Game of Thrones 28 - Bad things are coming...

• 42 867
  • 782
  •   1
Отговори
# 630
Не само, че губи човешкото. Той е ходещ мъртвец. Кръв не тече във вените му, органите му не работят, не изпитва чувства. Като ледените зомбита, само че такова на Р"хлор - огнено зомби Simple Smile

# 631
А аз искам да попитам по-знаещите - каква е хавата с пола на драконите? И трите ли са мъжки? А размножаването? Аз се надявам Регал да се окаже Регалка... Това ли са последните дракони, още яйца дали има... Направо сърцето ме боли, че ги ползват за битки и им рискуват живота, трябва да са като пандите, под защита на държавата. Laughing

# 632
  • Варна
Леле! Не мога да ви изчета, май скоро ще дойде време за нова тема, а дори не е излязъл 7 епизод.

А аз искам да попитам по-знаещите - каква е хавата с пола на драконите? И трите ли са мъжки? А размножаването? Аз се надявам Регал да се окаже Регалка... Това ли са последните дракони, още яйца дали има... Направо сърцето ме боли, че ги ползват за битки и им рискуват живота, трябва да са като пандите, под защита на държавата. Laughing

Драконите могат да променят пола си, обикновено жените яздят женски дракони, а мъжете мъжки, т.е. много вероятно е Дрогон да е Дрогона.
Има много драконови яйца, проблемът е, че не се излюпват.

П.П. Искам изрично да подчертая, че инфото е на база на книгите, не са показали нищо такова в сериала.

Не само, че губи човешкото. Той е ходещ мъртвец. Кръв не тече във вените му, органите му не работят, не изпитва чувства. Като ледените зомбита, само че такова на Р"хлор - огнено зомби Simple Smile
Дали и Джон е така? раните му изглеждаха много странни, в последната серия. И по принцип от тях трябваше да бликне кръв, когато се съживи...

# 633
А на мен ми стана интересно и друго, как така Регал взима Лиана и отиват в Дорн да се оженят и да се анулира брака му с Елиа Мартел, която е дорнска принцеса.
Кой във Дорн ще се съгласи на такова нещо? Thinking

И на мен ми е интересно настоящите дракони от какъв пол са, май не са ни казали до сега, иначе стана ясно, че драконови яйца може да има още много някъде, предимно в земите на Ашасаи /мисля/ от където са и яйцата на Денерис.
Ясно е, че яйцата могат да съществуват стотици години и някой като Денерис Неизгоримата да ги активира/излюпи Simple Smile

Дано има още яйца Simple Smile, дано има и вълчища още, Нимерия да си намери един мъжки екземпляр и да си направят малки вълчища. Без приказните дракони и вълчища и специалната им връзка с хората нямаше да е толкова интересно.

Добре де, дори и никой да не е пратил писмо в Цитаделата за раждането на законния син на Регар и Лиана, Бран знае истината, а той лесно може да докаже, че вижда всичко и не е субективен.

# 634
Благодаря ти, Хексе! Ще се надявам значи накрая на един кадър с дракони, които се увиват в небесата.

Винаги ме е озадачавало в сериала и в книгите, че Денерис при всичките си възможности тъй и не намери възможност да изрови някакви стари книги за дракони и "отглеждането" им. Много грешки можеха да се спестят. Някой мейстер с познания, запитване до Цитаделата... Whistling Но тя май първо действа, после мисли.

А за раните на Джон - те са старите от намушкването в сърцето, а не нови. Пак ми е странно, че никой не ги беше зашил, приличаше на свинско, приготвено за шпиковане. Simple Smile

# 635
  • Варна
Благодаря ти, Хексе! Ще се надявам значи накрая на един кадър с дракони, които се увиват в небесата.

Винаги ме е озадачавало в сериала и в книгите, че Денерис при всичките си възможности тъй и не намери възможност да изрови някакви стари книги за дракони и "отглеждането" им. Много грешки можеха да се спестят. Някой мейстер с познания, запитване до Цитаделата... Whistling Но тя май първо действа, после мисли.
Денерис нямаше време, за съжаление, Тирион обаче би трябвало да знае много за драконите, но не й помогна. Явно грешките е трябвало да бъдат направени.

