Първокласници 2017/2018

• 73 792
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • Ловеч
Като ви чета не знам какво щях да мисля, ако малката беше злояда. Яде почти всичко, като изобщо не хапва хляб(само под формата на сандвич).

Тетрадката с големи квадрати е за звуковите модели.

Аз за ученето/домашните имам поглед само в петък(при нас всичко им остава в училище), но виждам класната всяка сутрин и няма забележки. Всичко в клас и за домашно е написано винаги. За мен не е нормално след като остават цял ден в училище да не могат да си изпълнят задълженията и после писане на домашни до 11ч.
И все пак зависи и по колко за домашна работа се дава.

Ами именно, писали са 1 страница в учебна тетрадка и една в тази с квадратчета. Другото госпожата им казала да си го пишат ВКЪЩИ, което за мен е абсурдно! На някой деца оградена страницата, на други не... добре, че една майка пита в групата за условието на една от задачите та да разбера, че има още домашно!

# 646
Моя не казва ако има домашно. Магаре. За едно била писала г- та в тефтера за съобщения, ама кой да ми каже, и аз не погледнах. Отивам сутринта и тя- написахте ли кръгчетатааааа? Аз- неее. Липсва, липсва при нас комуникация. Дано се нагодим.
Сега пък ново 20. Купоните ще се закупуват само в понеделник и четвъртък от 7. 30- 9.00.

Поне поспрели да ходят с телефони, според детето.

# 647
  • Пловдив
Аз напоръчвах допълнително кутии за обяд, че наличните вкъщи не стигат да си носят ежедневно 2 човека храна + аз  от време на време Simple Smile
Яде си и в стола, но определено постоянно на садвичи за закуска и следобед не ми е опция, та мислим различни варианти. Плодове и зеленчуци носи всекидневно, че и за още пита Simple Smile
Домашна за първи път писахме в неделя, но в четвъртък го взех по-рано от занималнята с уговорката, че ще напишем домашната вкъщи. Желание има много (за сега), надявм се и за напред да е така.
Това, което не ми допада, е че комуникацията става чрез затворена група във Фейсбук Sad Реших, да си изтия профила там и сега съм в информационно затъмнение Grinning Ще говоря следобед с госпожата от занималнята, както и утре с класната, дали е възможно, да се направи група вйв вайбър примерно и там да се публикува важната информация.

# 648
  • Sofia
Моята щерка ми казва вчера, че госпожите били казали да не пишат много вкъщи, защото писали достатъчно в училище. Smile Отварям аз тетрадката и какво да видя - ами тя и това дето е дала класната не е написала цялото. Поговорихме си, обяснявам аз, че трабва да пише в занималнята, но то си е още мъниче, тепърва ще градят навици в това отношение.Simple Smile

# 649
  • Wonderland
И на мен не ми се иска да яде само сандвичи и суха храна, но още не може да свикне с носенето на кутия и отварянето и затварянето ( знам че не е трудно, но виждам че при нас е проблем, миналата седмица не внимавал и всичко беше изсипал на земята) Много ми се иска да му сложа нещо готвено, защото всеки ден готвя вкъщи и винаги има домашна храна, но още не смея. Стола ни е ужасен, има само основно и десерт- ако ви кажа от къде ни е кетъринга със сигурност няма да запишете детето си на стол! Бях меко казано потресена! Flushed

# 650
  • Варна
sweet_maniche, ако всички останали имат профили и ползват ФБ, аз бих си направила такъв само за връзка с групата. Нашата госпожа само за това си използва профила. ФБ дава повече възможности от Viber, според мен - анкети, тагвания, албуми със снимки и т.н.

# 651
И моят в начлото беше отказвал да пише. В резултат си имаме за вкъщи домашно. Вчера имаше да дописва две страници - една от миналата седмица, понеже и аз не бях погледнала тефтерчето + още една за домашно. Написа само едната страница, че стана късно. Днес ще си допише другата, освен ако няма нещо ново недописано Grinning . Нашата госпожа от знаималнята е от ръчкащите, синчето пък не се дава. Всеки ден е ново 20 Simple Smile

# 652
  • Бургас
sweet_maniche, ако всички останали имат профили и ползват ФБ, аз бих си направила такъв само за връзка с групата. Нашата госпожа само за това си използва профила. ФБ дава повече възможности от Viber, според мен - анкети, тагвания, албуми със снимки и т.н.

+1

А и във Вайбър много трудно се следи информацията дългосрочно. Ако се наложи да търсиш нещо по-старо например. И е досадно постоянно да изскачат съобщения на телефона, поне за мен.

