vit. D-23.5ng/ml (имам лек дефицит, но вземам по 2000IU целогодишно)
TSH-1,36 uIU/mL
T4 free-1,29
Vit. B12 - 829 pg/mL
Hemoglobin – 13.3g/dL
Ferritin – 40ng/mL
T3, TAT и MAT нямам (но си правих сцинтиграфия тази година, и ми казаха че е наред всичко с щитовидната)

# 302
При такива резултати нищо няма да ти изпишат. Масажи на скалпа с хининова вода и повече ресане за подобряване на  кръвообръщението пробвала ли си? Друго, за което се сещам, да смениш шампояна и да спреш за известно време стилизиращи продукти. С дълга коса на мен винаги ми изглеждат много падащите косми, но не е тръгнала да оредява.

# 303
Излезе ми ечемик на окото.Усещането е доста неприятно.Препоръчайте ми капки или нещо друго за лечение.

# 304
При такива резултати нищо няма да ти изпишат. Масажи на скалпа с хининова вода и повече ресане за подобряване на  кръвообръщението пробвала ли си? Друго, за което се сещам, да смениш шампояна и да спреш за известно време стилизиращи продукти. С дълга коса на мен винаги ми изглеждат много падащите косми, но не е тръгнала да оредява.

Шампоани имам най-малко 10 и ги редувам, както и какви ли не мазила за скалп....Дали е от това, че е дълга и аз не знам, но не е оредяла. Просто ми лази по нервите, че цялата къща е от години в мои косми и където да отвориш, каквото да побуташ косми отвсякъде излизат.

За ечемика щях да пиша. Не знам лек дали има (имаше някакви бабини деветини, но не се сещам какво беше точно), но ако не мине до месец и трябва на лекар да ходиш. Мъжо така все го отлагаше, че какво „да се лигавим сега“. И след месец като не се махна и отиде на лекар, му го цепиха, и тогава да видиш как се припада от упойка в окото. Та наблюдавай се и не го оставяй много дълго.

# 305
Аз мазах с Фуциталмик и капвах капки Макситрол.Но седмица и отгоре ми стоя ечемика

# 306
Просто ми лази по нервите, че цялата къща е от години в мои косми и където да отвориш, каквото да побуташ косми отвсякъде излизат.
С дълга при едно ресане се събира цяла шепа, с къса и да искаш, не можеш събра толкова за седмица. А ако има и килими, където да се набиват, нормално е да ти изскачат отвсякъде. Реши по-често, поне да остават повечето в четката.

# 307
Гърне, не знам какъв ти е проблемът, но само ЕКГ, ехо и дори холтер не могат да потвърдят или отхвърлят диагноза. Но все пак дават информация.
За НКБ не мога да кажа, но в Токуда имат ултрамодерна апаратура. Препоръчвам. Peace

sea.sea, не се съгласявай за операция. Peace
Щом не си имала и кризи, хич пък.
Рискове има, една съседка почина след перфорация на дванадесетопръстника при лапароскопска операция на жлъчката. Иначе самите камъни могат да запушат каналите и да предизвикат механична жълтеница. Чак тогава е задължителна операцията. Кризите се овладяват медикаментозно, силни болки са, но не се умира от тях. Баща ми си живя над 20 години с камъни, имаше няколко кризи, чак като му се запушиха каналите, го оперираха. Но с отворена операция, голям разрез.
Майка ми и тя има камъни, но засега не ги пипа.

# 308
Гърне, не знам какъв ти е проблемът, но само ЕКГ, ехо и дори холтер не могат да потвърдят или отхвърлят диагноза. Но все пак дават информация.
За НКБ не мога да кажа, но в Токуда имат ултрамодерна апаратура. Препоръчвам. Peace

Мерси, ще ги имам предвид. Peace

# 309
Привет! Нещо странно ми се случва напоследък... Може би от около два месеца. Докато си стоя изведнъж ми изтръпват 2,3 и 4 пръст и на двата крака. Не ме боли, просто изтръпват за около минута и отшумява. Някаква идея защо се получава това? Thinking

# 310
Melisandra, и на мен последните месеци ми се случи на няколко пъти, много неприятно. Мисля си, че е от недостиг на магнезий.
sea.sea, и аз съм с камък в жлъчката, един, голям ок. 11мм. Открих го случайно. И аз съм на мнение, никаква операция без наличие на кризи и др.проблеми. Има хора, които цял живот живеят с камъни без дори да разберат. Колкото и лека да е, си е операция. А и махаш орган. За мен няма важен и по-малко важен орган. По опасни са малките камъни, защото може да тръгнат и да запушат каналите. Големите, стига да не нарастват не са толкова опасни. Много е важна диетата или по-скоро здравословният начин на живот!

# 311
  • оттам, откъдето започва България
vici75, ще ти кажа аз как си реших въпроса с косопада. Ампули Уртика от магазин за фризьорски консумативи. Това е екстракт от коприва, произведен в Украйна.  Ампулите големи. Третира се измита и добре подсушена коса, като се втрива в корените. Добре е първите две седмици да се ползва при всяко миене на косата, а след това започваш да разреждаш. За около месец косопадът ми спря напълно. Пробвай. На няколко приятелки съм го казвала и са оставали изключително доволни от ефекта.
Може ли снимка на тези ампули, че нещо не успях да ги намеря в нета.
Намерих с друго наименование: Ozo.

# 312
пейдж, значи да не се притеснявам, не е нещо сериозно Blush

# 313
vici75, ще ти кажа аз как си реших въпроса с косопада. Ампули Уртика от магазин за фризьорски консумативи. Това е екстракт от коприва, произведен в Украйна.  Ампулите големи. Третира се измита и добре подсушена коса, като се втрива в корените. Добре е първите две седмици да се ползва при всяко миене на косата, а след това започваш да разреждаш. За около месец косопадът ми спря напълно. Пробвай. На няколко приятелки съм го казвала и са оставали изключително доволни от ефекта.
Може ли снимка на тези ампули, че нещо не успях да ги намеря в нета.
Намерих с друго наименование: Ozo.

# 314
  • оттам, откъдето започва България
Блгодаря!

Общи условия

Активация на акаунт