Тиражира се един кадър с Аря, която гледа Санса от първи сезон, според някои фенове кадърът е спойлерен и Аря ще убие Санса:
Скрит текст:

# 636
Ами...
Скрит текст:
Джордж Р. Р. Мартин — Пир за врани (36) - Самуел
Цитат
...На Браавос по едно време изглеждаше възможно Емон да се възстанови. Разказът на Ксондо за драконите почти беше върнал стареца към живот. Дори си изяде яденото до последната хапка.

— Никой от нас така и не гледаше за момиче — каза. — Та нали принц беше обещан, не принцеса. Регар, мислех си… димът беше от пожара, който погълна Летния дворец в деня на раждането му, солта — сълзите, пролени за мъртвите. Като млад той споделяше вярата ми, но после се убеди, че пророчеството ще изпълни синът му, защото в нощта, в която бе заченат Егон, над Кралски чертог се видя комета, а Регар беше сигурен, че „кървавата звезда“ трябва да е комета. Какви глупци бяхме — да се мислим за толкова мъдри! Грешката се промъкна от превода. Драконите не са нито мъжки, нито женски. Барт прозря тази истина, че са ту едното, ту другото, променливи като пламъка. Езикът ни беше подвел всички от хиляда години. Денерис е избраницата, родена сред сол и дим. Драконите го доказват. — Само това, че говореше за нея, сякаш му вливаше сила. — Трябва да ида при нея. Трябва! С десет години поне да бях по-млад…

# 637
драконите  могат
Скрит текст:
да си сменят пола. В "Светът на Вестерос" пишеше кой майстер застъпав тази теория.

# 638
Благодаря ви, много интересно... Тревогите ми намаляха, има шанс значи.

# 639
И как ще му повярват на Бран? Какво доказателство може да има? Сама видя Санса как го изгледа, когато Бран й обясни, че е триока врана.

Хексе- не мисля. Инфото е от едно от интервютата на Мартин и го бях постнала в темата за книгите. Берик е такъв в следствие на многото съживявания. Кат също е като Берик, но тя е такава, защото беше минала седмица от смъртта й. Във филма мисля, че също мина седмица преди да съживят Джон, но го виждаме поне, че е чувстващ. Но май наистина не сме го виждали да кърви. Ще видим в книгите колко време ще мине преди да го съживят. А защо трябва да кърви след съживяване?
Най- добре е тези разсъждения да ги преместим в другата тема, защото във филма нито Берик ми се вижда такъв, какъвто Мартин го описва, нито имаме Зомби- Кат.

# 640
Нианта, по мои наблюдения във Вестерос трудно ще приемат за истина произхода на Джон само по думи от видения на Бран. Дори да докаже че наистина вижда в миналото, винаги ще остане съмнение че лъже за Джон, защото примерно са от едно семейство. Трябва да има потвърждение от някой лорд поне, в този смисъл ако Тръстиката знае ще е ок. Но само ако Тръстиката е видял умиращата от раждане Лиана и Нед му е разказал. Писмо оставено от Нед също ще важи. Запис от някой мейстър или върховния септон също.
Според мен Джили просто не успя да допрочете че Регар се е оженил за Лиана. А сватбата е била тайна, защото е била по време на война, започната защото бащата на младоженеца е убил бащата и брата на булката. Предполагам, че сватбата е била малко преди Лиана да роди. т.е. навярно в мемоарите на септона е записано, че Реагар се е оженил за Лиана, която е носела неговото дете. После тя ражда без мейстър (поне не се видя такъв) - ако някоя "акушерка" от присъстващите е жива или е оставила запис може да стане и от там ясно че Лиана е родила и умряла, а Нед е отнесал бебето в ЗХ като свое. Това също ще е валидно. Тук може да се намеси Бран като види в миналото кой какво е направил след раждането на Джон и каже къде да се намери доказателство (писмо, мемоар, жива акушерка изродила бебето и т.н.) Общо взето могат много варианти да развият и то доста интересно и прилично, стига да не ги мързи и да не търсят само кръв, секс и зрелища за зомбясали тийнове.
Хексе, много е интересно това за драконите, не го знаех. Дано в сериала да не го съсипят... Иначе реално когато Тирион се появи се зае със затворените дракони, докато Денерис я няма и за мен той оправи положението благодарение на това което е чел.

