Game of Thrones 28 - Bad things are coming...

• 43 739
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
И това е проблема в училищата- оставят зверовете, а наказват реагиралите, провокираните деца. Инстинктивно ги е страх от психопатите и нападат нормалните, неувредени, изведени извън релси потърпевши. А често и самите директори не са в ред. Сори за офф-а.
Точно така стана, нали? Не наказаха Аря, наказаха Санса за поведението на Аря.

Джофри ТОГАВА не го възприемах за психопат, изглеждаше, че се защитава от опит за убийство. А действтията му срещу Мика отдавах, на положението му, неговата разглезеност, комбинирани с употребата на алкохол и желанието да изпъкне пред Санса. Е, оказа се наистина, че проблемът е по-дълбок.

Джофри аз още от първата ситуация го прозрях какъв е. 90 -процента от социопатите са мамини детенца, който не яли достатъчно шамари като малки, а като са пораснали е било вече късно.
Че за АРя и Джофри има двойни стандарти - има. Но той спокойно можеше да подмине ситуацията, това все пак беше владетелския замък на Нед, обичаите на Нед, щом Аря иска да се унижава допускайки да бият селяни, проблема е нейн. Нормалният престоноланследник би дръпнал Санса насаме и би поговирил с нея за ситуацията около сестра й, а не да се перчи дали може да набие някакво селянче.
Иначе  Аря определено не се държеше адекватно, хем искаше да е дъщеря на лорд - хем да се ползва със свободи, каквито благородниците нямат, ами няма такъв номер. Тя си има задължения. Учене на етикет, везмо, пеене, водене на домакинство и т.н.

# 136
Какви малки грешки! Грешките са Огромнииииии!!!!!

Защо Аря да са я обучавали за владетел? Scream

Скрит текст:

Тиф,  книжната Аря в Браавос я обучаваха на качества, които могат само да са от полза на един владетел  -
Скрит текст:
да е дистанциран от рода си, да пази хладнокръвие в трудни моменти, да бъде наблюдателна. Вярно - основното обучение бе за убийца, обаче това бе първото ниво. "Милият човек" например не бе изпълнител и не се ангажираше пряко с убийства, той издаваше заповеди. Много от убийствата бяха наглед безогледни а имаха сложен смисъл например като убийството на Пейт. Безликите се свързваха с най-големите играчи, например Робърт искаше да наеме Безлик да убие Дани, навремето  Егон е бил заплашен с Безлики от Дорн. Да, парите имат значение, но "Милия човек" играеше и собствена игра, не случайно се интересуваше от това кои господари на кораби могат да бъдат изнудвани, че продават роби, от това че Морският Господар е принципен, от  събитията които ставаха във Вестерос...
Аря ако се бе доказала достатъчно след време щяха да я "повишат", като  я пратят на някоя трудна мисия, но тя нямаше търпение.
иначе ако говорим за сериалната Аря - "Милия човек" остана доволен, че тя е успяла да се справи с момите, защото това значи е достатъчно добра за да се защитава. За съжаление подготовката й явно е дотам

# 137
  • Вестерос
Джони, не съм съгласна с тебе.
.....

# 138
  • Варна

Джофри аз още от първата ситуация го прозрях какъв е. 90 -процента от социопатите са мамини детенца, който не яли достатъчно шамари като малки, а като са пораснали е било вече късно.
Че за АРя и Джофри има двойни стандарти - има. Но той спокойно можеше да подмине ситуацията, това все пак беше владетелския замък на Нед, обичаите на Нед, щом Аря иска да се унижава допускайки да бият селяни, проблема е нейн.
Действието се развива край реката в Дари, не е в замъка на Нед. Съвсем си забравил

Пък и не знам дали Джофри разбра навреме, че Аря е съгласна селско момче да я бие с пръчка. реши да се покаже храбрия спасител пред сестра й.

# 139
Тя си има задължения. Учене на етикет, везмо, пеене, водене на домакинство и т.н.
То по-добре да се обесиш, отколкото да водиш такъв тъп живот. Girl power! Freeeeedoooom!

# 140
 Не съм казал че живота й лек.  Точно на кралските особи им е много сложен живота, колкото по-нависоко си в йерархията толкова по-малко лична свобода  имаш, например въобще не можеш да избираш за кого да се жениш, нито можеш да се шматкаш наляво-надясно без охрана или пък да не спазваш елементарен етикет.
навремето по време на средновековието всяка дама която е искала да стане гувернатка или компаньонка (значи средната класа)е трябвало да може да изкара пет-шест мелодии на пиано или цигулка (представете си какво мъчение ако не си музикална) или пък да може да рисува хубаво, задължително да може да пее  хубаво или в най-лошия случай- да рециртира поезия и то с патос, да знае езици, везмо, а желателно - и езда.
Изискаванията на дъщери на гранд лордове са доста по-високи. Не може една лейди като Аря  на 9 години да се държи като селянче.

