Независима жена

• 29 187
  • 370
  •   1
Отговори
# 210
Смята за нужно, обяснява, не смята за нужно, не обяснява. Жив човек е, все пак. А личните заяждания не са продуктивни, нито една от двете няма да се почувства по-добре.
Права си! Благодаря.

Сирен, не знам за какви 2К лева става въпрос, но ако е за работа само ще ти пожелая 'Успех и Дерзай напред'!

# 211
Ами нали по твоя стандарт ако в семейството няма по 2000 на човек (след платени наем и сметки), то ще мизерува...та така, седя, събирам си мислите и се завръщам към себе си, защото гледането на малки деца направо ме разплита.

Иначе не знам защо е толкова голямо табу фактът, че дори да си обичаш детето, имаш нужда от почивка от него или нея- именно за да си ефективен родител. И понякога е по-добре друг да гледа детето, вместо да получиш непреклонната присъда, че само ти трябва да го гледаш, дори вече да ти идва да крещиш.

# 212
  • София

абсурд, тези тенденции на пазара се редуват с цикичност всеки 7-10 години. Но пък е и факт, че много повече се строи отколкото има нужда в един момент. Това ще е препъни-камъка за в бъдеще.

В България не е така- в момента е трудно да намериш читаво жилище, а панелките в крайните квартали пак заформиха надути цени.
От друга страна- палчищата емигранти- милиони са и няма да спрат да прииждат, като гледам безмозъчната политика на уж белите държави.
Ще наемат и пак ще капе в паничката на рентиера.
Не е като да чака на пробитите пенсионни системи.

# 213
  • Tам през Атлантическия океан
В случая имам предвид следното под " финансова независимост" - мога да се издържам сама със заплатата си всеки месец и да водя нормален и добър стандарт на живот. Преведи си го като - не завися финансово от мъжа до себе си (или пък от "мама и тати"), за да ям, да си платя наема и сметките, да си купувам неща, да пътувам. Simple Smile

Не говорех за финансова независимост, водеща до закупуване на имоти; или за наличие на добри лични спестявания. Това второто тепърва го градя, а първото... на 25 години съм далеч от него. Освен ако нямаш огромни доходи, или не изтеглиш ипотечен кредит, си трябват години, за да го постигнеш сам.

Е те болшинството жени преди брак и деца ! са така :О)))))

Не го намирам за нещо изключително :О)))))

Я , същата картинка Wink с едно или повече деца (малки под 13 г примерно ) и без помощ/заисимост от таткото или па баби аххааххх :О))))

# 214
Когато се грижиш замо за собственият си г@з :О))) не е нещо изключително една жена да е не зависима финансово от мъж Wink
Лено постижимо е при 'свободни' жени или пък семейни но вече с попорастнали деца Wink или пък едно  дете Wink

# 215
...особено ако под финансово независима се има предвид да има пари само за базово съществуване или за собствени глезотии, но не и да може да поддържа по-голямо домакинство.

# 216
Какво имаш предвид под голямо домакинство, Сирен?

# 217
Какво имаш предвид под голямо домакинство, Сирен?
Повече от едно дете Wink
Ехcuse :O))

# 218
Голямо домакинство: жилище с ипотека, лична кола, разходи по дете/деца. Изобщо, всичко, което е повече от студио или стая, велосипед, младежки туризъм и други сравнително евтини удоволствия, защото така и аз мога да живея независимо като принцеса направо.

# 219
  • София
Мамасита е късметлийка, има две момичета, знаете ли две момчета на възраст 10+ колко ядат? Ушите ще ви изядат...

# 220
Мамасита е късметлийка, има две момичета, знаете ли две момчета на възраст 10+ колко ядат? Ушите ще ви изядат...
Мъхъм. Форумът вече е нищил и 12-те пълнени чушки, ометени само за предястие от Говендър Мой, когато беше в 9 клас и половината заек, лично изплюскан от него наведнъж тази зима. А е кльощаво говедо! Пък!  Crossing Arms Добре, че работи прилично платена работа, та да не се гътне от глад ламята.

# 221
Дете и голямо куче, брои ли си?
И в собствен, тристаен, с бая режийни.
А, и от житейски удовослствия не съм се лишавала.
Само колата ми беше "на далавера".

# 222
хахах не е задълже и двете момчета да са 10+

п.п. понякога имам чуството че малкият (няма 3 )  яде повече от мен !

# 223
Дете и голямо куче, брои ли си?
И в собствен, тристаен, с бая режийни.
А, и от житейски удовослствия не съм се лишавала.
Само колата ми беше "на далавера".
и когато бе по-малък сина ти
пак ли така бе Wink

# 224
  • София
Аз от юли съм само с едно дете вкъщи и какъв е рахат откъм пазаруване и готвене...направо летя. Тихо, чисто, спокойно, малкия сам зарежда миялната, без да се налагат 3-4-5-10 напомняния.

Общи условия

Активация на акаунт