# 641
  • Варна
А защо трябва да кърви след съживяване?
Най- добре е тези разсъждения да ги преместим в другата тема, защото във филма нито Берик ми се вижда такъв, какъвто Мартин го описва, нито имаме Зомби- Кат.
Сърцето започва да изпомва кръв и раните започват да кървят. Когато си мъртъв раните ти не зарастват.
Като се замисля, на Джон не би трябвало и да му е останала много кръв.
Раните му точно така изглеждат - незараснали дупки и няма зачервявания или кръв около тях.

# 642
  • Вестерос
Значи, в книгите точно с Дрогон има специална връзка Дани - той я придружава в Лабирнта  и разкъсва Пийт Прий и магьосниците, той е този, чрез когото узбива господарите на роби в Юнкай, и  Дани се сдобива с армия, той е този, който не може да бъде окован (за разлика от другите двама). Неслучайно е кръстен на нейните "слънце и очи" и е най-огромен. - расте на свобода.

Иначе някои неща не са както трябва в сериала- логично е Азор АЗхаи да има три глави и респективно - три дракона. Затова сме обсъждали Дани, Джон и Тирион за драконови ездачи. Това съвсем не значи, че не могат да изникват и други драконови ездачи. Станис искаше да вдига каменен дракон, знаем че почти със сигурност има и леден дракон (под Вала или под ЗХ). Предполагам, в бюджета на сериала щеше да е проблем да нацвъкат, толкоз много дракони, за това са опростили много нещата.
Слънце и звезди май беше, не очи и не знаем със сигурност за леден дракон!

г-сайл, ако Дани я няма на гърба му в момента ,Дрогон на никой няма да позволи да му се качи. Ако тя е отгоре-тогава все равно кой е с нея.Trollface

Какви 12000 години?? Thinking

# 643
Еми какво може да бъде доказателството за Джон, освен написано от майстер и потънало някъде в бумащината + дракон. Иначе какво, ще се изправи там Хоуланд Тръстиката и всички дружно ще му повярват и да живее краля. Изглежда лесно и удобно, но аз не виждам друг начин. Да обстоятелствата по разкриване на истината може да са интересни, но самото доказателство е просто. Дори само на документа няма да повярват, но ако яхне дракон....

От снимките се вижда, че и Юрон го няма май. Денерис трябва да дойде с дракон няма как. Трябва да прелети над КЧ.  Да подготви публиката, щото народа пък може да иска да тръгне с нея. Simple Smile

# 644
И как ще му повярват на Бран? Какво доказателство може да има? Сама видя Санса как го изгледа, когато Бран й обясни, че е триока врана.

Виждайки минали събития, лесно може да каже нещо случило се в детсвото на всеки или пък лична история. За справка, влизайки в НС каза на Ед, че е виждал бродници КН и т.н.
Лесно може да убеди всеки дори като използва дословно думите изрекъл преди време.

Пък и ако най-накрая всички видят зомбито и повярват, може и старците в цитаделата да си изровят старите книги, където неща като ББ, живи-мъртви, Горски чеда и Триока врана няма да им се струват бабини истории за лека нощ на децата.

Общи условия

Активация на акаунт