впрочем жените в онези времена са имали много малко права, но това е друга тема.
Скрит текст:
на практика тя няма право на лични финанси, трябва да тича за джобни до баща си или настойника си (чичо, по-голям брат), докато навърши пълнолетие - за жените това е било на 21 години.
После джобните ги отпуска съпруга- На теория съпругата трябва да има една запазена петина от дела на съпруга след смъртта му, но много често е имало измамени вдовици. ОСвен това често настойниците са проигравали зестрата на някоя племенница преди тя да стане пълнолетна и това е било съвсем законно.
Да не говорим, че съпругът е имал правото да бие  или заключва съпругата и никой не е можел да му каже копче.

Тиф, имаш пълното право да не си съгласна с мен, или аз да не съм съгласен с теб. Живеем в демокрация.

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 20:52 от Джон Сняг

# 141
  • Вестерос
Тук ми хареса как реагира Джон, a Дани типично по женски и флюбено Grinning

https://www.instagram.com/p/BX5bTucnJsu/

Хаха
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 21:08 от Tiffany А

# 142

Хаха
Скрит текст:
[/quote]

Харесва ми картинката.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Скрит текст:
Аз чак сега изгледах сцената между Дани и Джон. (че ме втриса направо) Въх каква любов се е разгоряла. Направо да не повярваш.  newsm78  #Crazy

# 143
Днес понеже ходих до Икея та да попитам вие знаете ли, че облеклото на Джон и ко.. е от икейски килими  Joy

# 144
  • София
Подкрепям Deziderata
Всъщност Аря трябваше да убие там на място Джофри и щеше да спести много по-нататъшни мъки за мнооого хора...  Twisted Evil

# 145

g-style не съм гледал епизода (все още), но си мисля че точно тук е проблем -  в Браавос подготвяха Аря не просто за убиец, но за бъдещ владетел, обаче тя не пожела да се вслуша в уроците.

Защо си го мислиш това? Промиваха и мозъка за да стане послушен убиец, но не им се получи. Не са я подготвяли за владетел въобще.

Не знам дали са я подготвяли за владетел, но определено целяха да стане корава и силна. Достатъчно е да се види лекото кимване и усмивка със задоволство на Джакен когато Аря му съобщи, че е Аря Старк и се прибира вкъщи. Той беше супер доволен, че най-после е готова да се изправи на крака дето се казва. Преди това беше уплашено  дете беглец, а си тръгна с гордо вдигната глава и желание за борба

# 146
Подкрепям Deziderata
Всъщност Аря трябваше да убие там на място Джофри и щеше да спести много по-нататъшни мъки за мнооого хора...  Twisted Evil
Аря и Тивин можеше да убие, но за жалост късно се усети. 

# 147
Цитат

Офтопик:
Скрит текст:
Хаха, Джони, много бъркаш. Има един сайт "Криминални досиета", с много подробно описани истории на серийни убийци. Изчела съм го целия и точно с обратното впечатление съм останала - повечето психопати в детството си са били жертви на насилие или им е липсвало родителско внимание. Въобще с нещастно детство. Това са истински истории, не филми  Wink

# 148
Гледах. Да видим дали ще ми се получи скрития текст. 
Скрит текст:
Чак нелогично с времето и веригите не ми се видя. Ясно стана, че е минало известно време от края на битката до ваденето на дракона.
Само не разбрах защо не счупиха пак леда около скалата. Видя се, че не е невъзможно. Можеха да си спечелят още малко време до идването на Денерис. 
Относно вълчата глава на меча- и според мен и според ММ очите се отварят в момента, в който Джон слага ръка на леда. Но за сезона като цяло- искаше ми се да се случат повече неща. Предишните сезони ми бяха по-интересни. Този вече свършва, а нищо съществено не се случва.

# 149
  • Вестерос
Цитат

Офтопик:
Скрит текст:
Хаха, Джони, много бъркаш. Има един сайт "Криминални досиета", с много подробно описани истории на серийни убийци. Изчела съм го целия и точно с обратното впечатление съм останала - повечето психопати в детството си са били жертви на насилие или им е липсвало родителско внимание. Въобще с нещастно детство. Това са истински истории, не филми  Wink
Точно така е + властен баща/майка.

Общи условия

Активация на акаунт