Game of Thrones 28 - Bad things are coming...

• 43 735
  • 782
  •   1
Отговори
# 120
Това е фантастика,не е по реални събития Simple Smile в едни Бързо и яростни има повече измишльотини,а не се води фантастика Grinning
Фентъзи, не фантастика. Като се изключат драконите, вълчищата, зомбитата, възкресенията, магията и още едно-две неща (стандартни атрибути на всяко фентъзи), всичко останало си е както в реалността.
Молекулярната дезинтеграция/реинтеграция, свръхсветлинната скорост, моменталния обмен на информация тип сдвоен квант, пространствено-времевите изкривявания, извънземни пък са типични черти на фантастиката.
Надявам се, долавяш разликата.

# 121
Идеята ми беше друга,явно ти не я долови.

# 122
Идеята ми беше друга,явно ти не я долови.
Спокс, много добре я схванах - дай да се радваме на визията и да оставим дребните несъвършенства настрана. Може и да върви другаде, но тук повечето са изключително добре информирани и запознати фенове и тези неща имат значение за тях.

# 123
За историята с месарчето беше виновен единствено Джофри. Но странно защо, него никой не го споменава. Джофри се опита да убие Аря, това помни ли го някой изобщо?
Цялата история щеше да е детска караница, ако не участваше психопат в уравнението.
Хе-хе кой психопат? Аря налагаше Джофри с пръчка по гърба и мяташе камъни по него. Тогава той се разбесня и замаха с меча. Да ти кажа сигурно малко принцове нямаше да се ядосат в тази ситуация.

П.П. Пиша за книгите. Във филма не помня как беше точно ситуацията.

Джофри е психопата, разбира се кой друг. Аря неможа да гледа как Джофри реже лицето на Майка. Уплаши се, диването, и го халоса по главата. Според мен, просто искаше да го накара да спре. Не го удари от злоба. Импулсивно, какво да го правиш. Но не тя е психото в ситуацията.
Някои хора имат силно развито  чувство за справедливост и не могат да гледат издевателства върху други без да им падне пердето. Други само гледат сеир, и мрънкат, че оня е коронния принц. (Както и Варис имаше размишления в тази посока  в последния монолог "Не бях аз този който....")

А Аря беше малка. Някои неща стават на секундата. Роптая, че винаги се обвинява Аря. АКо онази твар беше нормално същество, щеше да подмине трениращите хлапета. Кога Ег се е заяждал с деца, например? Нормалните хора нямат вътрешна необходимост да тормозят безнаказано. Не Аря е психопата в случая. Какво се случи с нея после е друга история.
Нед не я била възпитал! КОгато се намеси инстинкта, възпитанието не играе роля. Или си мижитурка, или не си. Това не се възпитава.
Накратко, мисля, че Аря беше мотивирана от вроденото си чувство за справедливост. Не от лошотия, диващина и всякакви други обвинения които видях.

# 124
  • Варна

Накратко, мисля, че Аря беше мотивирана от вроденото си чувство за справедливост. Не от лошотия, диващина и всякакви други обвинения които видях.
И тя можеше да убие Джофри. Удар с тояга отзад зад тила, тоягата се чупи, Джофри е в кръв. Тогава какво?
Обикновено на 9-10 децата не са толкова първосигнални, освен ако не са расли в джунгла.

П.П. В България имаме проблем с агресията в училищата. Не твърдя, че децата побойници са лоши и диви, но да ги оправдавам с вроденото им чувство за справедливост е нелепо. Според мен се свежда до лошо възпитание и слаб родителски контрол.

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 17:51 от Хексе

# 125

g-style не съм гледал епизода (все още), но си мисля че точно тук е проблем -  в Браавос подготвяха Аря не просто за убиец, но за бъдещ владетел, обаче тя не пожела да се вслуша в уроците.

Защо си го мислиш това? Промиваха и мозъка за да стане послушен убиец, но не им се получи. Не са я подготвяли за владетел въобще.
Оказа се достатъчно умна, за да се усети, че Милия Човек я води за носа. Аря на първо място е варг, и то много силен варг, но това в сериала липсва изцяло. Видяла се с Нимерия в 3ти епизод, на баба ти хвърчилото! Аря се варгва в нея през Тясното море, но за това няма време във сериала. В сериала май и за Джон не загатнаха, или само мимоходом.Не помня.
Аря няма как да забрави коя е, след като нощем ловува с глутницата.

Изцепките между сестрите от последния епизод не са канон и не им обръщам внимание. Според мен са постановка, за да се карат феновете "що ли искал да изрази героя". Това не е моя цирк, нито моите маймуни. На тая въртележка не се качвам.  Laughing Същото творчество като монолога на Тирион и брат'чеда с мравките: "ъъъъъъ" ooooh!.