# 653
  • Пловдив
не съм само аз - няколко сме без профили.
Не, че е проблем, предполагам да включат мм в групата, но за мен лично Фб е един голям клюкарник. Нека си има и там група, но идеята ми е за важните съобщения, да си има отделна... Ще видим какво ще каже и госпожата.

На 20.10 им е първата екскурзия - дадоха ни да попълваме декларации или там, каквото беше... Екскурзията е с начален час от 9, а аз точно до 9 съм на работа... Докато се прибера и ще стане 9:30-10:00, ако не ме пуснат по-рано.Таткото пък е от 8:00 на работа и ако ги искат в промеждутъка между 8 и 9 ми е дерт, как ще стане воденето тогава.
Някой има ли информация, дали в дена на екскурзията могат да се оставят, както обикновено между 7:30 и 8:00?
 От миналата седмица се каня, да питам и все забравям

# 654
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
не съм само аз - няколко сме без профили.
Не, че е проблем, предполагам да включат мм в групата, но за мен лично Фб е един голям клюкарник. Нека си има и там група, но идеята ми е за важните съобщения, да си има отделна... Ще видим какво ще каже и госпожата.

На 20.10 им е първата екскурзия - дадоха ни да попълваме декларации или там, каквото беше... Екскурзията е с начален час от 9, а аз точно до 9 съм на работа... Докато се прибера и ще стане 9:30-10:00, ако не ме пуснат по-рано.Таткото пък е от 8:00 на работа и ако ги искат в промеждутъка между 8 и 9 ми е дерт, как ще стане воденето тогава.
Някой има ли информация, дали в дена на екскурзията могат да се оставят, както обикновено между 7:30 и 8:00?
 От миналата седмица се каня, да питам и все забравям

sweet_maniche , до 20 октомври имате предостатъчно време да попитате класната за това.
Ние решихме да не ходят нашите на екскурзия. Всяка събота и неделя обикаляме из страната и този Земенски манастир и мандрата ми се струва, че спокойно могат да го пропуснат.
Всеки ден децата ми носят разни рекламни брошури за какво ли не...Аман вече!!!

# 655
  • при моите любими
Аз съм ЗА екскурзии, но е факт, че са направили това голям бизнес, което мен също ме дразни. Положителното според мен е сплотяване на класа, нови емоции с колектива, опознаване на децата и учителката в различна среда от учебната, което за мен са все позитиви. Рядко свързвам екскурзията с конкретно място, защото в не малко случаи сме ги посещавали, но изживяването за децата е съвсем различно. И на нас ни предложиха еднодневна екскурзия, до село Чавдар и мисля да го пусна. За лагери с преспиване ще преценяваме на момента. Кака му много обича да ходи на всичко, точно заради приятелите и приключението. Старая се да не я ограничавам, но сега с двамата, ще ми идва малко солено. Направо не ми се мисли, какви и колко ще са тази година.

# 656
  • София
Не омаловажавайте факта , че това са моменти , в които децата ще се опознават и сприятеляват, ще общуват и с госпожата си, в една различна приятна среда ✌ По-нататък може да пропускате някоя и друга екскурзия, но тези , които са в началото на годината са важни според мен✌

# 657
  • Пловдив
и аз съм на мнение, че има ли екскурзия, на която иска да ходи, ще направим всичко възможно с баща му, за да отиде Simple Smile
Ще ги водят в Пазарджик на Острова - посещавали сме го хиляди пъти, но емоциите с класа ще са съвсем различни. ...и пак забравих да питам...голяма съм бяла птица Grinning

В първи клас при нас екскурзии с преспиване няма да има.

Днес моят дивак счупил сметалото на съученик. Купих ново и утре ще го занесе.
Поговорихме си с него на тема "чужди вещи" и опазването им.

Проверих тетрадките - има едно "браво" и едно "отличен", макар че аз не бих поставила отличен, но съм дева и съм перфекционист по природа.

Идеята за допълнителна група в някой от месинджърите се одобри, но ще се говори и с родителите Simple Smile Мен ме устройва - има комуникация между страните и предложенията се обсъждат.

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 20:11 от sweet_maniche

# 658
При нас има Браво и Браво-. За отличен - не знам. Някое момиче може и да е получило. Аз също не бих поставила Браво на доста от нещата, които малкият е написал, но си давам сметка, че част от Бравото е за старанието, което е положил.

# 659
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Аз съм безсилна вече...Щерката вчера си забравила якето...Днес си носеше якето, но си забравила торбата с облеклото за хореографията. Утре очаквам да си забрави главата...Как да я накарам да си пази вещите не знам....Sad Tired

Общи условия

Активация на акаунт