Лазер, Фото, Elos или Електроепилация – 5

• 71 547
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
galaBG не знам дали ще имаш търпение да изчакаш края на лечението....и въобще има ли смисъл да предприемаш нещо сега. След като приключиш със стероидите, всичко ще си дойде на мястото. Детето ми премина през 4 годишен курс на лечение със стероиди, като ги спря всичко стана като преди. Преминахме през това което си описала и знам за какво говориш. Не знам какво лекуваш, но тоя лазер да не обърка сегашното ти лечение. Помисли...

Сетих се, че по времето на нашето лечение, не трябваше на слънце да излиза, облъчване с лампи и т.н. Явно фоточувствителна става кожата. Да не се петносаш нещо пък, друга беля да си докараш. Попитай доктора си какво мисли. Най-добре той да ти даде съвет какво може и какво не. Особено пък като плануваш манипулации на лице.

# 601
Привет. От 3 месеца съм на кортикостероиди Sad . Тези, които знаят какви са тези лекарства, ме разбират. Цялото ми лице е в огромни бузи с черни косми. Мустаците растат всяка седмица. С мургава кожа съм, която принципно е чиста, нежна и нямам окосмявания по лицето. В момента, обаче, е трудно да ме познае човек. Имам още месеци лечение. След като свърши всичко, трябва да предприема нещо, защото положението е страшно. Не ходя никъде. Седя само у нас. Навън слагам маска - болнична. С нея и без нея - никой не ме разпознава - цялата съм отекла и надута от лекарствата. Имал ли е някой тук подобно изпитание? Какво бихте препоръчали? Към какъв специалист да се обърна? Кой център? Искам да изслушам препоръките ви.

Много съжалявам за това, което ти се е случило. Sad Hug

Доколкото разбирам, окосмяването ти е хормонално обусловено, във връзка с приема на кортикостероидите.
А няма ли вариант да подрязваш с ножичка косъмчетата по лицето? Поне е някакво временно решение, за да не се чувстваш неудобно, като излизаш навън.
След като приключи терапията ти, сигурно може да започнеш с лазерната епилация - тъкмо лятото ще е свършило и периодът ще е удачен за такъв тип третиране на кожата.
Но моят съвет е преди да стартираш с козметичните процедури, да потърсиш съвета на лекар/-и. Hug

# 602
  • Mediterraneo
Абсурд лечение с кортикостероиди и лазерна епилация! И друг път сме го коментирали- даже витамини да приемаш, трябва да уведомиш. Поне в моето студио задължително ме питат дали съм приемала лекарства, витамини и добавки; веднъж ми правиха проба цяла седмица след края на курс с АБ.

# 603
  • Sofia
Много полезна тема!!!

Ще съм признателна за мнение дали лазерната епитафия е безвредна и препоръчителна ли е да тинейджърките нах14 години!?

# 604
  • Mediterraneo
Не е препоръчителна. Поне 2 години от първия цикъл трябва да са минали. Хормоните тепърва се наместват.

# 605
  • с трима мъже :)
Благодаря за отговорите, момичета.  Аз нямам предвид сега да почна процедури, а поне 2 месеца след като ми спрат кортикостероидите. В момента ме е страх и на педикюр да ида. И крем за крака не смея да мажа. Нищо! Само преди обяд се разхождам малко и пак се прибирам у нас. Но за лицето идея си нямам как ще остане накрая и затова се интересувам предварително да прочета кой център е добър и какви процедури  се правят. За после! Иначе.. мисля да ви чета тия месеци... с образователна цел.

# 606
За кой град се интересуваш?

Иначе, най-доброто (като че ли) се води лазерната епилация.

# 607
galaBG първо виж като спреш стероидите как ще си. Попитай лекаря си все пак кога е безопасно (колко време след спиране на лечението) евентуално кожата няма да е толкова фоточувствиелна. Т.к. и хормоните са в хаос в момента, дори си мисля, че лазера няма да е ефикасен изобщо. Колко време след лечението се очаква да се наместят нещата. Попитай доктора. Всичко ще е наред, просто този период на лечение трябва да мине и нещата ще се нормализират. Стискай зъби както се казва. ПО-добре ще се чувстваш и по-добре ще изглеждаш.

