Лазер, Фото, Elos или Електроепилация – 5

• 71 543
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Hands Thumbsup
Тук говорех за диодния лазер Simple Smile При него може. Да не са 2..хайде да са 3-4 дни.

Не може с никой лазер!!!

Който ви уверява в обратното, е просто неинформиран или обикновен измамник, целящ само да ви вземе парите.

В "Борекс" лазерът е именно диоден и изрично те предупреждават да се криеш от слънцето поне 2-3 седмици след процедурата и ежедневно да ползваш слънцезащита.

Моля ви, не пишете небивалици, защото някой може сериозно да пострада от това. Praynig

Rolling Eyes Не пиша небивалици, които да съм си измислила в 05ч сутринта просто защото не мога да заспя! Това нещо го пише навсякъде, където потърсите информация за този вид лазер - https://bulmed.bg/elysion-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B1%D1%8A%D1%80% … 0%B7%D0%B5%D1%80/ . Не случайно споменвам, че се правя в Дерма София, при Каляшева - там е друга технологията. Когато избирах къде да се епилирам с диоден лазер съблюдавах и с каква техника се работи.
В Борекс работят с друг вид диоден лазер - Вектус (да, тук се чака 2 седмици), който е доста по-стара технология от ELYSION PRO (тук са 3 дни).

Та, никой няма да пострада, ако знае с кой вид диоден лазер се обработва неговата космена покривка Rolling Eyes

# 616
  • ВАРНА
Аз живея на морето и представете си страданията ми, че още не мога да ида на плаж. Cry Другата събота ми е последната процедура до края на лятото и ще питам дали мога след седмица да се плюсвам на пясъка.

Няма се плашиш.  От утре вечер почват дъждовете и бурите   събота  23 юни до сряда 27 юни го дават по морето дори доста студено - 23 градуса по обяд и 15 градуса след стъмване.

# 617
Такава съм, даваш ми линк към статия от сайта на официалния вносител на въпросния апарат?! Което е, меко казано, неубедително.

Би ли предоставила чуждестранна, независима статия на английски език, която касае въпросния лазер?
Аз лично чета и се информирам само от такива.
Но интересното е, че за споменатия от теб апарат не намерих почти нищо онлайн. Thinking

Когато се излагаш на силно лъчение (плаж, планина, солариум), непосредствено след процедура, това не значи, че непременно ще се сдобиеш с пигментни петна, а че рискът многократно се увеличава.
Всеки има глава на раменете си и решава какво да си самопричини. Peace

# 618
И на мен ми казаха, че мога да посещавам солариум 2-3 дена след процедурата от две различни студиа. В едното със Soprano ме обработваха, в другото с Nd:YAG. Аз не съм ходила така или иначе след 2-3 дена да речем, понеже бях заета с други неща, та не мога да кажа със сигурност за реакцията на кожата ми.

# 619
  • София
Кристaлин,

Не смятам да продължавам тази... дискусия, ако мога така да се изразя, най-меко.  Unamused

В интернет всеки може да провери какво пише за всеки от двата типа лазери. Аз не си измислям, на дали бих могла да лъжа умишлено себе си, камо ли други хора, казвайки нещо без да съм го прочела (а, в случая - и изпитала). Също така не смятам, че вносител, клиника или което и да било студио ще рискуват да въведат в явна заблуда пациентите си, при все, че от 3 дни до 20 дни има доооста голяма разлика. Щом пише 3 дни, значи са 3, щом пише 20, значи са 20. По твоята логика - как да бъдем сигурни, че и с другия лазер са 20, а не примерно 40 дни? Струва ми се, че малко навлизаме в омагьосан кръг..
Лично аз не съм имала проблем преди години с обикновения лазер за лицето, вкл. и сега - за него спазвам десетина дни (въпреки че.. лицето постоянно си е на слънце ха ха). Към момента и с диодния нямам проблем.

Следващия път специално ще попитам на какво се базира тази разлика в дните за отделните видове лазери и ще пиша тук Grinning
Имаме ли сделка? Nature Low Brightness

# 620
На мен ще ми е интересно да споделиш, защото аз се чудя дали да вярвам на моите (понеже не живея в БГ и все имам чувството, че ме претупват). На първото студио не повярвах, но отидох на второ, което няма нищо общо с първото и на второто ми казаха пак 2-3 ден. Аз обаче лице не пека така или иначе, да не би за лице пък само да не трябва да се пече...

# 621
И в моя град рекламират един диоден лазер от ново поколение, с който излагането на слънце преди и след процедурата не е никакъв проблем. Естествено, цената е двойна за сметка на другите студия за лазерна епилация.
Аз не съм се интересувала и като цяло дори и да е толкова нов и иновативен лазера, пак бих си спазвала 7-10 дни период, в който да не се излагам на слънце.
В моя център казват 1 седмица преди и след процедура, като преди да се направи, те викат на тест за поносимост.

# 622
Аз обаче лице не пека така или иначе, да не би за лице пък само да не трябва да се пече...

vici, не само по отношение на лицето - и за тялото нещата стоят така. Peace
Правих ръце преди около десетина дни и всеки път, щом излизам навън, мажа със SPF 50; подновявам през 2 чАса - мисля поне още седмица да е така.