В Браавос я учеха на нещо много повече от тоав да бъде обикновен убиец - учеха я че трябва да пази хладнокръвие   винаги, че трябав да се дистанцира от това кой род е и т.н. Все неща които се искат от един владетел, да е "над нещата". Милия човек беше голям играч, решаваше кои хора да умрат, и играеше сложна игра, като това нямаше нищо общо със справедливостта,  но Аря така и не дорасна, за да бъде нещо повече от изпълнител.
Да, силен Варг беше, но това няма нищо общо с владетелските качества, коите те обучаваха в нея.
Иначе аз съм удивен, че в сериала не намериха една котка, да прикрепят към Аря, нямаше да им излеез много скъпо.
Аря има сериозни пропуски във възпитанието на 9 години дъщерята на един гранлорд да не може да си контролира емоциите, знаич супер много са й отпуснали юздите и в тоав отношение Аря не е много по-различна от Джофри - глезено детенце.

# 126
  • Вестерос
Какви малки грешки! Грешките са Огромнииииии!!!!!

Защо Аря да са я обучавали за владетел? Scream

Скрит текст:

# 127
Милия човек не играеше никаква игра. Всичко беше въпрос на пари.

И пак Аря коментирате, за Джофри ни дума. Това ми вади очите- каква е Аря. А за първопричинителя- нищо. Не одобрявам постъпката и, а ме смайва очеизвадната липса на ДЖофри в уравнението. Остава все по периферията на проблема.

И това е проблема в училищата- оставят зверовете, а наказват реагиралите, провокираните деца. Инстинктивно ги е страх от психопатите и нападат нормалните, неувредени, изведени извън релси потърпевши. А често и самите директори не са в ред. Сори за офф-а.

# 128
Джофри е ясен.
Мен ме дразни двойния стандарт,който се прилага при двете сестри.Когато Санса сърши нещо тъпо - тя завинаги е тъпа.Край.Когато Аря свърши нещо тъпо - то или се подминава,или се тълкува като голяма работа,неин голям плюс.
Какво прави една малка лейди из горите с някакъв син на касапина?Ето от там тръгна всичко.Като иска да е дивачка,да беше тръгнала с Джон към Вала и да я пуснат през портата да си хваща гората.Ама хем ще ходим в столицата (щото тя с желание тръгна,ако не ме лъже паметта),хем ще правим каквото ни скимне.

# 129
  • Вестерос
Ест е тъпо за двойния стандарт  и хората не се усещат ,че го правят. И не само с Аря и Санса. А да не говорим ,че Санса има най- голямо развитие.

# 130
Мен ме радва Бриен- как потрошила ребрата на последния кандидат-жених. Тогава баща и се отказал от сватосвания. И е тренирала. Аря не е едиствената жена воин. Рядко е, но се случва. Отвътре и идва.

Според мен в изтеклия епизод
Скрит текст:
Аря искаше да провокира Санса. Не беше истинска караница това, а един вид и обобщение на всички обвинения и нападки между отбор Санса и мразещите Санса през последните години. Същите подмятания сме ги чели из форумите. Както в в този,  така и в другия, на Елио Гарсия.
И не е удачно Аря да  хвърля в лицето на Санса Лиана Мормонт. Лиана Мормонт си е в къщи, заобиколена от свои хора. На мястото на Санса можеше и да се озъби на Церсей и да и хвръкне главицата- и какво. Къде е победата в това да си изпросиш екзекуцията?
Всеки прави каквото може, според ресурсите които са му дадени. Били те интелектуални, морални, финансови (да не забравяме кой разполага с пари и кой не!). И изгубихме екранно време с глупости.
Знаем вече, че в последния епизод сестрите ще ликвидират Кутрето. Време не остана.

Уж не беше моят цирк и моите маймуни, но се качих на въртележката. Този сериал нещо ми е влзъл под кожата.  Laughing

# 131
  • Варна
И това е проблема в училищата- оставят зверовете, а наказват реагиралите, провокираните деца. Инстинктивно ги е страх от психопатите и нападат нормалните, неувредени, изведени извън релси потърпевши. А често и самите директори не са в ред. Сори за офф-а.
Точно така стана, нали? Не наказаха Аря, наказаха Санса за поведението на Аря.

Джофри ТОГАВА не го възприемах за психопат, изглеждаше, че се защитава от опит за убийство. А действтията му срещу Мика отдавах, на положението му, неговата разглезеност, комбинирани с употребата на алкохол и желанието да изпъкне пред Санса. Е, оказа се наистина, че проблемът е по-дълбок.

# 132
Леле, колко сте успяли да изпишете в новата тема. Благодаря на Хексе за нея!
Гледах го и се забавлявах искрено с
Скрит текст:
шегите между великолепната седморка. Тук обаче се обърках съвсем -
 колко човека точно тръгнаха на север, защото в първия кадър на серията се виждаха само 10, а в последващите вече бяха 13.
За мен цялата идея е Дани и Джон да се съберат от самото начало на историята. Не знам вие какви фантазии сте имали от първи сезон, но аз така го усещах, че ще се развие. Но това си е мое мнение.

# 133
Моята фантазия беше, че Нед ще стане крал, а пък то...

# 134
  • Варна
Моята фантазия беше, че Нед ще стане крал, а пък то...
А аз мислех, че Веймар Ройс ще е главния герой в поредицата.Joy

Общи условия

Активация на акаунт