# 608
  • София
UnamusedДами,

Включвам се отново да дам обратна връзка от моите първи 2 процедури с диоден лазер на външни бикини (и междувременно правя Александрит на цяло лице - преди години минах 8 процедури, сега отново).
Тааакааа.. в предишния пост след 1вата процедура с диода, резултатът дойде след около 15 дни, бях се ошашкала вече, че нищо не се случва с тази диодна лазерна история, а пък на лицето всичко си беше ок с другия тип лазер. Grin  Да, ама НЕ Simple Smile Случи се ЧУДО ха ха.. Сега, сериозно.. На 24.05 ми беше втората процедура, защото на 10.06 заминавах на море и горе долу изчислих, че дотогава ще паднат косъмчетата. Освен, че паднаха, днес сме 21.06 и няма нито една поникнала гадинка (виждат се 3-4 черни точки, които явно ще поникнат.. скоро). Много съм щастлива! В същото време на лицето вече има косъмчета тук там, но предполагам, че това е от по-бързия растеж в тази област, или диодния лазер по-добре ми се отразява.. Не знам.
Четох мненията ви, че при някои от вас една зона се повлиява по-добре от друга.. може и това да е причината за разликата в ефекта.
При външни бикини се чака 45 дни+, а на лице ходя макс на 30 дни. Закупила съм си 6 процедури за диодния, така че ще споделям как вървят нещата Simple Smile
Относно тена - аз много си почернявам (буквално) и ми казаха 2 дни преди/след продължително  излагане на слънце не се прави диоден лазер (то така или иначе нямам нужда още). За Александрита ще изчакам 10 дни, със сигурност.
За протокола - диоден правя в Дерма София, при д-р Каляшева, а другият лазер ми е в Инканто.

P.S. Relaxed Смятам за редно да ви кажа, че съм много доволна от момичето, което ми прави диодните процедури. Много внимателна, обяснява ми всичко. Докато в Инканто като че ли е спаднало нивото. Преди също ме правеха различни козметици, но сега сякаш.. нещо липсва. Бях в Инканто на Патриарха - разочаровах се малко, после отидох в Зона Б-5, тъй като преди си ходех там, но уви... същата история Thinking

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 09:59 от Такава съм

# 609
Относно тена - аз много си почернявам (буквално) и ми казаха 2 дни преди/след продължително  излагане на слънце не се прави диоден лазер (то така или иначе нямам нужда още).

Не бих слушала подобни безумни съвети. А чуя ли нещо такова от устата на козметик / медицинско лице, бих си извадила негативен извод за цялото студио.

В "Борекс" и в "Skin Line" биха отказали да ти направят процедурата, ако скоро си се излагала на слънце или ако имаш планове да го правиш в близките 2-3 седмици. За мен това е професионално отношение и грижа за клиента.

За "Инканто" съм чела доста негативни мнения през годините. Всеки, който е наясно, че това са бившото "Пикасо", вероятно схваща за какво иде реч. Simple Smile

# 610
Едно питане. Когато ви паднат космите непосредствено след епилацията, отдолу мекичко ли става? На ме. На интим са ми паднали бая, но като пипам не е меко, а леко бодливо, все едно пробиват нови.

# 611
  • София
Относно тена - аз много си почернявам (буквално) и ми казаха 2 дни преди/след продължително  излагане на слънце не се прави диоден лазер (то така или иначе нямам нужда още).

Не бих слушала подобни безумни съвети. А чуя ли нещо такова от устата на козметик / медицинско лице, бих си извадила негативен извод за цялото студио.

В "Борекс" и в "Skin Line" биха отказали да ти направят процедурата, ако скоро си се излагала на слънце или ако имаш планове да го правиш в близките 2-3 седмици. За мен това е професионално отношение и грижа за клиента

Тук говорех за диодния лазер Simple Smile При него може. Да не са 2..хайде да са 3-4 дни.

# 612
Аз живея на морето и представете си страданията ми, че още не мога да ида на плаж. Cry Другата събота ми е последната процедура до края на лятото и ще питам дали мога след седмица да се плюсвам на пясъка.

# 613
Тук говорех за диодния лазер Simple Smile При него може. Да не са 2..хайде да са 3-4 дни.

Не може с никой лазер!!!

Който ви уверява в обратното, е просто неинформиран или обикновен измамник, целящ само да ви вземе парите.

В "Борекс" лазерът е именно диоден и изрично те предупреждават да се криеш от слънцето поне 2-3 седмици след процедурата и ежедневно да ползваш слънцезащита.

Моля ви, не пишете небивалици, защото някой може сериозно да пострада от това. Praynig

# 614
Едно питане. Когато ви паднат космите непосредствено след епилацията, отдолу мекичко ли става?

При мен - да, напълно меко, като бебешка кожа. На всички третирани зони е така - интим, крака, ръце...

Общи условия

Активация на акаунт