Обичам да се презастраховам.

# 623
Кристалин, то лицето май и с лазер и без лазер трябва винаги да е намазано със слънцезащита, по всяко време на годината Simple Smile ПОне аз така процедирам, жалко че чатнах чак на 40години.

# 624
Такава съм, наистина няма смисъл да спорим за нещо, което всеки може да прочете онлайн и да си поеме рисковете. Peace
Аз вече написах как стоят нещата при диодните лазери. Ти, след като разбра, че говоря именно за диоден, запя друга песен - че не всички диодни били еднакви, този бил ново поколение, бла-бла. Преди това друго твърдеше.

Както и да е. Нямам нищо против теб персонално, но съм много скептична към изказванията на хора, които бурно хвалят нещо, което са плюли само допреди месец-два. Peace

vici, и аз така съм чувала, но понеже нямам нерви да се мажа целогодишно точно с такъв тип продукти, а и защото не съм предразположена към образуването на пигментни петна, съм примерна само в рамките на 2-3 седмици след лазерната сесия. Simple Smile

# 625
То мазането не е само заради пигментните петна, а нали УВ светлина разрушава колагена, а от там и кожата се състарява, увисва, сбръчква по-бързо. Чак не ми се мисли тия младите момичета с целогодишно шоколадова кожа на какво ще заприличат само след 10 години.....Но човек като е млад кой ти мисли..Според мен поне лицето трябва да се пази, другото и то е важно, но стои покрито поне....Simple Smile Мазането е доста досадно. До гуша ми е дошло, но мажа....

# 626
  • София
Кристалин,
Пиша за последен път относно тази дискусия за двата лазера.. Явно само четеш, без да асимилираш правилно написаното. Не желая да навлизам по-дълбоко в някакво заяждане.. не е нужно никому.
По отношение на коментара ти:
1. "Аз вече написах как стоят нещата при диодните лазери" - ти говориш само за един вид лазер, а аз за друг. Различни са, няма как да се сложат под общ знаменател, освен, че са диодни.
2. "Ти, след като разбра, че говоря именно за диоден, запя друга песен - че не всички диодни били еднакви, този бил ново поколение, бла-бла. Преди това друго твърдеше." - не си проследила написаното в постовете ми. Върни се, чети и тогава коментирай.
3. "хора, които бурно хвалят нещо, което са плюли само допреди месец-два. " - Отново ще ти се наложи да се върнеш по-назад в темата. Откровено ти казвам, че си в огромна грешка. Дала съм мнение след 1вата процедура, после след втората. Ще дам след 3,4,5,6 и ще обобщя накрая какъв е крайния резултат при мен. Ако не съм доволна след 3та процедура - ще го кажа, ако след целия курс ефектът е ОК.. ще го похваля, защо не? Нали това е идеята - да черпим информация от колежките ни по окосмяване Smile

Като цяло - доколкото аз знам целта на групата е да споделим мнение. Винаги се старая при коментарите си да дам обективна оценка към НАСТОЯЩИЯ момент. Описвам къде, с какво, кога, как, колко, хубаво е да пишем и типа кожа/косъмчета какви са ни.. аз лично май съм пропуснала в последните няколко поста. Обективната оценка е на база моите косми, моята кожа, моето тяло. Ако не съм доволна от нещо - ще го напиша, ако съм - ще го похваля, защото лично на мен /не/ми е харесало. Всеки си има различен организъм и както аз мога да имам алергия към някакъв крем, така дамата Х да няма. По скоро трябва да следим реакциите при жени със същите характеристики на кожа/косми.
Единственото, което не зависи от телата ни е отношението на персонала в тези лазерни центрове.. което според мен също е важно.

Та, в този ред на мисли.. по същество Yum Лично аз съм с матова кожа, с мн тъмни косъмчета. Почернявам адски бързо от слънцето, обикновено ползвам 20ти фактор за тяло и 30ти за лице.
Специално лазера на цяло лице го правя след 18ч и после директно у дома, за да избегна слънцето поне след процедурата.. Laughing

# 627
  • Mediterraneo
Аз си слушам медицинското лице в моето студио и не се излагам на слънце поне 10 дни преди и след процедура. Трудно е, защото живея на морето, а слънце тук пече почти през цялата година( зимата е около 15 градуса). Та нека всеки си се доверява на каквото поиска, но преди това да е чел и отсял полезната информация.
Дори когато правя само мишници, които нямат пряко напичане от слънцето, изрично ме питат дали съм се пекла или планирам ли да го правя! Диоден лазер.
Времето между две процедури, споменато нагоре, също не е нещо, на което бих се доверила. Аз правя тяло на всеки 3 месеца и лице на всеки 6 седмици Случвало се е да искам час преди съответната дата, не ми дават, винаги гледат да е след нея.

# 628
Момичета, от Версус ми казаха за крем Елма, който може да се ползва за обезболяване. Маже се преди епилацията. Някой ползвал ли го е и има ли ефект?

# 629
  • София
Той май не се продава в БГ, иначе като състав мисля съвпада с този крем, които една съфорумка от чужбина, каза че е пробвала за обезболяване.

Общи условия

Активация на акаунт