Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 844
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
Приятелят ми е с разширени вени  на левия крак. На едно-две места има нещо изпъкнало/подпухнало като топче, но не е зачервено или синьо. Опасно ли е?
От години е така, не е новопоявило се.

Последна редакция: сб, 16 сеп 2017, 22:14 от byalafeya

# 571
Приятелят ми е с разширени вени  на левия крак. На едно-две места има нещо изпъкнало/подпухнало като топче, но не е зачервено или синьо. Опасно ли е?
ю
Да отиде на съдов хирург задължително, нека му направят едно доплерово изследване. Мога да препоръчам д-р Димитър Марков от Софиямед, много чаках пред кабинета, но отношението и професионализмът си струваха чакането.

# 572
Аз нахлувам в темата , за да питам има ли тема за добри невролози в София.
ММ има направление , джипарата вика "Ходете във Военна болница" , ама то май докторът е най-важен. За съжаление , изобщо не познавам такива специалисти. А и преди години , когато още не пишех в бг мама , точно от темите тук, си намерих супер добри мамолози и ми решиха проблема .
Та предпочитам тук да питам , отколкото другаде.
Аз съм много доволна от Мирена Вълкова в Софиямед. От младите лекари е, обаче, не е от "светилата".

# 573
Възможно ли е приема на АБ да влияе по някакъв начин на цикъла?

# 574
Аз нахлувам в темата , за да питам има ли тема за добри невролози в София.
ММ има направление , джипарата вика "Ходете във Военна болница" , ама то май докторът е най-важен. За съжаление , изобщо не познавам такива специалисти. А и преди години , когато още не пишех в бг мама , точно от темите тук, си намерих супер добри мамолози и ми решиха проблема .
Та предпочитам тук да питам , отколкото другаде.
Аз съм много доволна от Мирена Вълкова в Софиямед. От младите лекари е, обаче, не е от "светилата".
Благодаря  bouquet

# 575
Приятелят ми е с разширени вени  на левия крак. На едно-две места има нещо изпъкнало/подпухнало като топче, но не е зачервено или синьо. Опасно ли е?
ю
Да отиде на съдов хирург задължително, нека му направят едно доплерово изследване. Мога да препоръчам д-р Димитър Марков от Софиямед, много чаках пред кабинета, но отношението и професионализмът си струваха чакането.
Благодаря за отговора, но едва ли ще го навия. От снощи не ми говори, защото му казах, че искам да вземем мерки.
Май съм безсилна, ще се кръстя да не е притеснително.

# 576
Ами ако ще. В крайна сметка, щом е толкова безотговорен спрямо себе си и теб, да се оправя. Това не е шега работа, разширените вени водят до много усложнения с възрастта, дори до най-лошото, ако се образува тромб.

# 577
Обясни му, че може и да е фатално, ако се образува тромб, който запуши съдовете. Умира се, да го кажа направо. И с това ли е ок въпросният мъж? Rolling Eyes

# 578
Братовчед ми почина на 37 г. от тромб в крака... Cry

# 579
С какво лекувате кървене на венци?

# 580
С пародонтолог. Сериозна съм.

# 581

Първо с почистване на зъбен камък и особено, ако има джобове. И антибиотик, ако се налага.

# 582
С пародонтолог. Сериозна съм.
А какво ти изписва? Искам да сравня и да се убедя в компетентността на един лекар ...

# 583

Чистете ли се зъбите с конец за зъби? Използвате ли всяка вечер вода за уста? Също помага и използването на пасти за зъби, които са предназначени за кървене и подуване на венци.

# 584
Нищо не ми изписва. Минава се инициална терапия. Това е дълбоко почистване на зъбния камък И под венеца. Измерва се дълбочината на джобовете. Има и тема за пародонтит.
Какъв е проблема при теб?
Съвета ми е да направиш една консултация с пародонтолог.

Ако прецениш, прегледай и тази тема
http://old.bg-mamma.com/?topic=983769;topicrefid=19

Общи условия

Активация на акаунт