Въпроси и отговори за хиперинсулинемията! - 16

• 51 887
  • 444
  •   1
Отговори
# 300
Ям само по 1 препечена филия сутрин с масло, куркума и 1 сварено яйце. КЗ на първия час ми е около 6,3, а на втория 5,6. Да, четох, че няма голяма разлика между берия и черния хляб, лично за себе си не съм си мерила КЗ след ядене на бял хляб.
Трудно ми е да се откажа от препечената филия сутрин, но ако трябва ще го направя, само да си намеря "моята" нисковъглехидратна закуска.

Според мен лично 1 филия не е проблем.

# 301
Здравейте момичета,от скоро съм диагностицирана с инсулинова резистентност,имам Хашимото и синдром на раздразненото дебело черво.От понеделник съм на 90 дневната диета,от вчера на Глюкофаж 750,л-тироксин 50 и вигантол.Днес ми е втори белтъчен ден.Обаче имам ужасно разстройство.Това нормално ли е?В глюкофажа пише да не се приема при разстройство,а на него самото му е такъв страничния ефект?!?!?Можете ли да ми дадете малко яснота от вашия опит?

# 302
Здравейте момичета,от скоро съм диагностицирана с инсулинова резистентност,имам Хашимото и синдром на раздразненото дебело черво.От понеделник съм на 90 дневната диета,от вчера на Глюкофаж 750,л-тироксин 50 и вигантол.Днес ми е втори белтъчен ден.Обаче имам ужасно разстройство.Това нормално ли е?В глюкофажа пише да не се приема при разстройство,а на него самото му е такъв страничния ефект?!?!?Можете ли да ми дадете малко яснота от вашия опит?

На 90-дневната диета?!?!? Тази, дето се яде захар и тесто Grinning Сериозно ли?!?!

# 303
А каква диета е подходяща,имам да свалям над 30 кила?

# 304
Да, безумие е тази диета при ИР. Дано потребителката реши сериозно да се поинтересува как трябва да се храни занапред.

Относно "Глюкофаж"-а - да, това е често срещан страничен ефект. Всички препарати на метформинов принцип могат да дадат подобно оплакване. Макар че има хора, като мен, например, при които не се отчита никакъв дискомфорт, дори да стартират от раз с голяма доза.

# 305

Диета подходяща няма. Просто спирате да ядете храни, които вдигат инсулина - това са всички храни, които съдържат въглехидрати - тесто, захари всякакви видове, плодове, зърнени храни, газирани, сладкиши, ориз, картофи, всичко съдържащо химия..... Храната Ви основно трябва да е от чисто месо, зеленчуци, по-малко млечни. И започвате да се движите/тренирате.

Относно Глюкофажа - започва се прием съвсем плавно - първо 1 седмица по половин таблетка, след това 1 седмица по цяла и така.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 20:48 от ЕваНиколова

# 306
Започни с четенето на тази тема : https://www.bg-mamma.com/?topic=1160485
Първият пост е много полезен, а и винаги можеш да питаш момичетата за съвети. Не знам дали имаше нещо по-специално при храненето след като имаш и Хашимото, но предполагам ще ти помогнат и за това.

# 307
  • до едно тепе
Мдаа метформиновите лекарства често действат разстройващо. Аз обаче съм на обратно. Доктора не ми вярва,обаче пия ли метформин мисията тойлет е impossible без значение какво ям. И метфогамма и глюкофаж пробвах. Все тая.
 За режима изключвате тесто и захар и нещата често се променят в положителна посока. И много движение, дори и да е само ходене пеш.

# 308
Ще отслабнеш (малко) и с 90 дневната, ама е доста вредна за здравето ти.
По моите наблюдения върху мен - тестото (ограничено, може пълнозърнеста филийка, пица не) ми е ОК, след картофи и ориз не съм ОК. Всякаква захар, мед т.н. и всичко което ги съдържа е напълно неприемливо.
Плодове може всеки ден, но не по много.

# 309
Поспаланчо, майка ми е като теб, никой не вярва, но даже до болница стигна заради запек, а е на Глюкофаж.

Девойката с 30+ кг да забрави всички въглехидрати.
Иначе няма да стане.

# 310
А какво имате предвид под "плодове може, но по малко". Примерно две ябълки на ден приемливо ли е? (Аз съм 47кг, ако има значение)

# 311
Може по 1-2 ябълки.

# 312
Четох, че някои ви запича Метфогама/Глюкофаж. Аз не съм на терапия, само на не прекалено стриктна диета (изобщо не вдигам глюкозата в кръвта при ОГТТ). Но се лекувам от упорити бактерии. Хомеопат ми изписа прием на Креон след хранене, за да не се ферментира храна в стомаха. Преди това бях с гастрит след хранително натравяне, оттам прекалено редовен, прекалено нередовен стомах и така. Креон вкара нещата е ред.

# 313
Здравейте,
Бихте ли ми помогнали да разчета следните изследвания
ОГТТ 0,60,120
Инсулин 7.6 uIU/ml         2.6-24.9
Инсулин. 82 uIU/ml.   
Инсулин.  29.uIU/ml.        2.6-24.9
Какво означава това?
Много благодаря!

# 314
Съвсем леко завишение имаш, незначително.

Общи условия

Активация на акаунт